Vés al contingut

Transformació digital

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La transformació digital és la integració de tecnologia digital en totes les àrees d'una empresa, canviant fonamentalment la forma en què opera i brinda valor als seus clients. Això, també suposa un canvi cultural i implica la re-elaboració dels productes, processos i estratègies dins de l'organització mitjançant l'aprofitament de la tecnologia digital.[1]

Com a tal, la transformació digital requereix un examen i re-invenció de la majoria, si no de totes les àrees dins d'una organització, de la seva cadena de subministrament i flux de treball, les habilitats dels seus empleats així com processos de discussió a nivell de junta directiva, interaccions amb clients i el seu valor per a les parts interessades.

La transformació digital ajuda a una organització a seguir el ritme a les demandes emergents dels clients, mantenint-les en el futur. La transformació digital permet que les organitzacions competeixin millor en un entorn econòmic que canvia constantment a mesura que la tecnologia evoluciona. Amb aquesta finalitat, la transformació digital és necessària per a qualsevol empresa, organització sense ànim de lucre o institució que busqui sobreviure en el futur.

Tecnologies clau[modifica]

Per fer aquest procés de transformació digital són necessaris diferents aplicacions i tecnologies; es podria dir que hi ha múltiples processos clau que una organització ha de tenir per poder afrontar-la. Els més importants són:

  • L'emmagatzematge en núvol atorga a l'organització un accés més ràpid al programari que necessita, noves funcionalitats i actualitzacions; a més d'emmagatzematge de dades, i li permet ser prou àgil com per transformar-se.
  • La tecnologia d'informació permet a una organització enfocar la seva inversió de talent i els diners destinats a investigació i desenvolupament en solucions personalitzades que donin suport els seus requisits i els processos que el diferencien al mercat.

Tot i que aquestes són les més importants i necessàries, també n'hi ha d'altres com ara bé el blockchain, la realitat augmentada i la realitat virtual, les xarxes socials i l'internet de les coses (IoT), identificació electrònica que impulsen igualment la transformació empresarial.

Referències[modifica]

  1. PowerData, Grupo. «Transformación digital. Qué es y su importancia y relación con los datos» (en anglès). [Consulta: 8 desembre 2019].