Vés al contingut

Usuari:TheArgentina/Pueblo General Belgrano

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pueblo General Belgrano és un municipi del districte Costa Uruguai Nord del departament Gualeguaychú a la província d'Entre Ríos, República Argentina. El municipi comprèn una àrea rural i la localitat del mateix nom que és component de l'aglomerat Gualeguaychú - Pueblo General Belgrano.

Se situa a 230 km de la ciutat de Buenos Aires, a 260 km de Rosario i a 25 km de la República Oriental de l'Uruguai. La seva població era de 2179 habitants segons el cens 2010.

Les seves principal activitat és el turisme, centrat en el denominat "Carnestoltes del País" en la propera Gualeguaychú, considerat el de major envergadura al país i d'acord als seus organitzadors seria el tercer en concurrència al món i en l'activitat termal en estar en aquest districte les termes de la ciutat de Gualeguaychú.[1][2] També limita amb el parc Unzué.

Antecedents i fundació[modifica]

El nom prové de Manuel Belgrano, persona molt important en els primers anys de la independència argentina, advocat, militar, humanista, creador de la bandera nacional entre altres coses. Al seu territori habitaven des de temps prehispánics grups pertanyents als pobles originaris chaná, charrúa i guaraní.

Creixement de la localitat[modifica]

La ciutat està creixent actualment dins de l'expansió de Gualeguaychú. S'està desenvolupant principalment cap a l'activitat turística, gràcies a les termes, en trobar-se en el camí al balneari de Ñandubaysal i al seu potencial de desenvolupament urbà. El seu eix es troba en la trucada corba de Fiorotto en la trobada entre el camí a Ñandubaysal i el camí a la ruta internacional que uneix amb Uruguai. Des d'aquesta intersecció la trama urbana es desenvolupa principalment cap al nord-est en la qual es troba la part més antiga i cap al sud-oest on trobem nous loteos urbans.

Govern[modifica]

Abans de 2007, Poble General Belgrano, Junta veïnal responia a la Municipalitat de la Ciutat de Gualeguaychú. En 2007, Poble General Belgrano és declarat Municipi Independent pertanyent al departament de Gualeguaychú.

2007-2011 - Primera Intendència Municipal Francisco Fiorotto. 2012-2015 - Segona Intendència Elías Jacinto Chesini.

Poble General Belgrano avui travessa la seva segona gestió municipal havent assumit en el càrrec de President Municipal el dia 10 de desembre del 2011 Elías Jacinto Chesini.

Clima[modifica]

El clima igual que gran part d'Entre Ríos és temperat pampeano, amb hivern fred amb gelades i estiu calorós, la vegetació està composta per muntanyes i pasturatges, la mitjana anual de pluges és d'aproximadament 900 ml. Pel seu caràcter més rural trobem més amplitud climàtica que en Gualeguaychú.

Notes[modifica]