Usuari:Mcapdevila/Màquina d'estats algorísmica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Màquina d'estats algorísmica (ASM) és un mètode per al disseny de màquina d'estats finits. S'utilitza per representar els diagrames de circuits integrals digitals. El diagrama d'ASM és com un diagrama d'estat, però menys formal i per tant més fàcil d'entendre. Un gràfic d'ASM és un mètode per descriure les operacions per ordre d'un sistema digital.

El mètode ASM[modifica]

El mètode d'ASM es compon dels següents passos:

  1. Crear un algorisme, utilitzant pseudocodi, per descriure l'operació desitjada del dispositiu.
  2. Convertir el pseudocodi en un diagrama ASM.
  3. Disseny del camí de dades basat en el diagrama ASM.
  4. Crear un diagrama ASM detallat basat en el camí de dades.
  5. Disseny de la lògica de control basada en el diagrama ASM detallat.

Diagrama ASM[modifica]

Quadre de decisió
Quadre d'Estat
Caixa de sortida condicional

Un diagrama ASM es compon d'una interconnexió dels tres tipus d'elements bàsics: els estats, els controls condició, i sortides condicionals. Un estat d'ASM, representada com un rectangle, correspon a un estat d'un diagrama d'estat regular o màquina d'estats finits. El nom de l'estat s'indica fora de la caixa en la cantonada superior esquerra. La Màquina de Moore tipus de productes s'enumeren dins de la caixa.

Una condició de verificació d'ASM, indicat per un diamant amb una entrada i dues sortides (de vertader i fals), es fa servir per a la transferència condicional entre dos estats o entre un Estat i una sortida condicional. El quadre de decisió conté l'expressió condició establerta per a la prova, l'expressió conté una o més entrades dels EFM.

Quadre de decisió: Un diamant indica que l'expressió condició establerta és de proves, i la ruta de sortida és a escollir en conseqüència. L'expressió de condició conté una o més entrades als Estats Federats de Micronèsia.

Caixa de sortida condicional: un oval indica els senyals de sortida que són del tipus de Mealy. Aquests resultats depenen no només de l'estat sinó també les aportacions al FSM.

Camí de les dades[modifica]

Una vegada que l'operació desitjada d'un circuit ha estat descrita utilitzant operacions de nivell de transferència de registres (RTL), els components del camí de dades poden ser derivades. Cada variable única que se li assigna un valor al programa RTL pot ser implementat com un registre. Depenent de l'operació funcional a terme quan s'assigna un valor a una variable, el registre per a aquesta variable es pot implementar com un registre senzill, un registre de desplaçament, un comptador o un registre precedit d'un bloc lògic combinatori. La lògica combinatòria bloc associat a un registre que pot dur a terme un sumador, restador, multiplexor, o algun altre tipus de funció lògica combinatòria.

Diagrama ASM Detallat[modifica]

Una vegada que el camí de dades està dissenyat, el diagrama ASM es converteix en un diagrama ASM detallat. La notació del RTL és substituïda pels senyals definits en el camí de les dades.

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]