Vés al contingut

Torrent de Montpaó

Infotaula de geografia físicaTorrent de Montpaó
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Entitat territorial administrativaCalafell (Baix Penedès) Modifica el valor a Wikidata
Final
Localitzaciómar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 12′ 46″ N, 1° 35′ 28″ E / 41.212789°N,1.591079°E / 41.212789; 1.591079
Dades i xifres
Mida7,7 (longitud) km

El Torrent de Montpaó és un curs discontinu d'aigua que neix a la part alta del terme municipal de Calafell i desemboca a la seva platja. A la riba del torrent s'ha urbanitzat diverses parts del terme i al costat d'una de les urbanitzacions encara es conserva la Barraca del Fondo de Montpaó, declarada Bé Cultural d'Interès Local.[1][2]

El naixement del torrent es considera en el Fondo de Comalleó, on hi arriben aigües de la vessant oest de la Serra del Mig, molt urbanitzada. Baixa cap a la Plana de Montpaó, on rep aigües de la Muntanya del Gaspar. Travessa la gorja entre el Montpaó i la Muntanya del Borrell per continuar cap al migdia per la Plana de Cal Borrell. Després de passar per davall de l'autopista C-32, roman canalitzat pel Mas de l'Espasa, passant entre el Pujal i l'Escarnosa. Després de passar pel nord de la Torre d'en Viola, el torrent gira cap al sud fins a arribar a la platja en forma d'eixamplament anomenat l'Estany Llarg.[3] La longitud total del curs del Torrent de Montpaó és de vora set mil metres.

Referències[modifica]

  1. «Información sobre parcelas» (en castellà). Govern del Regne d'Espanya. Cadastre Digital. [Consulta: 25 març 2020].
  2. «Barraca del Fondo de Montpaó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 6 febrer 2019].
  3. «Vissir 3». ICGC. [Consulta: 25 març 2020].