Usuari:TIC Mestral/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Col·legi Mestral (Institució Familiar d'Educació)[modifica]

Història i situació[modifica]

El Col·legi Mestral[1] és un centre privat concertat pel Departament d’Ensenyament[2] de la Generalitat de Catalunya[3]. Es troba situat a l’Autovia A-2, Km 550 al  terme municipal de Jorba,  a la comarca de l’Anoia (Barcelona). Aquest centre pertany a Institució Familiar d’Educació[4].

Fou creat l’any 1973 per iniciativa d’uns pares preocupats per l’educació integral dels seus fills i sota la inspiració de Sant Josepmaria Escrivá, fundador de l’Opus Dei.

Durant el primer any i sota la direcció de D. Joan Tortajada el col·legi es va situar juntament amb Montclar[5] a la Ctra. B-222 Km.1 -JORBA. Després del trasllat a la seva actual ubicació, al cap d'alguns mesos, el col·legi ha experimentat un creixement exponencial a les mans de directors tan benvolguts com Diego Ibañez, Alberto Guerrero, José María Rovira, Marcial Quintairos, Jordi Viladrosa i actualment  amb  Joan Jordana.

Façana del col·legi.
Recepció de Mestral.

Projecte educatiu i metodologies[modifica]

Els col·legis d’Institució Familiar d’Educació tenen projectes educatius d’inspiració cristiana, promoguts per famílies amb aquest mateix ideal. La proposta docent s’inspira en un sentit cristià de la persona, del món i de la societat per tal de cercar la unió coherent entre fe, pensament i vida, sempre respectant i promovent la llibertat personal de cada un en tots els seus àmbits.

Mestral és un centre d’educació diferenciada[6][7], com tots els d’Institució, perquè nois i noies tenen diferents ritmes maduratius, diverses psicologies i interessos. Els objectius pedagògics són  els mateixos tant en els col·legis masculins com en els femenins.

La personalització a l’educació és completa i s’adapta a les circumstàncies de cada fill i als seus ritmes d’aprenentatge i cercant, per tant, l’excel·lència acadèmica, personal i social de cada alumne.

En el centre es pot cursar l’educació primària, la secundària i el batxillerat. La Llar d'Infants i l’Educació Infantil s’ubica en el Col·legi Montclar, també d’Institució, i molt a prop de Mestral.

Actualment a Mestral es porta a terme un projecte d'immersió lingüística centrat en la llengua anglesa i que es desenvolupa a través de l'experiència a l'estranger i de la pròpia immersió a l'escola a càrrega de professors natius. També destaca l'aplicació de metodologies tan diverses com l'aprenentatge cooperatiu, el flipped classroom i les intel·ligències múltiples clarament encaminades al fet que tots els alumnes aprenguin tenint en compte els seus diferents característiques i ritmes d’aprenentatge.  Les tecnologies aplicades en educació són també molt presents a l’escola, amb pissarres digitals a totes les aules i carros de dispositius mòbils a disposició de l’alumnat.

Avui en dia a Mestral hi ha un total de 262 alumnes i 25 professors.