Usuari:TheOrtix/Mitsubishi Eclipse

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ha estat comercialitzat també sota els noms Eagle Talon i Plymouth Laser a causa de la relació propera entre Mitsubishi Motors i Chrysler.

L'Eclipsi ha passat per quatre diferents generacions. Les dues primeres estan relacionades de manera propera i comparteixen diverses parts, mentre que la tercera generació està basada en una nova plataforma i la majoria dels seus components són diferents als Eclipsis de primera i segona generació. La quarta generació va ser posada a la venda al juny de 2005.

Primera generació (1990–1994)[modifica]

Pre-reestilización del Mitsubishi Eclipsi.

La primera generació del Mitsubishi Eclipsi va ser comercialitzada com un coupe esportiu de quatre cilindres. Quatre nivells d'equipament van estar disponibles: Els tres primers posseïen tracció davantera i el més alt tenia tracció a les quatre rodes. El nivell d'equipament més alt estava equipat amb motors amb turbocompressor.

L'automòbil va experimentar canvis menors durant la seva producció; els models de 1992–1994 posseeixen una làmina metàl·lica diferent i són fàcilment distingibles dels models previs. L'Eclipsi va ser redissenyat en 1995, donant inici a la segona generació (descrita més a baix en la secció 2G).

Nivells d'equipament[modifica]

L'Eclipsi va estar disponible en quatre nivells d'equipament durant la seva primera generació. Els models AWD (tracció a les quatre rodes) no van estar disponibles sinó fins a la meitat del primer any de producció.

  • Eclipsi: model bàsic de tracció davantera equipat amb un motor gasolina atmosfèric de 92 CV, 1,8 L, 8 vàlvules, SOHC, amb el codi 4G37.
  • Eclipsi GS: model de tracció davantera millorat i amb un equipament lleugerament més alt. Posseeix el mateix motor SOHC que l'anterior.
  • Eclipsi GS DOHC: model de tracció davantera millorat i equipat amb un motor gasolina atmosfèric de 136-150 CV, 2,0 L, 16 vàlvules, DOHC, amb el codi 4G63.
  • Eclipsi GS-T: model de topall de gamma amb tracció davantera, equipat amb un motor gasolina turbocargado de 180-195 CV, 2,0 L, 16 vàlvules, DOHC, amb el codi 4G63T.
  • Eclipsi GSX: model amb tracció a les quatre rodes i equipat amb un motor gasolina turbocargado de 180 o 195 CV, 2,0 L, 16 vàlvules, DOHC, amb el codi 4G63T.

* La potència dels models turboalimentados de 1990 amb transmissió manual va ser estimada en 190 CV, mentre que els models de 1991 i posteriors (sempre de tipus turbocargados amb transmissió manual), van ser estimats en 195 CV. Els models amb transmissió automàtica van ser estimats en 180 CV, això a causa de posseir injectors i turbocompressor més petits.

** Els models DSM de 1990-1994 no integraven el motor 420A, el qual no va ser utilitzat sinó fins a la segona generació.

Aquests models van variar significativament en transmissions, opcionals i aparença. L'Eclipsi GSX, per exemple, va ser venut amb diferent revestiment de plàstic en la carrosseria, respecte a l'Eclipsi bàsic.

Transmissió[modifica]

El disseny bàsic de la transmissió d'un Eclipsi és un motor muntat transversalment tipus 4G37 o 4G63, de quatre cilindres, trobant-se una transmissió automàtica en el costat esquerre del vehicle o una transmissió manual en el costat dret. Els models amb tracció a les quatre rodes tenen una transmissió diferent, la qual inclou un diferencial autoblocante central i un eix de sortida per a una caixa de transferència, que impulsa el diferencial posterior (també disponible com autoblocante i semieixos.

Els motors 4G37 i 4G63 són tots dos de 4 cilindres en línia accionats per gasolina. El 4G63 està compost per un bloc motor de ferro i una culata d'alumini, i està equipat amb eixos d'equilibri per a un funcionament més suau. La versió turboalimentada del 4G63 (comunament cridada 4G63T) està dissenyada amb una relació de compressió menor (7,8:1 contra 9:1 en la versió d'aspiració natural) i pulverizadores d'oli sota els pistons, amb la finalitat de suportar de millor manera la tensió i la calor addicional provocats per la inducció forçada.

Existeix també una diferència en tots els models amb tracció a les quatre rodes respecte a l'eix posterior. Els vehicles des de 1990 fins a inicis de 1992 tenen tres cargols subjectant l'eix al buje de la llanda. Els vehicles de finals de 1992 a 1999 tenen eixos de major diàmetre i se subjecten al buje amb copes d'eix de quatre cargols més grans.

Premis[modifica]

El "Eclipsi Turbo" va estar en la "Llista dels Deu Millors Automòbils" de la revista nord-americana Car and Driver des de 1989 fins a 1992.

Segona generació (1995-1999)[modifica]

Mitsubishi Eclipsi de segona generació.
Pre-reestilización de l'Eclipsi.

La segona generació va mantenir l'objectiu de mercat de la primera, però va tenir un important redissenyo i tenia diferents motors en les seves versions. Sense Dubtes és l'eclipsi més popular de totes les generacions Principalment al mercat jove menor de 25 anys. A part de les versions de sostre dur; també va ser introduïda una variable descapotable;aquesta sèrie va sortir a la llum com a versió Spyder a meitat de l'any 1995

El motor turboalimentado era una versió més potent de l'anterior (210 CV enfront de 195). El motor atmosfèric era una versió del motor del Chrysler Neon, fabricat per Chrysler i distribuït i instal·lat en les instal·lacions de Diamond Star Motors.

Nivells d'equipament[modifica]

Aquest Eclipsi va estar disponible en set nivells d'equipament: Base (només disponible en 1996), RS, GS, GS Spyder, GS-T, GS-T Spyder, i GSX.

Automòbils de la Segona Generació (1995–99):

  • Eclipsi: bàsic FWD model equipat amb un 140 hp 2,0 L 16-vàlvules motor DOHC Chrysler 420A.
  • Eclipsi RS: equip millorat FWD model equipat amb un 140 hp 2,0 L 16-vàlvules motor DOHC Chrysler 420A.
  • Eclipsi GS: equip millorat FWD model equipat amb un 140 hp 2,0 L 16-vàlvules motor DOHC 4G63.
  • Eclipsi GS Spyder: convertible FWD model equipat amb un 141 hp 2,4L 16-vàlvules SOHC motor Mitsubishi 4G64
  • Eclipsi GS-T: coupé FWD modelo equipat amb un 210 hp turbocargado 2,0 L 16-valve DOHC motor Mitsubishi 4G63
  • Eclipsi GS-T Spyder: Convertible FWD model equipat amb un 210 hp turbocargado 2,0 L 16-valve motor DOHC Mitsubishi 4G63
  • Eclipsi GSX: AWD model equipat amb un 210 hp turbocargado 2,0 L 16-valve DOHC engine Mitsubishi 4G63

Els models oferts van tenir diferents nivells de equipamento:

  • Bàsic - Sense tacòmetre, antena de sèrie, sense desempañador, sense fars de boira, rodes de 14" amb copes.
  • RS - Tacòmetre, rodes 14" d'aliatge , spoiler opcional.
  • GS / GS Spyder - antenna, fars de boira, control de creuer, manijas i retrovisores del color de la carrosseria, rodes 16" d'aliatge, faldones laterals, spoiler, desempañador posterior (Àdhuc el Spyder inclou desempañador posterior).
  • GS-T - rodes 16" aliatge de 5 rajos, spoiler llarg. (només en 1997–99)
  • GS-T Spyder - rodes 16" aliatge de 5 rajos
  • GSX - rodes 17" després de 1997, 1995–96 té rodes de 16", spoiler llarg (només en 1997–99),

Va haver-hi un petit canvi d'estil, des del model de 1997. El front de l'Eclipsi va ser menys "clàssic" en el seu lloc va ser més "agressiu", amb un canvi en l'obertura del radiador. Els fars davanters van ser lleugerament canviats, adquirint una coloració fosca a les àrees internes. Els fars de boira van ser més petits i rodons. El parachoques posterior de l'Eclipsi va ser canviat, les llums de reversa van ser mogudes als costats, des de la seva posició central original. Presumiblement per reduir aquesta vista "pesada" de la part posterior del cotxe. A part del paragolpes posterior també es va canviar el alerón donant així a un més alt i agressiu

El Talon va estar disponible en quatre nivells de equipamento, Bàsic, ESi, TSi and TSi AWD. El Eagle Talon va veure la fi de la seva producció fins a 1998 quan Eagle es va quedar fora del negoci.

  • Talon Base: equivalent a Eclipsi Bàsic
  • Talon ESi: equivalent a Eclipsi RS & GS
  • Talon TSi: equivalent a Eclipsi GS-T
  • Talon TSi AWD: equivalent a Eclipsi GSX

Van estar presents alteracions similars en l'estil del Talon com el va ser per l'Eclipsi.

Va haver-hi una versió especial del 2G Eclipsi venuda en alguns països d'Europa. Usava un motor normal-aspirat 4G63 motor Mitsubishi, similar al que va estar en el 1G, miralls retrovisores especials, i direccionals posteriors color ambre.

Tren Motriu[modifica]

La línia de motors bàsics de l'Eclipsi és un muntat-transversal 4 cilindres Chrysler 420A, Mitsubishi 4G64 o el motor 4G63. Els motors Mitsubishi van estar muntats en la mateixa adreça que els de la 1G. Els Eclipsis amb el 420A tenen el motor muntat en la part dreta del cotxe, i més lluny del xassís. els models AWD tenen una transmissió similar als de la 1G.

Tots són motors 4 cilindres a gasolina. Tots tenen blocs de ferro amb alumini en els caps dels cilindres. Els motors 4G63/4G64 matienen un balanç en els eixos per a una operació més suau, mentre que els 420A no ho fan. Els motors turbo van incrementar el ràtio de compressió a 8,5:1 (de 7,8:1) i turbos més petits (un Garret T25 del Mitsubishi TD05-14B)

Competidors[modifica]

En el temps de la 2G de l'Eclipsi, entre els seus competidors es troben:

Acura Integra GS-R, Profunda Civic Si, Profunda Prelude, Hyundai Tiburon GT, Mazda RX-7, Nissan 240SX, Nissan Sentra ES-R, Nissan Silvia, Toyota Celica, Ford Probe

Aparicions Notables[modifica]

Tal vegada l'Eclipsi va ser millor conegut pel film de 2001 "The Fast and the Furious" ("Ràpid i Furiós" a Hispanoamèrica i "A tota marxa" a Espanya) en aquesta pel·lícula apareixia un Eclipsi 1995 RS modificat conduït per un dels protagonistes. On el punt principal del film és el tuning.

També va aparèixer en el joc "Need for Speed: Underground" de l'empresa EA Games, amb est jugo EA Games deixa la línia dels cotxes europeus superdeportivos exòtics, per donar pas a cotxes més comuns accessibles on es recorre al igual que en el film dit anteriorment, al tuning (personalització de vehicles)també aquest acte apareix en la intro del mateix joc.

Altres jocs on aquest cotxe apareix serien: Need for speed underground 2, Need for speed Carbon, Need for speed Pro Street, Assoluto Racing, entre uns altres.

Tercera generació (2000–2005)[modifica]

Nivells d'equipament[modifica]

L'Eclipsi va estar disponible en 7 nivells d'equipament: RS, GS, GS Spyder, GT, GT Spyder, GTS, i GTS Spyder. Tots els models van ser fwd .El model GTS va ser introduït en el 2003.

Third Generations (3G)(2000–2005):

  • Eclipsi GS: Base model fwd equipped with a 150hp 2,4 L [[Multivalve|16-valve] SOHC Mitsubishi 4G64
  • Eclipsi GS Spyder: Convertible fwd model equipped with a 150 hp 2,4 L 16-valve SOHC Mitsubishi 4G64
  • Eclipsi GT: Hardtop fwd model equipped with a 200 hp 3,0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72
  • Eclipsi GT Spyder: convertible fwd model equipped with a 210 hp 3,0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72
  • Eclipsi GTS: Hardtop fwd model equipped with a 230 hp 3,0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72 MIVEC engine with Mitsubishi Variable Induction Management (MVIM)
  • Eclipsi GTS Spyder: convertible fwd model equipped with a 230 hp 3,0 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G72

Quarta generació (2006–2011)[modifica]

Nivells d'equipament[modifica]

L'Eclipsi va estar disponible en quatre nivells d'equipament: GS, GS Spyder, GT, i GT Spyder. L'Eclipsi va tenir un redissenyo o "Facelift" l'any 2009, però manté les seves mateixes característiques tècniques.

Eclipsi GS: Base fwd model equipat amb 162 hp (121 kW) 2.4 L 16-valve SOHC Mitsubishi 4G69 engine.

Eclipsi GS Sport Spyder: Convertible fwd model equipat amb 162 hp (121 kW) 2.4 L 16-valve SOHC Mitsubishi 4G69 engine

Eclipsi GS Sport: Base fwd model equipat amb 162 hp (121 kW) 2.4 L 16-valve 4 cilindres MIVEC Engine.

Eclipsi GT: Hardtop fwd modelo equipat amb 263 hp 3.8 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G75 engine, els models 2009 tenen 265 hp

Eclipsi GT Spyder: Convertible fwd model equipat amb 260 hp 3.8 L 24-valve SOHC Mitsubishi 6G75 engine, els models 2009 tenen 263 hp.

Referències[modifica]