Usuari:Ketsia23/Bonsucesso

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En el barri, estan localitzats l'Estadi Leônidas de la Silva, del Bonsucesso Futbol Club, i la seu del club, que disputa la Sèrie B del Campionat Carioca.

Història[modifica]

Avinguda París, en el barri Bonsucesso.

Bonsucesso és un barri de la Zona de la Leopoldina. Els seus habitants són predominantement de classe mitjana. L'àrea on s'integra l'actual barri, en l'època colonial estava compresa en l'anomenat


Engenho da Pedra, les terres del qual s'estenien fins el port d'Inhaúma, per on sortia la producció agrícola i de sucre del recôncavo del Rio de Janeiro. Com molts barris de Rio, aquest centre urbà es troba aprop de comunitats de renda baixa, com per exemple la Marea, un conjunt de setze comunitats que s'escampen per prop de 800 mil metres quadrados, que comença en els morros pròxims a l'Avinguda Brasil i va fins al marge de la Badia de Guanabara, sent tallat per la Línia Vermella i per la Línia Groga, a més del Complex do Alemão. Ambdues comunitats estan actualment pacificadas i amb UPPs.

En 1754, la propietària de les terres del engenho, Cecília Vieira de Bonsucesso, va procedir a la reforma de la capela de Santo António, que s'aixecava prop de les instal·lacions de la molenda de canya-de-sucre. La propietat era coneguda, a l'època, com Engenho da Pedra de Bonsucesso.

Al final del segle xix, va ser aixecada una capela en honor a nostra Senyora del Bonsucesso, en un terreny dalt del carrer Olga, donat per Adriano Roca Costa (1896). La imatge de la santa va ser desembarcada en el port i portada en processó solemne, pels fidels, fins el nou santuari. Al voltant de 1914, l'enginyer Guilherme Maxwell, que havia adquirit les terres de l'antic Engenho de la Pedra, va decidir urbanitzar-les. Sota influència de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), va decidir batejar els logradouros que s'obrien, amb noms que homenatgessin els països aliats contra Alemanya: França, Anglaterra, Bèlgica, Itàlia i Estats Units. Van sorgir així, respectivament, la Plaça de les Nacions i les avingudes París, Londres, Brussel·les, Roma i Nova York.

Posteriorment, un membre de la família Frontin, va expandir el barri, loteando l'àrea a més de la línia fèrria de la Leopoldina. Encara sota influència de la Primera Guerra, va obrir els carrers Clemenceau, Marechal Foch i General Galieni. Saint-Hilaire i Alexander Von Humboldt, científics que van explorar l'interior de Brasil en el segle XIX, també van ser homenatjats.

Carrer Cardoso de Morals.
Elenco del Bonsucesso F.C en 2009
Plaça de les Nacions i el Cinema Paraíso, en el centre del barri de Bonsucesso, l'any de 1929.