Usuari:Mcapdevila/Donació de cos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
«Fins i tot en la mort servim a la vida» . Epitafi gravat en una fossa comuna dedicada als donants de cos.

La donació de cossos és la cessió de tot el cos després de morir per ser utilitzat en investigacions mèdiques i educació. Per anys, només les escoles de medicina acceptaven aquest tipus de donacions, però actualment existeixen programes privats especialitzats a rebre cossos.

La donació de cossos és útil per entendre el cos humà. Les facultats de medicina usen cossos complets embalsamats per ensenyar anatomia als seus estudiants. Aquestes organitzacions sovint cobreixen les despeses de la cremació o sepultura una vegada que el cadàver ha complert el seu propòsit i és retornat a la família per al sepeli. En general, qualsevol persona que desitja donar el seu cos ha d'arribar a un acord amb l'escola de medicina, universitat o programa abans de morir. A aquests individus se'ls sol exigir un consentiment escrit ia canvi reben informació sobre els procediments que se'ls aplicaran un cop morts.

Cada país té diferents regulacions respecte de la donació de cossos. En Xile, per exemple, està a càrrec de la Facultat de Medicina de la Universitat de Xile, els requisits són ser major d'edat (18 anys), tenir les facultats mentals intactes i signar una declaració jurada davant notari. [1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Farías, Roberto. «Em vaig donar a la ciència». Paula, 17-12-2011. [Consulta: 11 abril].

Enllaços externs[modifica]