Usuari:Lasantagrapa/Escut de Riba-roja de Túria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escut oficial de Riba-roja de Túria

L'escut de Riba-roja de Túria és el símbol representatiu del municipi de Riba-roja de Túria, al Camp de Turia. Presenta el blasonament exposat a continuació:[1]

 

« Escut de forma quadrilonga, amb punta redona. Partit. Al primer quarter, sobre camp d'or quatre pals de gules. Dins del segon quarter, en camp d'atzur, un creciente ranversado d'argent, surmontado d'una creu de huit puntes de argent. Com a timbre, corona reial oberta del Regne de València. »

Història i simbolisme[modifica]

Malgrat que es tinga constància d'ell d'ençà l'any 1927, este escut fou oficialitzat en la Resolució del Ministeri de la Governació del 8 de novembre de 1965. La creu de vuit puntes, també coneguda com a Creu de Sant Joan, representa a l'Ordre dels Cavallers Hospitalaris, els quals ajudaren al monarca Jaume I en la Conquesta de València[2][3]. D'altra banda, el creixent abatut simbolitza la derrota musulmana en la Reconquesta del Regne de València, així com la convivència amb els moriscos fins al moment de la seua expulsió. Finalment, el camp d'atzur podria estar influenciat pel rei Pere el Cerimoniós, durant el regnat del qual es concedí el complement de la Senyera.

Referències[modifica]

[[Categoria:Escuts d'armes del País Valencià]] [[Categoria:Riba-roja de Túria]] [[Categoria:Heràldica]]