Universitat de la Polinèsia Francesa

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióUniversitat de la Polinèsia Francesa
UPolinesia logo.jpg

Lema Cap
Dades bàsiques
Abreviació UPF
Tipus entitat universitat
Forma jurídica EPSCP
Història
Fundació 1999
Activitat
Alumnat 2.765 (2005-2006)
PDI 79 (2005-2006)
Organització i govern
Seu central Vista-down.png
President Louise Peltzer
Campus 1 (a Fa’a’a)
Xifres destacables
Finançament Públic (Govern de la Polinèsia Francesa)
Pressupost 5.329 (2006)

Web www.upf.pf
Facebook: univpf Twitter: universitepf

Modifica dades a Wikidata

La Universitat de la Polinèsia Francesa (Université de la Polynésie française, en francès) és la institució d'educació superior de la Polinèsia Francesa. És situada a l'illa oceànica de Tahití i dóna servei universitari a distància a la resta d'illes del territori.

La Universitat de la Polinèsia Francesa és hereva de la Universitat Francesa del Pacífic, creada el 1987 i que donava servei a les possessions franceses al Pacífic de la Polinèsia Francesa, Nova Caledònia i Wallis i Futuna. El 1999 la universitat es dividí en dues i es fundà la Universitat de la Polinèsia Francesa. Aquesta universitat dóna educació a distància per a aquelles persones que viuen fora de Tahití o les Illes de la Societat i no poden desplaçar-se fins al campus universitari a Fa’a’a, Tahití. Ofereix llicenciatures, màsters i doctorats en dret, economia, direcció i gestió d'empreses, Història, Geografia, llengua i literatura francesa, llengua, literatura i cultura tahitianes i ciència i tecnologia. Semblantment, disposa d'un servei de formació contínua i un servei d'aprenentatge de llengües. Cal remarcar que, juntament amb l'Institut Nacional de Llengües i Civilitzacions Orientals (INALCO) a París, és l'única institució educativa superior amb estudis relacionats amb la llengua i la cultura tahitianes.

La llengua vehicular d'ensenyament és el francès i, per a certes assignatures relacionades amb les llengües i les cultures polinèsies, el tahitià.