To Good To Go

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
To Good To Go
Modifica el valor a Wikidata

Tipusaplicació mòbil i programari mòbil Modifica el valor a Wikidata
Versió inicial2022 Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid, iOS i iPadOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaiOS, Android i iPadOS Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradapantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
DistribuidorApp Store, Google Play i Huawei AppGallery Modifica el valor a Wikidata
Premis
Més informació
Lloc webtoogoodtogo.com (anglès) Modifica el valor a Wikidata
BlogBlog oficial Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): usa_TooGoodToGo Instagram: toogoodtogo.usa Youtube: UCBonm_44z7UL0OvhHksBCAw Modifica el valor a Wikidata

Too Good to Go és una aplicació mòbil que fa d'intermediari entre els restaurants i les botigues i els consumidors finals, posant a la venda productes o aliments que no s'han venut durant el servei als consumidors per a no malbaratar-los. L'aplicació està disponible a la majoria de països d'Europa.

Història[modifica]

La companyia es va crear l'any 2015 a Dinamarca Brian Christensen, Thomas Bjørn Momsen, Stian Olesen, Klaus Bagge Pedersen i Adam Sigbrand. El projecte va sorgir després que els responsables de la plataforma fossin testimonis, en un bufet lliure, de com tot el menjar que no s'havia consumit i estava en perfecte estat acabava en la brossa.

A França la van co-fundar la Lucie Basch i al Regne Unit en Chris Wílsones juntament amb en Jamie Crummie. Posteriorment també va arribar a Suïssa el novembre de 2016.

En 2019 la companyia va ser finançada amb 6 milions d'euros per incentivar-ne la recerca i el desenvolupament. Es va llançar a Àustria el setembre de 2019 i va adquirir la iniciativa espanyola weSAVEeat, creant la seva pròpia marca. Al desembre de 2019 va arribar a França

Utilitat[modifica]

Es tracta d'una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils on es posa a la venda el menjar sobrant de restaurants i botigues. Això permet reduir el malbaratament de menjar, que actualment és un dels problemes globals que més afecten al medi ambient. En tres anys d'activitat, l'aplicació ha aconseguit més de 9,5 milions d'usuaris.[1] En menys d'un any, s'hi han associat més de 17.000 establiments que han aconseguit deixar de malbaratar milions de paquets de menjar.[2]

Referències[modifica]

  1. Rayome, Alison DeNisco. «The Too Good To Go app has cut food waste in Europe. Now it could do the same in the US» (en anglès). [Consulta: 14 desembre 2020].
  2. «Too Good To Go: la app para comprar la comida que tiran en los restaurantes» (en castellà), 03-05-2019. [Consulta: 14 desembre 2020].