Usuari:Marcgon16/El Senyor dels Anells. Quadern d'esbossos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Senyor dels Anells. Quadern d'esbossos (títol original en anglès: The Lord of the Rings Sketchbook) és un llibre d'il·lustracions especialitzat en l'univers fictici creat per l'escriptor britànic J. R. R. Tolkien, sobre els treballs del seu autor Alan Lee per a la trilogia cinematogràfica de Peter Jackson sobre El Senyor dels Anells.

Història editorial[modifica]

En The lord of the Rings Sketchbook, Alan Lee revela en pintures, esbossos i en paraules com va crear les belles aquarel·les que va pintar per recrear la Terra Mitjana i la història del Senyor dels Anells. Aquestes imatges es mostrarien tan poderoses, autèntiques i evocadores, que arribarien a definir, al costat de les de John Howe, la visió i autenticitat de la versió cinematogràfica de la trilogia de pel·lícules de Peter Jackson, alguna cosa que li va fer mereixedor de l'Óscar de l'Acadèmia.

El llibre conté més de 150 dels seus esbossos i dibuixos conceptuals que mostren com el projecte va avançar a poc a poc des d'uns primers traços a autèntiques obres d'art. El llibre també conté una selecció de pintures en color reproduïdes a pàgina completa, juntament amb nombrosos exemples d'art conceptual creats per a les pel·lícules.

En el seu llibre The lord of the Rings Sketchbook Alan Lee proporciona una visió fascinant del món de J. R. R. Tolkien, gairebé fins al punt de fer-nos creure que estem davant personatges, llocs i fets que realment van existir, que formen part d'una història antiga i real.[1] Podem veure capítols dedicats a Rivendel, Moria, Rohan, Edoras, Mines Tirith i a tots els llocs creats per Tolkien.

Aquest llibre, amb una introducció escrita per Ian McKellen (intèrpret de Gandalf en les pel·lícules), ha estat adquirit per més de 100.000 persones a tot el món. El propi Peter Jackson escriu en la contraportada la seva opinió sobre el treball d'Alan Lee amb aquestes paraules:

Referències[modifica]