Usuària:Sp bio00/proves/Plantilla:Persona viva

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarme Pla
Biografia
Naixement1966
Terrassa
Dades personals
NacionalitatEspanya

Carme Pla (Terrassa, 1966) és una actriu catalana llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona el 1990. Membre i fundadora de la companyia de teatre T de Teatre i protagonista de la sitcom catalana Jet Lag. També ha treballat en diversos muntatges teatrals, enlargometratges i en series de televisió com a actriu principal i actriu convidada. A més a més, també ha sigut co-directora a obres de la companyia T de Teatre, directora (i intèrpret) al espectacle Contes sorneguers d'en Pere Calders i professora d'interpretació a l'Escola de teatre El Timbal.

Teatre
Com a membre de la companyia T de Teatre ha participat en tots els seus espectacles, fet que ha pogut compaginar amb altres projectes. Les obres en les que ha actuat són:

Televisió

L'èxit a televisió ho va tenir amb la sèrie Jet Lag creada pel seu grup T de Teatre i pel Cesc Gay on interpretava a una dona de trenta anys alternativa i una mica rondinaria que, tot i el seu caràcter fort, té un gran cor. També ha participat en altres series i programes emesos a TV3 com La Sagrada Família de Dagoll Dagom, Tres estrelles de El Tricicle, Plats bruts, Efectes secundaris, Dones d'aigua, entre d'altres. I en sèries, d'altres cadenes, com Plàstic (TV2), Los ladrones van a la oficina (Antena 3), Crack (Canal Plus) i Hospital Central (Telecinco).

Cinema