Usuari:Pallares/Julian Morris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Morris va néixer al nord de Londres i és fill de Glen (oriünd de Sud-àfrica) i Andrea Morris (oriünda de Zàmbia), els seus pares són jueus sud-africans, per la qual cosa ell va ser criat a Sud-àfrica.[1][2] Té una germana petita anomenada Amy. Actualment, Julian resideix a Los Angeles. Julian va estudiar en l'Anna Scher Theatre, a Londres.[3] Allà, amb tretze anys, el director del drama d'èxit The Knock, el va veure i li va demanar que interpretés un nen que és obligat a introduir-se al món del tràfic de drogues.[4] Durant els vuit anys següents Morris va seguir preparant-se a fons en l'Anna Scher. En aquest període, li van arribar més oportunitats i després d'aparèixer a diversos programes de televisió, pel·lícules i anuncis publicitaris, va anar a passar tres temporades amb la Royal Shakespeare Company, treballant amb directors com Steven Pimlott, Tim Albery i Elijah Moshinsky i al costat d'actors tan diversos com Simon Russell Beale, Samuel West i Roger Allam, i els considera la seva influència en el seu aprenentatge.

Des de 2002, està treballant als Estats Units, després d'haver interpretat el personatge principal en el pilot de Young Arthur, per a la NBC; també va interpretar a Owen Matthews en el film de 2005, Cry Wolf, i la pel·lícula "Girl Whirly" com James Edwards, en 2006.

Morris va ser vist com Josh en el film independent de terror Donkey Punch, que va ser molt bé acollit per la crítica en la seva aparició en el Sundance Film Festival de 2008.[5] També va aparèixer en la pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise, Valkyrie, així com en el vídeo Freak Like Me de les Sugababes. A continuació va tenir un paper recurrent en Sorority Row, on va interpretar Andy. També va interpretar a l'Agent Owen en la sèrie de televisió 24. Julian va formar part de l'elenc del fals documental de l'ABC, My Generation, en la tardor de 2010, on va interpretar a Anders Holt, el nen ric. La sèrie va ser cancel·lada després de dos episodis a causa de la baixa audiència.[6] Des d'aquest mateix any, Morris ha estat estrella convidada en la sèrie de l'ABC Family, Pretty Little Liars.

El 26 de juliol de 2012, es va anunciar que Morris s'integraria a l'elenc recurrent de la segona temporada del nou drama de l'ABC, Once Upon a Time.[7] [[Categoria:Actors de la sèrie Once Upon a Time]] [[Categoria:Actors londinencs]] [[Categoria:Actors de cinema anglesos]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió anglesos]] [[Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar]]

  1. Jews in the News: Celebrity Scoop: Amanda Bynes and S#! my doneu says Còpia de fitxer a la Wayback Machine.. Letmypeoplegrow.org. Retrieved 20 July 2011.
  2. Julian Morris Goes Dark for Donkey Punch. TV of the Absurd (22 April 2009). Retrieved 20 July 2011.
  3. Morris Major| Fashion & Features | ÉS Magazine. Thisislondon.co.uk. Retrieved 20 July 2011.
  4. Julian Morris biography and filmography. Tribute.ca (13 January 1983). Retrieved 20 July 2011.
  5. Lottery funded films score success at Sundance Film Festival Còpia de fitxer a la Wayback Machine.. UK Film Council (28 January 2008). Retrieved 20 July 2011.
  6. «ABC Unveils 2010–11 Primetime Schedule». The Futon Critic, 18-05-2010. [Consulta: 29 maig 2010].
  7. «El príncipe Phillip». The Dark Defender, 27-07-2012. [Consulta: 28 juliol 2012].