Usuari:Quelet/Lluis Mundet i Cerdan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaQuelet/Lluis Mundet i Cerdan
Nom originalLluis Mundet i Cerdan
Biografia
Naixement12 de juny de 1966
Barcelona
  Degà Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (2007-2012)
Dades personals
Formació professionalUniversitat Autònoma de Barcelona
Activitat
OcupacióDocent i investigador
OcupadorUniversitat de Girona
Altres ocupacionsEditor de la revista RITUR

Lluis Mundet i Cerdan (Barcelona, 1966) és un investigador especialitzat en turisme, geografia, ordenació del territori, gestió de destinacions i polítiques territorials. És professor titular de Turisme a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona i coordinador del Laboratori Multidisciplinari en Recerca Turística (LMRT) de la UdG.

Biografia[modifica]

Lluis Mundet va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona (1990), i es va doctorar en Geografia a la Universitat de Girona l'any 1998 amb la tesi L’evolució dels models de turisme litoral. El Regne Unit, La Costa Brava i Cuba[1], dirigida per Rosa M. Fraguell i Sansbelló, obtenint la qualificació d’Excel·lent Cum Laude. Anteriorment, a Dra. Gerda K. Priestley, professora del departament de Geografia de la UAB i especialista en la gestió sostenible del turisme, amb unes 40 publicacions que recullen més de 16000 consultes[2], va tutoritzar la tesina i la memòria d’investigació d’en Lluis Mundet, obtenint aquest dues titulacions de màster.

Va ser contractat per la Universitat de Girona l’any 1995 com a professor associat, i des de l'any 2001 és professor titular al guanyar la plaça per concurs. Ha publicat llibres, capítols de llibres, articles en revistes, articles de divulgació i ressenyes de llibres en diversos idiomes com el català, castellà, anglès, italià i portuguès[3].

Docència[modifica]

Actualment és el coordinador del Programa de Doctorat Interuniversitari en Turisme de la UdG i del Màster en Turisme Cultural de la mateixa universitat. Ha dedicat molt anys a la governança de la Universitat de Girona, primerament com a Director de l’Escola Universitària de Turisme (2004-2007) i posteriorment com a degà de la Facultat de Turisme (2007-2012).

Abans de dedicar-se a la docència, va ser Gerent del Patronat de la Fira de Sant Feliu de Guíxols. Ha organitzat i participat en nombrosos congressos i ponències, a més d’impartir cursos i seminaris a diverses universitats, entre les que destaquen la Universidade Estadual Paulista (UNESP) de Brasil i la School of Tourism Management de la Sun Yat-Sen University a Xina.

Des de l’any 2010 és coeditor de la Revista Iberoamericana de Turismo (RITUR)[4] i revisor de les publicacions acadèmiques realitzades en algunes de les revistes més prestigioses en matèria de turisme, com són: PASOS. Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, Annals of Tourism Research, International Journal of Tourism Anthropology, Tourism Management, Journal of Hospitality Management and Tourism i Investigaciones Turísticas.

Investigació[modifica]

Gràcies a les beques de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI), ha obtingut en diverses ocasions ajudes econòmiques que li han permès desenvolupar activitats docents i de recerca a Brasil, Costa Rica i Trinidad i l’Havana (Cuba).

Actualment, forma part del grup de recerca Laboratori Multidisciplinari en Recerca de Turisme (LMRT) de la UdG, i juntament amb la Dra. Dolors Vidal i Casellas, és coordinador i investigador principal del grup.

Des del 1993 ha realitzat diversos estudis i informes tècnics encarregats per varis Ajuntaments del territori gironí, a més de col·laborar amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona en nombroses ocasions.

Referències[modifica]

  1. Mundet i Cerdan, Lluís. L'Evolució dels models de turisme litoral el Gran Bretanya, la Costa Brava i Cuba. [Girona]: Universitat de Girona, 1998. ISBN 9788469095003. 
  2. «Profile Gerda K. Priestley». [Consulta: 30 juny 2021].
  3. «Profile Lluis Mundet i Cerdan». [Consulta: 30 juny 2021].
  4. «Revista Iberoamericana de Turismo». Lluis Mundet i Cerdan. [Consulta: 30 juny 2021].

Enllaços externs[modifica]