Usuari:Peprovira/Esborrany3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Porsche Classic Series
AcrònimMotoClassic Series, RallyClassics Series
CategoriaRegularitat
ÀmbitCatalunya Catalunya
Espònsor/EntitatPorsche / Rallyclassics.org, AMACS, FCA i FCM
1a Temporada2009
Web oficialwww.pmbarcelona.com/amacs
Darrera revisió: 19/03/2017

Les Classic Series, anomenades oficialment Porsche Classic Series, són una competició de regularitat per a motocicletes i automòbils "clàssics" que es disputa a Catalunya anualment. Promoguda per Rallyclassics.org (entitat dirigida pel copilot de ral·lis Àlex Romaní) i organitzada amb la col·laboració de la Federació Catalana de Motociclisme (FCM), la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA) i la Asociación de Amigos de las Motos Antiguas, Clásicas y Sport (AMACS, entitat adscrita a la Penya Motorista Barcelona), es disputen des del 2009 i consten d'un calendari de cinc proves. Actualment estan patrocinades per Porsche i en anys anteriors, per BMW. L'esdeveniment es coneix també com a MotoClassic Series pel que fa a les motos, i RallyClassics Series per als automòbils.

Característiques[modifica]

L'objectiu de les proves és rodar en un temps per volta constant, sense ajuda del cronòmetre, seguint el ritme que cada participant consideri més adequat. Un cop establert un temps de referència per volta, el pilot haurà d'intentar calcar els seus registres mentre durin les mànigues (curses) amb l'única ajuda de la seva intuïció per mantenir el ritme constant, o d'una pissarra en el mur.

Categories[modifica]

S'hi admeten motos clàssiques (GP, Sport i Resistència), la data de fabricació de les quals sigui anterior al 31 de desembre de 1989 Han d'estar equipades amb el motor, xassís i suspensions que corresponguin al model d'origen. En cas de tractar-se d'una transformació, cal acreditar que la moto correspon a un model homologat o verificat que hagués competit abans del 31 de desembre de 1989. No s'admetran motocicletes derivades de models desenvolupats originalment per a especialitats de fora d'asfalt o motos amb menys de 27 CV de potència.

Pel que fa als cotxes, han de ser clàssics esportius fabricats abans del 31 de desembre de 1989 i de les següents categories:

  • Turisme (GR1)
  • Turisme especial (GR2)
  • Gran Turisme (GR3)
  • Gran Turisme especial (GR4)
  • Descapotables amb barres (tipus Lotus 7)
  • Sport Prototips

Calendari 2017[modifica]

El calendari de la temporada 2017 és el següent:[1]

Data Circuit Prova
8 d'abril Circuit de Calafat Carburada
13 de maig Circuit de Castellolí Parcmotor
17 de juny Circuit d'Alcarràs Alcarràs
16 de setembre Circuit de Calafat Calafat II
7 d'octubre Circuit de Barcelona-Catalunya Gran Final

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Calendario 2017 de carreras en circuito para motos clásicas en Catalunya» (en castellà). pmbarcelona.com. Penya Motorista Barcelona, febrer 2017. [Consulta: 27 febrer 2017].
Bibliografia

Enllaços externs[modifica]