Vés al contingut

Usuari:Mucunha/proves/Fundació Khanimambo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fundació Khanimambo[modifica]

La Fundació Khanimambo es una organització no governamental amb seu a Espanya fundada per l'Alexia Vieira l'any 2007 a Praia de Xai-Xai, Moçambic.

Organització[modifica]

La Fundació Khanimambo destina recursos al treball simultani en tres àrees de desenvolupament: l'educació, la nutrició i la salut. El seu objectiu és ajudar a nens i nenes de Praia de Xai-Xai i de Macamwine perquè tinguin una infància digna que els permeti cosntruir-se un futur. Actua directament per millorar les condicions de vida dels infants, formar-los mitjançant l'educació i l'afecte, fomentant la unió familiar com a nucli central del seu creixement i integrant-se en la comunitat para facilitar un desenvolupament sostenible.[1]

Programa d'Educació[modifica]

El programa educatiu de la Fundació Khanimambo es fundamenta en tres pilars bàsics

  • Facilitar i garantir l'accés a l'educació i a l'escolarització de la població, especialment la infantil i en perill d'exclusió de Praia de Xai-Xai, Macamwine i dels municipis propers.
  • Oferir una educació integral posant èmfasis en l'educació en valors, el foment de la creativitat, l'educació emocional i afectiva així com a la integració de l'esport como part d'un desenvolupament humà complet.
  • Atendre el conjunt del cicle educatiu i la necessitat d'enllaçar entre si les distintes etapes del procés educatiu perquè una població que ja pateix pobresa i exclusió tingui més garanties per ampliar les seves oportunitats.

Programa de Nutrició[modifica]

Amb el centre nutricional es garanteix l'accés a una alimentació adequada dels nens i nenes que assisteixen a diari, s'enforteixen els sistemes de producció local posant el focus en l'empoderament de la dona, i es duen a terme xerrades i debats sobre seguretat alimentària, aprofitament dels recursos i formació en nutrició materno-infantil.

Programa de Salut[modifica]

Al centre de salut s'actualitza el calendari de vacunació dels pacients infantils, es porta un control sobre la curva de creixement de nens i nenes, es tracten problemes digestius, cefalees, ferides i contusions, es duen a terme tasques de prevenció i control d'enfermetats com la malària, l'VIH o la tuberculosi, s'ofereix sensibilització en higiene i salut i es promou la planificació familiar.

Història[modifica]

La Fundació Khanimambo va ser creada l'any 2007 per l'Alexia Vieira després d'un viatge per Moçambic en el que va poder visitar una sèrie de projectes de cooperació i que li va servir per tenir una primera aproximació a la realitat moçambiquesa.

Un cop instal·lada a Xai-Xai, amb temps i dedicació, petits projectes van anar agafant forma fins convertir-se en els tres programes actuals. Paral·lelament, es va crear una petita estructura a Madrid amb la qual aconseguir finançament per sustentar les activitats que es duien a terme al terreny.

A partir de l'any 2009 es van anar sumant més professionals a l'equip i és a partir de 2011 quan la Fundació Khanimambo es va definir a si mateixa i es va donar a conèixer al món a través de les seves campanyes de sensibilització[2] que, de manera general, es caracteritzen per trencar els estereotips més típics de les ONG i de la cooperació internacional.

L'any 2015 es va inaugurar el Centre Munti, l'edifici on es concentren les operacions i activitats i des d'on actualment es gestionen els tres programes d'actuació.

Referències[modifica]

  1. «Memoria de Actividades 2016 - Fundación Khanimambo» (en anglès). [Consulta: 27 febrer 2018].
  2. invitado, Autor «"Déjate ayudar": una gran campaña de fundraising» (en castellà). , 02-11-2012 [Consulta: 27 febrer 2018].

Enllaços Externs[modifica]