Usuari:FranSisPac/Documentació comiat Wifrey

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Documentació dels aspectes tractats al Comiat de Wifrey del 9 d'agost del 2020[modifica]

NOTA: aquí es recullen extractes de "converses" relacionades amb l'entrada de FranSisPac en el tema "Comiat" de Wifrey i, per tant, està redactat com si ell en fos el receptor. L'exploració no ha estat exhaustiva i en cap cas hi ha continguts de les pàgines de discussió d'articles.

Usuaris amb major intervenció en la "desapareguda" pàgina Usuari Discussió:Wifrey[modifica]

Sobre les interaccions amb “Kette~cawiki” (Usuari amb més de 39.000 edicions i 1.859 dies a VP el dia del "comiat")


Sobre les interaccions amb “Paucabot” (Usuari amb prop de 760.000 edicions i 5.356 dies a VP el dia del "comiat")

  • 14 de juliol a les 12:27: obres el tema “Hola Pau” en la seva pàgina de discussió per queixar-te d'esborraments (un clàssic).
    • a les 12:30: te'n dona explicacions i consells. Al mateix temps crea la teva pàgina de discussió i et dona la benvinguda, un gest per "normalitzar" la teva situació a la VP.
    • a les 12:50: ja li dius que «potser els editors ens cansarem de participar altruistament» (feia poc més de 24 hores que t’hi havies posat!). Als quatre minuts en Paucabot et dona un consell per a nouvinguts: «Acabes d'arribar. Mira de fer cas de les recomanacions que et faig i segur que ningú no t'esborrarà la feina. Mira de llegir-te les polítiques de la casa i demana quan no entenguis una cosa». El 20 de juliol tancaràs el tema posant com a resum «Moltes gràcies Pau!».
  • 20 de juliol: és anecdòtic i ens pot passar a tots, però durant una bona estona requereixes la seva atenció amb el tema "M'he confós Pau, disculpa. Salutacions!", obert inicialment com a tema "Usuari Hey80'Q".
  • 21 de juliol: obres, a la seva discussió, el tema “Plantilles”. En 6 dies hi ha 51 entrades d’en Paucabot, en moltes de les quals et diu que ja t’ha resolt coses que tu volies, i, a instància seva, 11 d’en Kette~cawiki que representen treball tècnic no pas trivial. Recullo algunes afirmacions / consells que et fa en Pau després d’alliçonar-te sobre la lògica de WikiData i explicar-te les coses que poden passar a la Wikipèdia anglesa i no necessàriament a la catalana, més moltes altres qüestions sobre mil detalls que li preguntes (paciència de sant baró!... i unes classes particulars d’altíssim nivell):
    • 24 de juliol: «tingues en compte que estàs intentant canviar una cosa perquè un article concret s'aproximi a la idea que t'has fet (que prové de la Viquipèdia anglesa), sense tenir en compte com això afecta a d'altres articles».
    • 26 de juliol: «Mira d'anar aprenent a poc a poc. Acabes d'aprendre a caminar i ja vols córrer una marató. Prova de començar per coses més senzilles».
    • 27 de juliol: «Ja saps perquè estàs fent aquests canvis? No tot Wikidata gira entorn de la icona que tu vols que es vegi a la nostra infotaula».
      «Necessitam aclarir una cosa, company. Wikidata té unes normes i no existeix per anar jugant fins aconseguir el que vols a la infotaula. Ho entens?».
      «Tu, perquè només estàs concentrat en dos articles, però mira de pensar que a la Viquipèdia en tenim 600 000».
      «De nou, mira de documentar-te abans de fer canvis».
      «Dedica una estona a llegir els enllaços que t'he passat abans de fer tantes preguntes, per favor, que ja paresc un “chatbot”. Pensa que els altres també tenim feines ...» (tot això el 27 de juliol en diverses rèpliques, amb esperit de col·laboració, en menys d’una hora!)
    • a continuació, la teva rèplica a l’última afirmació d’en Paucabot és: «[...] no cal que contestis d'aquesta manera, jo només intento ajudar a millorar la viquipedia i ho faig en català perquè és la meva llengua materna, però si et provoco tants mal de caps, migro a la wikipedia en español que tenen un grup de Telegram i ja tornaré quan per a algú altre no sigui tanta molèstia».
    • i la (merescuda i aclaridora) resposta d’en Pau, que tanca el tema, va ser «[...] El que et faig són recomanacions perquè miris d'aprendre tu tot sol qualque cosa i no m'ho hagis de demanar tot. El que està clar és que és molt més ràpid que jo t'ho contesti però això només fa que hagis de seguir demanant-me coses. La idea seria que aprenguessis a pescar en lloc de demanar-me el peix cada dia.
      En quant a migrar a la Viquipèdia en castellà, fes el que vulguis. Potser allà trobaràs qualcú amb tanta paciència com la que he tengut jo en aquest fil. Per la teva informació, és el fil més llarg que hi ha a la meva discussió (i no n'hi ha pocs)».
  • 29 de juliol: fa un advertiment, en la teva pàgina de discussió, sobre la repercussió del canvi de nom a la "Categoria:Música dels Estats Units".
  • 29 de juliol (poc després): el comentari irònic, fins i tot acompanyat de l'emoticona fent l'ullet, «que Wifrey té una certa tendència a fer fils llarguíssims de temes variats...» al demanar un canvi de fil per la reorientació de la discussió, rep la teva resposta «A veure si tampoc podré expressar-me... Déu-n'hi-do...».


Sobre les interaccions amb “Isidre blanc” (Usuari amb més de 61.000 edicions i 3.192 dies a VP el dia del "comiat")

  • 4 d'agost: s'incorpora a la teva pàgina de discussió per ampliar informació aclarint-te l'ús de la "Plantilla:Commonscat", i acaba amb «Un saludo i bona feina». Tu l'hi-ho agraeixes dient-li «Gràcies per la informació i la paciència, vaig aprenent dia a día amb les vostres instruccions».
  • 7 d'agost (tot just 3 dies després): et queixes que hagi desfet el teu reanomenament (gratuït) d'Oscar i, a continuació, aprofitant un comentari amb que inicia les explicacions que et dona, i amb les que em manifesto d'acord, arremets contra ell com si fos la primera vegada que es creuava amb tu, t'hi mostres absolutament impertinent, li engegues el "discurs sobre la teva llengua materna" que en Paucabot havia rebut onze dies abans, i acabes amb el "consell" «és d'educació l'acomiadar-se amb un gràcies o un salutacions»!

Comentaris i recomanacions per part d'altres usuaris que han aportat molt a la Viquipèdia[modifica]

  • "Barcelona" (Usuària amb més de 41.000 edicions i 5.658 dies a VP el dia del "comiat")
    • 6 d'agost: «Wifrey penso que estàs editant molt activament pel poc temps que portes i ho celebro però intenta seguir els debats que es fan sobre normes de categories, la majoria estan força pensats. Evidentment pot canviar el consens, això és un wiki, però mentre no es canvia el consens, hi ha una sèrie d'acords a seguir.»
  • "Jove" (Usuari amb més de 51.000 edicions i 5.188 dies a VP el dia del "comiat")
    • 7 d'agost: «Wifrey, la Viquipèdia no és un plataforma d'edició uniltateral. Per tal de donar coherència i consistència s'arriben a acords per adoptar estàndards. Hi ha temes més sensibles que d'altres però el que no pots pretendre és obviar tot aquest background que porta lustres en funcionament. Opinar, sempre. Editar, també. Però és important escoltar la comunitat.»
  • "Pere prlpz" (Usuari amb més de 140.000 edicions i 5.099 dies a VP el dia del "comiat")
    • 8 d'agost: «[...] el que desqualifiques com a "imperatiu legal" inclou els arguments d'unes quantes viquipedistes amb molta experiència. El que et permet menystenir els seus arguments d'aquesta manera sense ni considerar-los és només que tu n'has après més en quinze dies a la Viquipèdia que elles en quinze anys perquè tu ets un home i elles no? La veritat és que no se m'ocorre cap altre motiu.»