Usuari:XX-gabri-Xx/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Eden Hazard[modifica]

Eden Hazard en un partit de futbol.

Eden Hazard (La Louvière, Bèlgica, 7 de gener de 1991) és un futbolista professional belga que actualment milita a les files del Chelsea FC de la FA Premier League. La seva posició natural és la de centrecampista ofensiu. Tot i la seva joventut ja és integrant de la selecció belga.

Historia[modifica]

Eden Hazard és el fill d'ex futbolistes belgues i va començar la seva carrera en el futbol a Bèlgica jugant per als clubs locals Royal Stade Brainois i Tubize. El 2005, es va traslladar a França i s'incorpora a la primera divisió Lille. Hazard passar dos anys a l'acadèmia del club i, a l'edat de 16 anys, va fer el seu debut professional al novembre de 2007. Després va passar a convertir-se en una part integral de Lille sota l'administrador de Rudi García, acumulant més de 190 aparicions. En la seva primera temporada completa com a titular, va guanyar el Sindicat Nacional de Futbolistes Professionals (UNFP) Jugador Jove de l'Any convertint-se en el primer jugador no francès a guanyar el premi. En la temporada 2009-10, Hazard va capturar el premi de nou convertint-se en el primer jugador a guanyar el premi dues vegades. També va ser nomenat a l'equip de la lliga de l'any. En la temporada 2010-11, va ser part de l'equip de Lille que va guanyar la Lliga i la Copa de matrimoni, com a resultat de les seves actuacions, va ser nomenat el UNFP de la Lligue 1, el jugador de l'any convertint-se en el jugador més jove a guanyar el premi. Hazard també se li va donar el Premi Bravo per la revista italiana Guerin Sportivo per les seves actuacions durant la temporada 2010-11. Al juny de 2012, després de passar més de vuit anys a Lille, Hazard van signar per Anglès club de Chelsea, on es va anar a guanyar la UEFA Europa League en la seva primera temporada. En la temporada 2014-15, va ajudar a el Chelsea a guanyar la Copa i la Lliga Premier League, el que li va valer la FWA futbolista de l'any i jugador dels jugadors PFA de les concessions de l'any. Hazard és un jugador Bèlgic internacional, havent representat al seu país en el nivell sub-17 i sub-19. Hazard va fer el seu debut amb la selecció absoluta al novembre de 2008, de 17 anys, en un partit amistós contra Luxemburg. Gairebé tres anys després del seu debut, Hazard va anotar el seu primer gol internacional contra Kazakhstan a l'octubre de 2011. Des de llavors, ha guanyat més de 60 casquets, i va ser membre de la selecció belga que va arribar als quarts de final de la Copa Mundial de la FIFA 2014. Per a la temporada 2008-09, Hazard se li va donar la samarreta número 26 després de jugar amb la samarreta número 33 en la seva primera temporada.

També va ser ascendit al primer equip de forma permanent pel nou gestor de Rudi García. Al principi, ell va fer com a suplent regularment fent el seu debut en la temporada com a substitut el 14 de setembre de 2008 contra Sochaux en un empat 1-1. Una de les seves aparicions com a suplent va resultar beneficiosa contra l'Auxerre el 20 de setembre. Amb Lille s'arrossega per 2-1 en els minvants minuts del partit, Hazard, després de Lille va prendre un servei de córner, ràpidament va recollir un curt espai lliure d'Auxerre i va prendre un tret dret just fora de la caixa. Es va batre al porter i va dibuixar 2-2 al marcador al cap de 88 minuts. Amb la confiança de Lille alta, el club va guanyar el partit 3-2 en temps de descompte després d'un gol de Tuli de Melo. Primera meta de la cursa de Hazard va donar lloc a ell convertint-se en el golejador més jove en la història del club. Quatre dies després d'anotar el seu primer gol com a professional, Hazard va fer el seu primer començament professional en la derrota per 4-2 en els penals a Montpeller, a la Copa de la Lliga. Després que ofereix com a substitut en els pròxims cinc partits de lliga l'equip, el 15 novembre de Hazard va fer la seva primera obertura de la lliga professional contra Sant-Étienne. Va coronar l'aparença en anotar el primer gol en la victòria 3-0 del club. Les seves actuacions assegurades amb el club traduït a Lille li ofereixen una extensió de contracte de tres anys, que va acceptar el 18 de novembre de 2008, el que estarà en el club fins a 2012. Després que ofereix com a substitut al desembre, Hazard va tornar a l'alineació a partir de gener. El 23 de gener, va marcar el segon gol en la victòria 3-0 sobre el club d'aficionats Dunkerque a la ronda de 32 de la Copa de França. Dues setmanes més tard, va marcar el gol de la victòria en un partit de lliga contra el Sochaux i , el 22 de febrer, amb l'assistència en la victòria davant el Mònaco. A la ronda 16 de la Copa de França, Hazard va anotar un gol en la victòria 3-2 sobre els campions defensors de la competència Lió. En el 26 d'abril va marcar el primer gol contra l'Marsella, Lille, encara que va perdre el partit 2-1. En els últims deu partits de lliga de la campanya, va contribuir a la terminació de l'equip en el cinquè lloc, el que va resultar en Lille la classificació per a la recentment creada UEFA Europa League. Després de la temporada, va ser nomenat el Sindicat Nacional de Futbolistes Professionals (UNFP) Jugador Jove de l'Any, convertint-se en el primer jugador internacional per aconseguir l'honor.

Després de la temporada 2008-09, l'especulació dels mitjans de comunicació constant es va produir en nombrosos països pel que fa a la disponibilitat de Risc en el mercat de transferències. Tot i Lille president Michel Seydoux declarant que el jugador fora dels límits i de perill que indica que volia quedar-se al club durant almenys una altra temporada, diversos clubs van declarar interès en el jugador. Aquests clubs anglesos inclosos Arsenal i el Manchester United, club italià Internazionale, i els clubs espanyols Barcelona i Reial Madrid. Llegenda del futbol francès Zinedine Zidane va recomanar personalment el jugador a aquest últim club. Perill de que comencés la temporada 2009-10 en una puntuació positiva en el primer partit del Lilla de la temporada. L'objectiu, contribuir a la victòria de l'equip per 2-0, va venir contra el club serbi FK Sevojno en el partit d'anada de la tercera ronda de classificació del club a la UEFA Europa League. El 27 d'agost, es va anotar la seva segona cursa objectiu europeu de segon partit d'anada del club a la ronda de playoffs contra el club belga de Genk. Va ser objectiu final de Lille, en la victòria 4-2 del club. El marcador global de 6-3 va assegurar a la progressió del club a la fase de grups de l'Europa League.El 22 d'octubre, Hazard va marcar un gol en la victòria 3-0 del Lilla important sobre club italià de Gènova als 84 minuts després d'entrar com a substitut 10 minuts abans. En rebre la pilota a la banda esquerra, Hazard procedir a llançar-se a través del centre del camp regatejant a sis defensors de Gènova abans d'acabar el quadre de 18 iardes. Un mes més tard, Hazard ser instrumental en la golejada 5-1 del Lilla, Txec club Slavia Praga com era en part responsable del primer gol. Tallar a través de la defensa i el lliurament d'un pal transversal, que va ser jugador de Slavia Marek Suchy que resulta en un gol en pròpia. El 20 de desembre, Hazard va anotar el seu primer gol de la temporada a la victòria del club 3-0 sobre Le Mans. També va proporcionar tant les assistències en els altres dos objectius. El 30 de gener, Hazard va marcar l'únic gol en la victòria del Lille sobre Derby du Nord rivalitza amb la lent. La victòria va ajudar el club a aconseguir l'estabilitat a la Lliga, mantenint-los en els llocs de la UEFA Champions League. També va posar fi a un desastre d'una setmana, que va veure Lille pateix l'eliminació de tots dos de les competicions de copa de França. Cinc dies més tard, Hazard i Lille van arribar a un acord sobre una extensió de contracte, que mantindrà el jugador al club fins 2014.