Seguretat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La seguretat és l'estat de protecció contra potencials perills i inclou tant la sensació personal d'estar sa i estalvi com les mesures adoptades per fer front a riscos i amenaces (incloent la prevenció laboral, les institucions com la policia o els mecanismes tècnics). La necessitat de sentir-se segur està reconeguda com a fonamental als drets humans i és condició indispensable per al benestar segons la jerarquia de necessitats psicològiques d'Abraham Maslow. Per això una de les tasques de l'Estat és posar a l'abast dels ciutadans els mitjans per garantir la seva seguretat.

Afrentes contra la seguretat personal són la tortura, les amenaces de ferir o humiliar, la divulgació de dades personals sense autorització, la invasió del propi territori, l'assetjament psicològic, la manca de recursos bàsics o la pèrdua potencial de l'estatus adquirit. Com que l'eliminació total del risc és impossible, sempre es parla de seguretat relativa, de forma que una mateixa situació pot ser jutjada com a segura o insegura en diferents contextos.

L'Organització Internacional per a l'Estandardització té entre les seves missions certificar la seguretat de determinats productes per a l'ús humà.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Seguretat Modifica l'enllaç a Wikidata