Usuari:Xeremierspauicandid/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióXeremierspauicandid/proves
Història
Lloc de constitucióPalma, Mallorca Països catalans
Activitat
Activitat2007 - present
Segell discogràficOna Edicions i Autoedició
GènereMúsica tradicional o folk
Influències
Xeremiers de sa Calatrava, Xeremiers des Pla - Tomàs i Miquel, Ximbomba Atòmica, Música Nostra, Pep Toni Rubio.
  • Premi Pau Casesnoves amb el grup Taverners, otorgat per la OCB d'Inca, 2013
  • Premi Bartomeu Rosell-Pòrcel amb el grup Taverners, otorgat per Premis 31 de Desembre, 2015

Lloc webpauicandid.cat

Pau i Càndid són dos músics mallorquins. Formen colla de xeremiers des del 2007. Tenen per finalitats la interpretació i divulgació d'aquesta formació tradicional i els seus instruments, les xeremies i flabiol i tamborí.

Tot i que les seves actuacions són principalment a Mallorca durant els 10 anys de trajectòria les seves actuacions a fora de l’illa s’han consolidat. Cal destacar les participacions a festes declarades d’interès cultural com puguin ser la Festa de l’Estendard, o la Festa Major de Vilafranca del Penedès i a festivals com la Fira Mediterrània de Manresa i el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú. També les sortides a l’estranger com a Berlín amb el Consell de Mallorca participants a la fira turística Berlín descobreix les Balears (Alemanya, 2008) o Escala à Sète (Occitània, 2018), entre d’altres.

Encara que la formació és un duet, també han estat membres de grups Skarabat Coix, Eixut i Taverners. Fruit d’això, enregistren amb Eixut, Carrerons i Tramuntana (2010), Majorcan Souvenir (2012), #Primavera (2013) i amb Taverners, No hi ha temps que no torn (2013). També han col.laborat amb el Joch de Ministrils del Consell de Mallorca, Ximbomba Atòmica, Tamborers de la Sala, Ebri Knight o Posidònia Folk Mediterrani, enregistrant Cridarem Foc! (2017) i Música Mediterrània (2017), respectivament.

Actualment dediquen una vessant pedagògica mitjançant el programa Viu la Cultura del Govern de les Illes Balears. D’aquesta manera, realitzen múltiples tallers divulgatius, mostres i xerrades a centres educatius, escoles de música i entitats sobre els instruments tradicionals de les Illes Balears.

La seva darrera fita ha estat col·laborar en el projecte de recerca de la cornamusa GeAcMus (Geste - Acoustique - Musique) de la Université Paris-Sorbonne, on les xeremies de Mallorca hi tenen un paper central.

Obra[modifica]

Discografia[modifica]

Aquesta és un llista dels discs que han participat al llarg de la seva carrera:

Eixut[modifica]

  • 2010 – Carrerons i Tramuntana
  • 2012 – Majorcan Souvenir
  • 2013 – #Primavera

Taverners[modifica]

  • 2013 – No hi ha temps que no torn

Col·laboracions a discs[modifica]

  • XIII-XIV Trobada de xeremiers de sa Pobla – Els Segadors
  • 2017 - Posidònia – La Balanguera
  • 2017 - Ebri KnightConte Medieval


Categoria:Músics mallorquins