United Technologies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUnited Technologies
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusindústria
Indústriasocietat de cartera Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaempresa de capital privat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1929
FundadorFrederick Rentschler Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició3 abril 2020 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perRTX (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Borsa de cotització(NYSE UTX) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorGreg Hayes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Filial
Part deMitjana Industrial Dow Jones
S&P 500 (–2020) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals13.100 M$ (2019) Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): UTC Modifica el valor a Wikidata

United Technologies Corporation (UTC) va ser un conglomerat multinacional nord-americà amb seu a Farmington, Connecticut. Va investigar, desenvolupar i fabricar productes en nombroses àrees, com ara motors d'avions, sistemes aeroespacials, HVAC, ascensors i escales mecàniques, incendis i seguretat, automatització d'edificis i productes industrials, entre d'altres. UTC també era un gran contractista militar, obtenint al voltant del 10% dels seus ingressos del govern dels EUA.[1] Gregory J. Hayes va ser el conseller delegat i president.[2]

L'abril de 2020, UTC es va fusionar amb Raytheon Company per formar Raytheon Technologies.

Història[modifica]

El 1974, Harry Gray va deixar Litton Industries per convertir-se en director general de United Aircraft.[3] Va seguir una estratègia de creixement i diversificació, canviant el nom de la corporació matriu a United Technologies Corporation (UTC) el 1975 per reflectir la intenció de diversificar-se en nombrosos camps d'alta tecnologia més enllà de l'aeroespacial. (El canvi es va fer oficial l'1 de maig de 1975.) La diversificació va ser parcialment per equilibrar els negocis civils amb qualsevol dependència excessiva dels negocis militars. UTC es va convertir en una organització centrada en fusions i adquisicions (M&A), amb diverses adquisicions forçades de corporacions més petites que no ho volen. L'any següent (1976), UTC va adquirir per la força Otis Elevator. El 1979 es van adquirir Carrier Refrigeration i Mostek; l'acord de Carrier va ser forçat, mentre que l'acord de Mostek va ser un moviment de cavaller blanc contra els dissenys hostils d'adquisició de Gould.

El juny de 2019, United Technologies va anunciar la intenció de fusionar-se amb el contractista de defensa Raytheon per formar Raytheon Technologies Corporation. La companyia combinada, valorada en més de 100.000 milions de dòlars després de les escissions previstes, seria la segona empresa aeroespacial i de defensa més gran del món per vendes darrere de Boeing. Tot i que UTC serà el supervivent nominal, l'empresa fusionada tindrà la seu a Waltham, Massachusetts, on té la seu de Raytheon.[4] La fusió es va completar l'abril de 2020.

El març de 2020, United Technologies Corporation va anunciar les separacions de Carrier Global i Otis Worldwide.

Referències[modifica]

  1. «CorpWatch : United Technologies» (en anglès). Arxivat de l'original el 4 juliol 2015. [Consulta: 3 juliol 2015].
  2. «UTC Names Gregory J. Hayes As President And Chief Executive Officer» (en anglès). CNN, 24-11-2014. Arxivat de l'original el 29 novembre 2014. [Consulta: 24 novembre 2014].
  3. Fernandez 1983
  4. Singer, Stephen. «United Technologies says it's merging with defense contractor Raytheon and moving headquarters to Boston area from Connecticut» (en anglès). Hartford Courant, 09-06-2019. [Consulta: 10 juny 2019].