Usuària:Mary M. Villena/Colleen (música)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure



Colleen o Cécile Schott (1976) és una compositora francesa de música electrònica i ambiental.

Biografia[modifica]

Cécile Schott va néixer i es va criar a Montargis, França, als afores de Paris.[1] Abans de dedicar-se completament a la música, va dedicar part del seu temps a la literatura.[2] Pel que fa a la seva carrera musical, primer va començar amb la guitarra i més endavant va unir-se a un grup de pop, tot durant els seus anys a la secundària. Va estudiar Filologia Anglesa a la Universitat de Burgundy, i, conseqüentment, es va anar a viure a Anglaterra durant dos anys.

Va traslladar-se a París al 1999. Actualment, resideix a Sant Sebastià.[3]

Música[modifica]

Schott va animar-se a fer música sota el nom de 'Colleen' al 2001, després de que un amic li regalés un CD-R amb un programari per fer producció musical. El sampler (en català, mostrejador) va ser el seu instrument més fidel durant els primers anys de la seva vida musical. Va ser a l'estiu del 2003 quan Schott va debutar amb l'àlbum Everyone Alive Wants Answers. El mateix és recordat pel gran ús de compassos sincronitzats. Aquest va rebre una bona acollida, amb moltes crítiques constructives i un fort reconeixement. Durant els seus espectacles en directe, Schott reproduïa els mateixos sons de l'àlbum fent ús d'instruments acústics utilitzats a través del seu ordinador.


Aquest enfocament mitjançant instruments físics en viu va provocar el llançament de The Golden Morning Breaks (2005), que va mantenir l'estil bucle ja present en treballs anteriors. Malgrat tot, aquest nou llançament suposava una diferència en comparació amb la configuració mostrejada de Every Alive Wants Answers. El nou estil estava pràcticament format de sons naturals i no sintètics, un estil que, segons declara Schott en algunes entrevistes, prefereix utilitzar.[4]

Al gener del 2006, Schott va llançar un àlbum en directe com a part de la sèrie d’actuacions en directe del segell Staalplaat, anomenada Mort Aux Vaches (que significa “Mort a les Vaques”). Un segon llançament va arribar a l'octubre de 2006, un EP de 14 cançons anomenat Colleen et les Boîtes à Musique ("Colleen i les caixes de música"), ja que es va crear a partir de caixes de música.


Al maig del 2007, la ballarina i coreògrafa Perrine Valli[5] va interpretar Série, una producció amb una partitura original composta per Schott. Aquesta va ser la seva primera incursió musical a la dansa.


Les Ondes Silencieuses ('Les ones del Silenci'), tercer àlbum de Colleen, va ser llançat el 21 de maig de 2007. Una lleugera evolució del so es va poder tornar a escoltar, doncs Schott va adoptar un enfocament més lliure en lloc del tradicional ús de bucles tan evidents en produccions anteriors.

Malgrat una aversió anterior a les "paraules en la música", Colleen's va publicar el seu primer àlbum amb lletra, The Weighing of the Heart, al 2013.[6]

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

EPs[modifica]

  • Colleen et les Boîtes à Musique – 2 octubre, 2006 – The Leaf Label

Cançons[modifica]

De Everyone Alive Wants Answers:

  • "Babies" – 2002 – Suspensió Activa

Informació addicional[modifica]

  • Va ser professora d'anglès a Poissy (lycée Charles de Gaulle) fins la seva dimissió al 2007.

Veu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Adamian, John. «John Adamian on COLLEEN (Arthur No. 20, January 2006)». Arthur Magazine. Arthur Magazine, January 2006. [Consulta: 11 December 2016].
  2. McKenna, David. «Breaking The Silence: An Interview with Colleen». The Quietus, 17-05-2013. [Consulta: 11 December 2016].
  3. Twells, John. «Sea of Tranquility: 12 years into her career, French composer Colleen is making her finest records to date». An interview with Colleen. Fact, 12-02-2015. [Consulta: 11 December 2016].
  4. [1] Arxivat September 28, 2007, a Wayback Machine.
  5. «COMPAGNIE SAM•HESTER» (en francès). Compagnie Sam Hester. [Consulta: 15 novembre 2019].
  6. Adamian, John. «John Adamian on COLLEEN». John Adamian on COLLEEN (Arthur No. 20, January 2006). Arthur Magazine. [Consulta: 11 December 2016].
  7. Bowe, Miles. «Colleen announces album A flame my love, a frequency on Thrill Jockey». Fact, July 20, 2017. [Consulta: August 26, 2017].

Enllaços externs[modifica]

Biografies i discogràfiques
Entrevistes

[[Categoria:Músics francesos]] [[Categoria:Músics ambientals]] [[Categoria:1976]] [[Categoria:Dones]] [[Categoria:Música electrònica]]