Vés al contingut

Usuària:RosaMPG/proves/Mesqueamigues

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Más que amigas[modifica]

Más que amigas[1] és un llibre de la periodista i escriptora Jennifer Quiles (Londres, 1968 - Barcelona, 2005).

És considerat el primer manual d'auto-ajuda per a dones lesbianes i bisexuals editat a Catalunya i a l'Estat Espanyol. Ja a la contraportada de la seva primera edició quedaven clares les intencions: explicava que està destinat a les dones que se senten o s'han sentit algun cop atretes per altres dones i no han sabut massa bé com asimilar-ho, a totes aquelles que tenen clars els seus sentiments però que sofreixen i no saben quin camí prendre, a totes les lesbianes i bisexuals que cerquen resposta a certes preguntes. Però no sols això, sinó que va destinat també a totes aquelles persones que senten curiositat per les relacions afectiu-sexuals entre dones i volen eixamplar els seus coneixements per sobre de tòpics i idees errònies. Per tant, una obra no sols dirigida a dones lesbianes, sinó que vol transcendir i pretén arribar a un públic ampli per tal de normalitzar i obrir la ment a la realitat de la relació afectiu-sexual entre dones. Relacions sense misteris, talment com qualsevol relació afectiva, però que molts cops és mal interpretada.

Se n'han fet diverses edicions des de la seva primera publicació l'any 2002, en castellà i en italià[2]. Sorprèn que encara no hi hagi una edició catalana que permeti difondre l'obra d'aquesta autora barcelonina en aquesta llengua.

Contingut[modifica]


El llibre és un treball complet que té en compte molts temes. S'inicia amb una introducció de l'autora on explica la raó de ser del llibre. El primer capítol es centra en aclarir què és orientació sexual; el segon aborda l'heterosexisme, la homofòbia (tant externa com interna) i el prejudicis sexuals; el tercer tracta de desmuntar amb èxit els tòpics sobre homosexualitat i bisexualitat; el quart dóna eines per a poder auto-acceptar-se, però el primer és saber què soc o què no soc; el cinquè tracta la homofòbia interna; el sisè dóna informació sobre on trobar persones que senten així i amb les que transcendir la isolació inicial "no hi ha ningú com jo"; el setè es centra en les pràctiques sexuals lèsbiques; el vuitè parla del món de la parella i del formar una família; el novè fa un recorregut per l'important qüestió de si sortir o no de l'armari; i el desè basteix de contingut la cultura lèsbica (una mica d'història -fins fa pocs anys esborrada expressament-, novel·les, cine i música...), buscant aquelles referències positives tan necessàries per reconèixer-se. L'obra es complementa amb l'epíleg, diversos apèndixs útils (un destinat als pares i mares, llibres i adreces útils), adreces d'interès, vocabulari i bibliografia.

Referències[modifica]


  1. Quiles, Jennifer. Más que amigas. Primera edició. Barcelona: Plaza&Janés Editores, S.A., 2002, p. 366 (Mujer tenías que ser (col·lecció dirigida per Sylvia de Béjar)). ISBN 84-01-37751-X. 
  2. Quiles, Jennifer. Più che amiche: manuale di autoaiuto per donne che amano le donne. 293 pp.. Castelvecchi, 2006, p. 293.