Usuari:Quitexco/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBiomimetic Sciences Institute
Dades
TipusFundació
Història
Creació2018
FundadorPere Monràs Vinyes


La fundació Biomimetic Sciences Institute (fundada com Biomimetic Sciences Institute, el 2018, Barcelona) és una fundació privada espanyola dedicada a la investigació, formació, divulgació i pràctica de la disciplina Biomimètica[1]. El BSI busca crear, implementar i brindar coneixement sobre solucions innovadores inspirades en la naturalesa.

El BSI compta amb una línia editorial i gràfica pròpia, participa en convocatòries del Programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horizon 2020 i és membre de la Xarxa Internacional, Interuniversitària i Interinstitucional d'Estudis de Biomímesis (RI3).

Història[modifica]

El Biomimetic Sciences Institute va ser fundat l’any 2018 pel mèdic oncòleg Pere Monràs Vinyes, qui prèviament havia desenvolupat la factoria de conceptes, Hèlix3c (2003)[2], per a fomentar l'elaboració de conceptes disruptius; la plataforma tecnològica, Sangakoo (2008)[3]​, enfocada a l'aprenentatge col·laboratiu; i la marca de difusió, Espora (2016)[4], amb la finalitat de promoure activitats culturals que relacionin ciència i cultura.

El Biomimetic Sciences Institute (BSI) ​integra les ja citades Hèlix3c, Sangakoo i Espora, i treballa en el camp emergent de la biomimètica, buscant solucions innovadores i bio-inspirades als actuals problemes de la humanitat.

El BSI es dedica a fomentar una visió biomimètica i no-antropocèntrica del món amb l'objectiu de promoure la transició cap a un creixement sostenible pel benestar de les pròximes generacions del planeta Terra. Va ser constituït per aportar el seu coneixement i assessoria en projectes d'investigació científica i desenvolupament tecnològic [5]. A tal fi, l'entitat es va plantejar sustentada en tres principis bàsics:

  1. Promoure la investigació bioinspirada.
  2. Facilitar i acreditar la ideació, disseny i desenvolupament de solucions biomimètiques.
  3. Formar i conscienciar a futurs professionals pel nou escenari mundial que la fundació preveu.

Patronat[modifica]

  • Pere Monràs: president del BSI. Oncòleg, expresident de la Unió Catalana d'Hospitals i exdirector general de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell.
  • Josep Herrero: responsable de la secretaria jurídica del BSI. Advocat, soci fundador de Herrero Clusellas. Va exercir en Abogados Roca Junyent.
  • Marc Monràs: tresorer del BSI. Expresident de Activobank (Banco Sabadell).
  • Mateo Rosell: supervisor de finances i administració del BSI. Empresari, expresident de la Federació Catalana d'Hípica.
  • Albert Pèlach: responsable de comercialització editorial del BSI. Economista i editor. Exdirector general del Grup Enciclopèdia Catalana, directiu del Gremi d'Editors de Catalunya, president de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català i president del consell directiu de l'Associació Espanyola de Directius de Catalunya.
  • Enric Canela: assessor científic del BSI. Químic molecular. Catedràtic en la Universitat de Barcelona.
  • Miquel Vidal: coordinador d'economia circular del BSI. Membre del Pla Nacional de Valors de la Generalitat en l'àmbit de Sostenibilitat. Col·laborador docent del Màster de Sostenibilitat de la Càtedra Unesco, UPC i EUETII.
  • Jordi Colomer: responsable d'activitats en l'àmbit sanitari del BSI. Metge. Director hospitalari de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, director general del Grup Sagessa.
  • Eva Flo: assessora científica marina del BSI. Doctora en Ciències del Mar en l'Institut de Ciències del Mar del CSIC.

Investigació i innovació[modifica]

El Biomimetic Sciences Institute participa en convocatòries del Programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horizon 2020, abastant àrees com l'arquitectura, la biologia marina i la biotecnologia. Aquestes recerques es desenvolupen tant amb científics propis de la Fundació com amb col·laboradors externs[6].

El BSI ha desenvolupat una aplicació dedicada a l'ensenyament de les matemàtiques, anomenada Sangakoo. Es tracta d'una plataforma, disponible tant en navegador com en app, d'accés gratuït, amb la intenció de portar l'aprenentatge de les matemàtiques als dispositius mòbils dels estudiants i professionals de tot el planeta[7].

El BSI participa en la Xarxa Internacional, Interuniversitària i Interinstitucional d'Estudis de Biomímesis (RI3)[8].

Referencias[modifica]

  1. «Coordinadora Catalana de Fundacions». [Consulta: 27 setembre 2021].
  2. «HELIX3C CONSULTORA SL, BARCELONA - Informe comercial, de riesgo, financiero y mercantil.». [Consulta: 27 setembre 2021].
  3. «Educación biomimética – biomimeticsciences (BSI)» (en espanyol europeu). [Consulta: 27 setembre 2021].
  4. «Cultura de la mano de la biomímesis – biomimeticsciences (BSI)» (en espanyol europeu). [Consulta: 27 setembre 2021].
  5. «El instituto – biomimeticsciences (BSI)» (en espanyol europeu). [Consulta: 27 setembre 2021].
  6. «Investigación sobre la biomimética – biomimeticsciences (BSI)» (en espanyol europeu). [Consulta: 27 setembre 2021].
  7. Maths, Sangaku. «¿Qué es Sangaku Maths?» (en castellà). [Consulta: 27 setembre 2021].
  8. «Miembros RI3» (en castellà). [Consulta: 27 setembre 2021].


Enlaces externos[modifica]