Universitat Politècnica de Cartagena

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat Politècnica de Cartagena
(es) Universidad Politécnica de Cartagena Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat pública
editor en accés obert Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1998
Activitat
Membre deConferència de Rectors de les Universitats Espanyoles
Unió d'Editorials Universitàries Espanyoles
Coalició per a l'Avançament de l'Avaluació de la Recerca Modifica el valor a Wikidata

Lloc webupct.es Modifica el valor a Wikidata
Facebook: upctnoticias Twitter (X): UPCTnoticias Instagram: upctnoticias Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Universitat Politècnica de Cartagena o UPCT, és una universitat pública situada a la ciutat murciana de Cartagena (Regió de Múrcia), amb escoles fonamentalment de tipus tecnològic i empresarial. Hi existeix oficialment des del 3 d'agost de 1998.[1]

Història[modifica]

La creació de l'Escola Universitària Politècnica de Cartagena es va iniciar el 1975 a conseqüència de la integració dels estudis a la Universitat de Múrcia, amb el propòsit d'integrar-hi les Escoles Universitàries d'Enginyeria Tècnica Minera i la d'Enginyeria Tècnica Industrial i poder agregar al nou centre altres estudis.

El 1998, partint de la base dels centres i titulacions impartides al Campus de Cartagena es crea la Universitat Politècnica de Cartagena.

La primera escola va ser la de mineria (actual Escola d'Enginyeria de Camins, Canales i Ports i d'Enginyeria de Mines, EICM) amb creació l'any 1883, a aquesta li van seguir la d'indústria (actual ETSII) el 1901, la d'empresarials (FCCE) el 1921, la d'Enginyeria Tècnica Naval (ETSINO) el 1977, la d'Enginyeria Tècnica Agrícola (ETSIA) el 1983, Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT) el 1998 i, finalment, el 2008 es crea l'escola d'Arquitectura i Enginyeria de l'Edificació (ETSAE).[1]

Els estudis de la UPCT es complementen amb els de la Universitat de Múrcia, amb la qual conforma el Campus d'Excel·lència MareNostrum [2] i forma part de l'associació UP4 al costat de les Politècniques de Madrid, Catalunya i València.[3]

Campus i centres docents[modifica]

  • Campus d'Alfonso XIII :Campus originari al centre de la ciutat. En ell tenen les seves seu les escoles d'Enginyeria Agronómica (ETSIA), Arquitectura i Edificació (ETSAE), Enginyeria Naval (ETSINO) i Enginyeria de Camins i Mines (EICM).
  • Campus Muralla del Mar: compost per l'antic Hospital de Marina, seu de l'Escola d'Industrials (ETSII), i l'antiga caserna de Antiguones, en la qual s'hi troba l'Escola de Telecomunicació (ETSIT). En aquest campus se situa també l'edifici de R+D+i, que hi allotja al Servei de Suport a la Recerca Tecnològica (SAIT), l'Institut de Biotecnologia Vegetal (IBV) i el Centre de Tecnologia i Sistemes d'Informació (CTSI); a més de l'Edifici de Laboratoris de Recerca (ELDI) al qual es troba la Xarxa de Càtedres, i la Casa de l'Estudiant.
  • Campus CIM: antiga caserna d'Instrucció de Marineria. Alberga la Facultat de Ciències de l'Empresa (FCCE).[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Historia de la Universidad Politécnica de Cartagena» (en castellà). [Consulta: 4 gener 2018].
  2. «Campus Mare Nostrum». [Consulta: 4 gener 2018].
  3. «Histórico de Noticias: UP4, la asociación de las cuatro universidades politécnicas españolas» (en castellà). [Consulta: 4 gener 2018].
  4. «Ubicación de la Universidad Politécnica de Cartagena.» (en castellà). [Consulta: 4 gener 2018].

Enllaços externs[modifica]