Usuari:Qoqjan/Economia de Mato Grosso do Sul

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La regió on Mato Grosso do Sul està localitzat contribueix molt pel seu desenvolupament econòmic, doncs és veí dels grans centres productors i consumidors del Brasil: Minas Gerais, São Paulo i Paranà, a més de fer frontera amb dos països sud-americans (Bolívia i Paraguai), una vegada que se situa en la ruta de mercats potencials de tota la zona occidental d'Amèrica del Sud i es comunica amb l'Argentina a través de la Conca del Riu de la Plata, donant també accés a l'oceà Atlàntic i al Pacífic a través dels països andins, com Bolívia i Xile.

Mato Grosso do Sul posseeix un dels majors ramats bovins del país.

En l'estat 44,77% de la població resident compon la població econòmicament activa (PEA). Pel que fa al rendiment mitjà de les persones de deu anys o més (1.366.871 habitants), 55,85% (763.293 habitants) tenen com renda mitjana mensual fins un salari-mínim.

La seva economia està basat en la producció rural (animal, vegetal, extractiva vegetal i indústria rural), indústria, extracció mineral, turisme i prestació de serveis.

La major producció agrícola es concentra en la regió de Daurats. En els camps nets, es practica la ramaderia de cort, amb nombrós ramat boví, i els suínos assumeixen importància en les àrees agrícoles.

Es destaquen en l'activitat agrícola: soja, arròs, blat, blat de moro, mongeta, mandioca, cotó, amendoim canya-de-sucre i abacaxi. La major producció agropecuària està concentrada en la regió de Daurats. La cultura que està sofrint major expansió és la cultura de la canya-de-sucre, amb relleu per la regió dels municipis de Rio Brillant i Maracaju, regió de major producció de etanol de l'estat. En els municipis de la regió centre-nord, el relleu va per la cultura de la soja i blat de moro. De manera general, el sòl té bones propietats físiques, però propietats químiques fluixes, el que exigeix la correcció de prop de quaranta per cent de l'àrea total amb l'ocupació de calcari.

Mato Grosso do Sul posseeix encara el tercer major ramat boví del país (21,8 milions de caps – 10,9% del nacional). La regió de major producció bovina és la regió del Pantanal i en els camps naturals (pampas) de la regió sud-oest de l'estat. Posseeix també ramats muares, equins, asinins i codornas.

Posar del sol en el Pantanal.