Universitat de la Polinèsia Francesa

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióUniversitat de la Polinèsia Francesa
UPolinesia logo.jpg

Lema Cap
Dades bàsiques
Abreviació UPF
Tipus entitat universitat
Forma jurídica EPSCP
Història
Fundació 1999
Activitat
Alumnat 2.765 (2005-2006)
PDI 79 (2005-2006)
Organització i govern
Seu central Vista-down.png
President Louise Peltzer
Campus 1 (a Fa’a’a)
Xifres destacables
Finançament Públic (Govern de la Polinèsia Francesa)
Pressupost 5.329 (2006)

Web www.upf.pf
Facebook: univpf Twitter: universitepf

Modifica dades a Wikidata

La Universitat de la Polinèsia Francesa (Université de la Polynésie française, en francès) és la institució d'educació superior de la Polinèsia Francesa. És situada a l'illa oceànica de Tahití i dóna servei universitari a distància a la resta d'illes del territori.

La Universitat de la Polinèsia Francesa és hereva de la Universitat Francesa del Pacífic, creada el 1987 i que donava servei a les possessions franceses al Pacífic de la Polinèsia Francesa, Nova Caledònia i Wallis i Futuna. El 1999 la universitat es dividí en dues i es fundà la Universitat de la Polinèsia Francesa. Aquesta universitat dóna educació a distància per a aquelles persones que viuen fora de Tahití o les Illes de la Societat i no poden desplaçar-se fins al campus universitari a Fa’a’a, Tahití. Ofereix llicenciatures, màsters i doctorats en dret, economia, direcció i gestió d'empreses, Història, Geografia, llengua i literatura francesa, llengua, literatura i cultura tahitianes i ciència i tecnologia. Semblantment, disposa d'un servei de formació contínua i un servei d'aprenentatge de llengües. Cal remarcar que, juntament amb l'Institut Nacional de Llengües i Civilitzacions Orientals (INALCO) a París, és l'única institució educativa superior amb estudis relacionats amb la llengua i la cultura tahitianes.

La llengua vehicular d'ensenyament és el francès i, per a certes assignatures relacionades amb les llengües i les cultures polinèsies, el tahitià.