Vés al contingut

Tower of Terror (atracció)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
The Twilight Zone: Tower of Terror
Disney Hollywood Studios, Tokyio Disney Sea, Walt Disney Studios.
The Twilight Zone: Tower of Terror a Disney Hollywood Studios, Florida
TipusTorre de caiguda, dark ride
DissenyadorWalt Disney Imagineering
FabricantOtis
Estrena22 de juliol de 1994
Cost140 milions de dòlars
Estat actualObert
Característiques
Durada3:10 minuts (Florida)
Alçada màxima40 m
Velocitat màxima63 km/h
Capacitat màxima21 persones per ascensor
Extres
FotografiaSi
VídeoNo
Carril sense cuaSi

La Torre del Terror (en anglès Tower of Terror) és una atracció situada als parcs Disney que utilitzen la tecnologia dels ascensors i es categoritzen com a torres de caiguda controlada[1]. A diferència de les caigudes lliures clàssiques (o free fall) que no són accelerades, aquesta atracció està basada en el sistema hyper drop o ejector, que provoca acceleracions verticals superiors a l'acceleració de la gravetat terrestre.

El nom complet de l'atracció és The Twilight Zone: Tower of Terror i la primera de totes les existents va obrir al parc Disney's Hollywood Studios (anteriorment anomenat Disney-MGM Studios) l'any 1994.

Concepte

[modifica]

L'atracció està originalment basada en l'hotel fictici Hollywood Tower Hotel, situat a prop dels turons al nord de Hollywood.[2] Segons la versió de Disney's Hollywood Studios, l'hotel va obrir les seves portes el 1917. Però segons les versions de Disney California Adventure i Walt Disney Studios, l'establiment obre les seves portes el 1929. Segons la llegenda que envolta l'edifici, el 31 d'octubre de 1939 (la nit de Halloween), l'hotel va acollir una festa en el Tip Top Club de l'últim pis (el número 13). Desgraciadament, l'edifici va ser colpejat per un llamp, i un ascensor amb 5 passatgers a bord viatja, misteriosament, fins a la The Twilight Zone. Al mateix temps, una gran part de la façana desapareix davant la sorpresa del públic.

Escenes

[modifica]
El hall de l'entrada de la Torre del Terror a Florida.

Les escenes de l'atracció original d'Orlando són:

  • 1. El hall de recepció
  • 2. La biblioteca
  • 3. L'explicació de «la història» a través d'una vella televisió.
  • 4. El pasadís de servei.
  • 5. Els generadors
  • 6. La zona de càrrega
  • 7. El pasadís.
  • 8. La cuarta dimensió.
  • 9. Caigudes.
  • 10. Epíleg per Rod Serling.
  • 11. La zona de regrés.
  • 12. La zona de descàrrega
  • 13. La botiga i sortida.

En les versions de París i Califòrnia les escenes són les mateixes excepte la de la "Quarta Dimensió", que a causa del funcionament diferent d'aquestes respecte a la d'Orlando (a Orlando el recorregut total de l'atracció transcorre a través de dues torres connectades mitjançant aquesta escena, mentre que en les altres versions tot el recorregut transcorre en una sola torre) és substituïda per un efecte visual que consisteix en un mirall en el qual es veuen reflectits els passatgers dins de l'ascensor i la imatge del qual es transforma en un espectre fantasmal abans d'esvair-se i caure en picat al buit. En la versió de Tòquio, les escenes són les mateixes que a París i Califòrnia però canviant els personatges de les mateixes, a causa de les grans diferències en la història que presenta, degut a les diferències culturals.

Sistema

[modifica]

L'atracció utilitza una tecnologia d'ascensor especial desenvolupada per Otis (empresa mundial en ascensors i filial d'United Tecnologies, també responsable dels aquaris gegants de The Living Seas a Epcot. La versió de Florida permet desplaçar la cabina a l'exterior de la seva gàbia (en velocitat reduïda). Aquest sistema no va ser utilitzat en les versions següents, per raons tècniques. És aquesta part de l'atracció la que planteja més problemes i sovint és necessari la parada per causes tècniques de l'atracció. Els ordinadors que vigilen els ascensors perden sovint el rastre de les cabines durant aquesta secció horitzontal. Les altres versions proposen un sistema de mirall que transforma els reflexos en fantasmes.

Atraccions d'altres parcs

[modifica]

L'atracció ha estat construïda en diversos parcs Disney del món i cadascuna amb un aspecte diferent, excepte la de Walt Disney Studios, la qual era una còpia a la de Disney California Adventure:

  • Disney's Hollywood Studios el 1994 amb un pressupost de 160 milions de dòlars.
  • Disney California Adventure el 2004 amb un pressupost de 100 milions de dòlars.
  • Tòquio DisneySea el 2006 amb un pressupost de 180 milions de dòlars.
  • Walt Disney Studios el 2007 amb un pressupost d'aproximadament 185 milions de dòlars.

Actualment, l'atracció de Califòrnia ha estat substituïda per "<i id="mwSw">Guardians of the Galaxy</i> – Mission: Breakout!", amb pràcticament el mateix funcionament però amb temàtica de les pel·lícules de Guardians de la Galàxia[3].

Vegeu també

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. iHopiHop. «La experiencia más terrorífica de Disneyland París está en Twilight Zone Tower of Terror», 10-03-2017. [Consulta: 18 març 2019].
  2. Michael Gavin. «Varying Attractions: The Twilight Zone Tower of Terror» (en inglés), 27-02-2019. [Consulta: 18 març 2019].
  3. Cios, Arthur. «Disney prepara su Tower of Terror estilo 'Guardianes de la Galaxia' en LA» (en espanyol de Mèxic). Konbini Mexico, 21-04-2017. [Consulta: 29 juliol 2019].

Enllaços externs

[modifica]