Usuari:SergiRamirez11/Lamborghini Sisè Element

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Lamborghini Sesto Element nascut com a prototip de superdeportivo i avui parteix de la gamma de producció, va ser presentat per l'empresa italiana d'automòbils Lamborghini en el Saló de l'Automòbil de París de 2010. El seu nom fa referència al sisè element de la taula periòdica d'elements: el carboni; ja que per alleugerir-ho s'ha utilitzat en el seu disseny massivament la fibra de carboni.

És una sèrie molt limitada, de la qual com es construiran 20 unitats per a clients molt exclusius de la marca. El preu total és de 2,5 milions d'euros.

El prototip presentat originalment estava assemblat sobre la base d'un Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera Edizione Tecnica. Tot el Lamborghini Sesto Element està dissenyat pensant a guanyar la batalla contra el pes posant l'accent en els materials i aconseguit un pes final de 999 kg. Per alleugerir-ho utilitza fibra de carboni en l'habitacle, en tota la secció frontal de la carrosseria i en els parachoques. El subchasis que suporta el motor i els ancoratges de la suspensió és d'alumini, en els cargols s'ha utilitzat principalment titani, i per a l'assemblatge de peces s'ha recorregut a tècniques d'unió derivades de la indústria aeroespacial. Els tubs de fuita són de "Pyrosic", un nou material de tipus ceràmic, mescla de pols ceràmica i resina sintètica, capaç de tolerar temperatures molt elevades, de fins a 900 ºC.

El motor és un V10 muntat en posició central longitudinal amb 5.2 litres de cubicatge i 610 CV.

Malgrat l'augment de pes que pugui suposar el Sesto Element utilitza un sistema de tracció integral permanent, mitjançant un diferencial central d'acoblament viscós, combinat amb un autoblocante que el seu tarado transmet un 45% a l'eix posterior i un 55% a l'anterior. El vehicle posseeix una distància al sòl de 8.7 cm. El canvi és de tipus robotitzat i-gear i els frens compten amb discos carbo-ceràmics que van allotjats en vistoses llandes de CFRP.

El pes mínim combinats i la potència que aconsegueix el motor aconsegueixen una relació peso/potència d'1,75 kg per CV, la qual cosa es tradueix en unes prestacions de vertigen: 2,3 segons en el 0 a 100 km/h, té una velocitat màxima de 405 5 km/h. (Com a referència, prou dir que un Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera pesa 1.340 kg i té una relació peso/potència de 2,35 kg/CV).

En el disseny exterior criden l'atenció els fars frontals, que són de tipus bi-xenón i estan emfatitzades per mitjà de quatre ledes col·locats verticalment, la zona posterior per la seva reduïda volada i per l'adopció d'un difusor, un deflector aerodinàmic i un alerón que aporten suport a alta velocitat i el portón del motor que forma una única peça amb el paragolpes posterior obrint-se al unísono (detall que estava ja present en el Lamborghini Miura. A l'interior, de disseny minimalista només hi ha tres botons situats en la consola central, un per engegar el motor, un altre per inserir la marxa enrere i l'últim per activar les llums.

Característiques[modifica]

  • Motor V10 5.2 litres
  • Parell motor: 540 Nm.
  • Pes total: 999 quilos
  • Potència: 610 cv
  • Acceleració: De 0 a 100 quilòmetres per hora en 2,5 segons
  • Suspensió: 1.99 cm del sòl.
  • Velocitat punta: 365 Km/h.
  • valor: 2.500.000 euros 

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Categoria:Models Lamborghini