Usuari:Politics bryyhhh

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

IES JM Thomàs[modifica]

pati del IES JM Thomàs, amb els edificis d'educació al fons

L'IES JM Thomàs és un institut d'educació secundaria a la ciutat de Palma. Està situat al Barri de l'Olivera, Carrer de Pablo Iglesia 93, molt a prop del Parc de la Femu on es troben normalment els estudiants abans de classe. L'edifici va ser construit el 1992 i rep el seu nom del music i compositor Joan Maria Thomàs.

Actualment l'institut te dues "zones" principals: l'edifici central i les aules exteriors, que són aules modulars.

Historia[modifica]

L'edifici va ser construït l'any 1992 i va rebre el seu nom del artista, music i compositor mallorquí Joan Maria Thomàs

Edifici[modifica]

L'edifici és d'estil Brutalista, te una base en forma de romboide, amb dues extensions rectangulars sortint del centre del romboide.Te 4 pisos, aixo dona espai per 40 aules i un espai d'entrenament interior que es pot utilitzar per Educació Física. L'entrada a l'edifici es troba mirant cap al carrer Pablo Iglesias i el sostre esta fet de plastic transparent. Aixo, afegit al fet que l'arquitecte va deixar zones buides dins de l'edifici creant passadissos que faciliten la mobilitat, permetent que la llum natural i l'aire fresc flueixin lliurament a l'interior.

Base de l'IES JM Thomàs amb la forma del Hall central dintre d'aquest

A l'exterior de l'edifici central es troba el pati (a la dreta de l'entrada principal) i l'aparcament (a l'esquerra de l'entrada principal). El pati esta dividit en dues zones amb diferents estructures dediques al basquet i al futbol, amb el terra pintat amb les marques adequades pels dos esports. Les aules exteriors son dedicades a materies menys prescindibles com musica, informatica o arts plàstiques.

El "Hall" es la zona central de l'edifici principal i es un espai gran i ample on es congreguen la majoria dels estudiants que necessiten comprar el menjar a la cafeteria. Les parets dels passadissos, que son les parets del hall, tambe poden ser utilizades per mostrar cartells, penjar art dels estudiants, etc.

Oferta Educativa[modifica]

L'IES JM Thomàs ofereix les opciones estandards de l'educació secundaria espanyola: 4 cursos de ESO i 2 cursos de Batxillerat, en el qual pots escollir un dels 5 Batxillerats: Científic/Tecnològic, Social Humanístic, General, Artístic: Plàstica i Artístic: Música. Tambe ofereix Formacions Profesionals i el JM Thomàs es un dels instituts membres del programa PEI amb el Conservatori Profesional de Musica i Dansa de Mallorca, que facilita l'aprenentatge de música als estudiants del Conservatori.