Usuari:Pallares/Nina Dobrev

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Dobrev en els People's Choice Awards 2012.

Nina Dobrev es va traslladar a Canadà quan tenia dos anys i ha viscut a Toronto des de llavors. El seu nom Nina procedeix de la contracció de la primera i l'última síl·laba del seu nom de pila Nikolina i el seu cognom Dobrev és en realitat Dobreva a causa que a Bulgària, com en altres països de parla eslava, al cognom familiar en gènere femení se li agrega la desinència —a. Des de molt jove va mostrar interès i talent per les arts: dansa, gimnàstica, teatre, música, arts visuals i actuació.

Va estudiar en el Col·legi de les Arts fins a la seva graduació. Va iniciar els seus estudis universitaris a la Universitat de Ryerson, també a Torontó, especialitzant-se en Sociologia. El 2008 va abandonar els estudis per dedicar-se a la seva carrera com a actriu.[1]

Carrera[modifica]

Va assistir a l'escola d'actuació Dean Armstrong, on va ser descoberta per diversos caçadors de talents. Va actuar en diversos anuncis televisius fins que es va presentar a audicions de pel·lícules.

Poc després, va tenir papers en pel·lícules com Fugitive Pieces i Lluny d'ella, i en la sèrie Degrassi: The Next Generation. Va fer també una pel·lícula musical para MTV, anomenada The American Mall.

Dobrev amb els seus companys de The Vampires Diaries, Ian Somerhalder 'i Paul Wesley.

El 2007 i 2008 va interpretar a Mia Jones en la sèrie centrada en els estudiants de l'institut Degrassi: the next generation. Mia apareix per primera vegada a l'inici de la temporada 6, en la qual es presenta com una nova estudiant de segon any procedent de l'escola rival, Lakehurst Degrassi.

Des de 2009 interpreta a Elena Gilbert, al seu doble Katherine Pierce i a la inicial Estimés en la sèrie de The CW The Vampire Diaries.

També va tenir un petit paper en el thriller eròtic de 2009, Chloe.[2]

El 2012 va gravar al costat de Nicholas Braun el vídeo musical d'una cançó de rap titulada SPF.[3]

El 6 d'abril de 2015, Dobrev va anunciar que abandonaria The Vampire Diaries en finalitzar la sisena temporada de la sèrie.[4]

Nina ha aparegut en nombroses portades de revistes al llarg del món:

Referencias[modifica]

[[Categoria:Actors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Actors de sèries de televisió estatunidencs]]