Usuari:Brizz01/El hòbbit: Diari de producció (Video Vlog) (2011):

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióBrizz01/El hòbbit: Diari de producció:

El hòbbit: Diari de producció (video vlog) és el seguit de capítols en un format curt de 10-15 minuts de durada cadascun que va seguieix des de dins, mostrant des de la preproducció, rodatge i postproducció (així com altres departaments i unitats) tota la producció del la pel·lícula "El hòbbit: Un viatge inesperat" i de la simultània "El hòbbit: la desolació d'Smaug".

El documental es pot trobar fraccionat en capítols o bé complet a la plataforma YouTube, pujat per diversos canals com Warner Bros Pictures o el personal i oficial del director Peter Jackson, que titula els capítols com a "THE HOBBIT: Production Diary". Hi ha un total de 14 capítols, dels quals 10 estàn dedicats a "El hòbbit: Un viatge inesperat" i el restant (4) a "El hòbbit: la desolació d'Smaug". En qualsevol cas es tracta d'una producció simultània, fet que es veu evidenciat als documentals.

Llistat de capítols[modifica]

  1. THE HOBBIT, Production Diary 1
  2. THE HOBBIT, Production Diary 2
  3. THE HOBBIT, Production Diary 3
  4. THE HOBBIT, Production Diary 4
  5. THE HOBBIT, Production Diary 5
  6. THE HOBBIT, Production Diary 6
  7. THE HOBBIT, Production Diary 7
  8. THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY, Production Diary 8
  9. THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY, Production Diary 9
  10. THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY, Production Diary 10
  11. THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG, Production Diary 11
  12. THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG, Production Diary 12
  13. THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG, Production Diary 13
  14. THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG, Production Diary 14

Resum (capítols 1-10): An unexpected journey[modifica]

Preproducció i Rodatge[modifica]

Al començar el documental de Diari de Producció, el director Peter Jackson ens fa un recorregut per algunes part de l’estudi de gravació d’interiors, 4 dies abans de començar a rodar la pel·lícula. Com podem veure a les imatges, ens mostra departaments com el de vestuari (vestits, perruques, cuir tallat en relleu, maquillatge,...) i escenaris re-utilitzats com el d'Elrond, que ja es van utilitzar a la saga de “El Senyor dels Anells”, filmada 12 anys abans.

Comença el primer dia de la gravació: La primera escena que es va filmar (als Estudis Stone Street, Escenari F) , fou l’escena en la qual el personatge Gollum i Bilbo es troben. L’escenari és tot un seguit de coves, aquestes mòbils, perquè no hi hagués dificultats pels càmeres a l’hora de fer angles,.

L’actor que va fer la interpretació de Gollum fou Andy Serkis, que ja va fer aquest paper a la saga del Senyor del Anells. A la vegada va ser el cap de la Segona Unitat de Producció. És per això que a l’acabar de filmar la seva escena, va tornar a darrere les càmeres.

Durant les vacances fins al 5 de setembre, tant la unitat principal com la segona van anar en busca d’exteriors a Nova Zelanda en helicòpter, prenent fotos dels llocs més adeqüats.

Durant 3 o 4 mesos es van dur a terme totes les filmacions del Bloc 1.

Un cop acabades les filmacions a exteriors, i escollits els exteriors, es va procedir a tot el transport de l’equip de producció a un espai allunyat de les gravacions (per no molestar). L’espai total ocupat va ser aproximadament de 2 camps de fútbol: tràilers, camions, electricitat, lavabos, menjadors, …

Durant la filmació a exteriors van tornar a l’escenari de “Hobbiton”, el mateix lloc on es va filmar El Senyor dels Anells. Aquest cop el set es va construir per no ser destruït mai més. Avui en dia serveix pel turisme de Nova Zelanda.

A principis d’any, ja a 2012, es va començar a rodar simultàniament la segona part de la saga. (El hòbbit: la desolació d'Smaug).

Postproducció[modifica]

Un cop acabades totes les filmacions, es va començar amb la post-producció. D’aquest fase cal destacar el muntatge entre el Director i Muntador, tots els clips i plans digitals (l’equip de d’efectes digitals i programadors elaboraven models d’animació, els passaven a pantalla i els afegien al film).

Cal destacar el grau de detall del film, doncs de la gran quantitat de departaments, entre ells hi havia un “Departament de Barbes” que tenia com a funció fer barbes realistes amb efectes (pluja, aire,...) per animar-les adherir-les a la pel·lícula.

A la vegada els artistes conceptuals omplien els fons verds. El Director de fotografia es va encarregar de la correcció del color (per exemple, quan es van gravar les escenes a Hobbiton no feia molt bon dia i va haver de retocar bastant les imatges). Tot això ho feien en sales fosques, com si fos una sala de cinema real, per tenir la referència. Per altra banda el Departament de So s’encarregà dels diàlegs, música, efectes sonors com espases, caigudes, ambientals, multituds… (a les multituds es feia servir gent corrent i cridant de l’equip). La feina del Foley també fou present en aquest film.

Mentrestant, al Regne Unit, a l’Abbey Road Studios, es va realitzar la banda sonora de la pel·lícula, feta per una orquestra d’un total de 93 persones.

Un cop tota la post-producció acabada, quan la pel·lícula va estar disponible es va fer un primer visionat a la premsa, sobre les 14.30h, el 25 de novembre de 2012, 3 dies abans de l’estrena, al Cinema Embassy de Wellignton (Nova Zelanda), on la Première va donar lloc el 28 de novembre. Aquell dia, amb el cinema decorat amb figures, carrers amb cartells i anuncis, els actors i tot l’equip passant per la catifa vermella, es va estrenar la pel·lícula al gran públic.

La producció de El hòbbit: un viatge inesperat va començar a rodar el 21 de maig de 2011, i va finalitzar el 6 de juliol de l’any següent. L’estrena de la pel·lícula oficial a tot el món fou al 2012, el 14 de desembre, amb excepcions d'alguns països. A Espanya per exemple es va estrenar 2 dies abans, el dia 12. El Première i per tant la primera projecció del film fou el 28 de novembre de 2012 a Wellignton, Nova Zelanda, on es van dur a terme les gravacions.

La producció d’aquesta trilogía va durar entre 2 i 3 anys, ja que es van gravar simultàniament, desde 2011 fins a l’estrena de la tercera pel·lícula al 2014.[1][2][3]

[4][5]

Referències[modifica]

  1. Manuel. «EL HOBBIT, de Peter Jackson. Diario de Producción | REGRESO A LOS ORÍGENES» (en castellà). [Consulta: 15 desembre 2021].
  2. «'El Hobbit': Tercer diario de producción, con enorme sorpresa incluida - Fancueva» (en castellà). [Consulta: 15 desembre 2021].
  3. «The Hobbit: An Unexpected Journey», 14-12-2012. [Consulta: 15 desembre 2021].
  4. «THE HOBBIT, Production Diary». [Consulta: 15 desembre 2021].
  5. «The Hobbit: Video Blog 1 - Start of Production», 13-04-2011. [Consulta: 15 desembre 2021].