Vés al contingut

Usuari:Mcapdevila/Hiram Berdan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMcapdevila/Hiram Berdan

Hiram Berdan (6 de setembre de 1824 – 31 de març de 1893) era un enginyer americà, inventor i agent militar, mundial-famós marksman, i guiant força darrere i manant coronel del famed Voluntari dels Estats Units Sharpshooter Regiments durant la Guerra Civil americana. Sigui l'inventor del Berdan rifle, el Berdan centerfire primer i nombrós altres armes i accessories.

Primers anys[modifica]

Berdan Va néixer dins Phelps, una ciutat petita en Ontario Comtat, Nova York. Un enginyer mecànic dins Ciutat de Nova York, hi hagi estat el rifle superior va disparar en el país per quinze anys previs a la Guerra Civil. Va inventar un rifle de repetir i un patentat musket pilota abans de la guerra. També hi hagi desenvolupat el primer or comercial màquina d'amalgamació per separar or de mena. Va inventar un reaper i una fleca mecànica.[1] Les seves invencions havien portat li riquesa i fama internacional.

Guerra civil[modifica]

A l'estiu i caiguda de 1861, va ser implicat en el reclutament de divuit companyies, de vuit estats,que va format a dos regiments de sharpshooter amb el suport del General Winfield Scott i President Abraham Lincoln. Berdan Va ser anomenat tan Coronel del resultant 1r i 2ns EUA Sharpshooters damunt 30 de novembre de 1861. Els seus homes, qui va haver de rigorós marksmanship proves, va ser vestit en uniformes verds distintius i equipat amb el més avançat molt de temps-rifles de gamma que presenten vistes telescòpiques. Fins i tot quan assignat a una brigada, els regiments eren normalment detached per especial assignments en el camp de batalla. Eren freqüentment utilitzat per skirmish deure. Berdan Lluitat a les Set Batalles de Dies i Segona Batalla del brau Corregut. Dins setembre 1862, el seu sharpshooters era a la Batalla de Shepherdstown. Berdan Va manar la 2a Brigada, 3a Divisió, 3rs Cossos, Exèrcit del Potomac dins febrer i March 1863, llavors va manar la 3a Brigada a la Batalla de Chancellorsville.

Gettysburg[modifica]

A la Batalla de Gettysburg, els seus dos regiments de sharpshooters va jugar una funció important dins retardant Confederate atacs damunt Diable Den i l'Hort de Préssec. En un encontre agut en Pitzer Bosc en Seminary Ridge, els 1rs EUA Sharpshooters va parar l'Alabama d'avançar brigada de Cadmus Wilcox. Berdan Ordre assumida de J. H. Hobart La brigada de Ward quan l'últim esdevenia comandant de divisió suplent (David B. Birney Havent-hi esdevingut comandant de cos suplent que segueix el wounding de Daniel Sickles) i va dirigir la divisió per tot la resta de la campanya, així com durant el subsegüent Bristoe i campanyes de Cursa de la Mina.

Carrera a la post-guerra[modifica]

Berdan Va dimitir el seu gener de comissió 2, 1864, i retornat a la seva carrera com un enginyer i inventor. Damunt 8 de desembre de 1868, President Andrew Johnson va nomenar Berdan per cita al brevet grau de brigadier general de voluntaris, a posició de 13 de març de 1865, per la Batalla de Chancellorsville, a quin va dirigir una brigada, i el Senat dels EUA va confirmar la cita damunt 16 de febrer de 1869.[2][3] Tot i que President Johnson també nomenat Berdan per cita al brevet grau de general important de voluntaris a posició de la mateixa data pels seus serveis a la Batalla de Gettysburg, a quin ell també dirigit una brigada, el Senat dels EUA no va confirmar la cita. Malgrat la manca de confirmació de Senat necessari de la cita per fer-lo oficial, moltes fonts refereixen a Berdan com a brevet general important i fins i tot la seva pedra greu en Arlington el cementiri Nacional indica sigui un brevet general important.[4]

Va ser considerat per molts per ser un innovador, però no adequat per manar al camp de batalla.[5] Berdan Subsegüentment motors nombrosos invents de guerra, incloent un canó submarí l, una barca torpedinera per eludir xarxes de torpedes, un llarg-distància rangefinder i un fusible de distància per metralla.

Mort[modifica]

Berdan Mort inesperadament el 31 de #març de 1893 i va ser enterrat en Cementiri Nacional d'Arlington .[6] Una pel·lícula recent creada per Silver Domino Productions va ser basada en Berdan i els seus homes.

En la ficció[modifica]

El paper de Hiram Berdan va ser interpretat per Kurtwood Smith en la miniseris de l'ABC de 1986 .

Vegeu també[modifica]

  • Llista de Guerra Civil americana brevet generals (Unió)
  • 1rs Estats Units Sharpshooters
  • 2ns Estats Units Sharpshooters

Referències[modifica]

  1. Eicher, John H., and David J. Eicher, Civil War High Commands.
  2. Eicher, 2001, p. 740.
  3. Hunt, Roger D. and Jack R. Brown, Brevet Brigadier Generals in Blue.
  4. Arlington National Cemetery web site
  5. Sifakis, Stewart.
  6. Col Hiram Berdan a Find A Grave (anglès)(anglès)

Bibliografia[modifica]

  • Eicher, John H., i David J. Eicher, Guerra Civil Ordres Altes. Stanford: Stanford Premsa universitària, 2001. ISBN 0-8047-3641-3 .
  • Empaita, Roger D. I Jack R. Marró, Brevet Brigadier Generals en Blau. Gaithersburg, MD: Olde Llibres de Soldat, Inc., 1990. ISBN 1-56013-002-4 .
  • Sifakis, Stewart. Qui Era Que en la Guerra Civil. Nova York: Fets Damunt Arxiu, 1988. ISBN 0-8160-1055-2 .
  • Stevens, C.Un., Berdan Estats Units Sharpshooters en l'Exèrcit del Potomac, 1861-1865.

Enllaços externs[modifica]