Usuari Discussió:Coet/Viquiestris/Butlletí

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Discussió de butlletí

No estic d'acord en que quedi registrada la lectura d'aquest butlletí. Em sento com a 1984. Si que és legitim registrar les edicions que es fan a les planes de la viquipèdia. Si voleu registrar-ho demaneu-ho directament a la discusió de l'usuari. Estem arribant a uns extrems de control psiquedèlics. Salut i gràcies pels viquiestris --Bestiasonica (discussió) 20:57, 1 jul 2008 (CEST)
El mètode actual és una iniciativa la qual pretén economitzar l'espai d'emmagatzematge del butlletí, fent-ne un sol i ocupant només una pàgina de la Viquipèdia. L'altra manera seria enviar un missatge massiu a tots els usuaris multiplicant-lo per el mateix nombre d'usuaris que carreguen els Viquiestris, cosa que em sembla abusiu. A banda, seria molt costós saber-ne el nombre exacte, per la qual cosa segurament el missatge no aplegaria a tots els que en fan ús, i per descomptat s'inseriria en pàgines de discussió d'usuaris inactius.
És per tant una manera eficaç de divulgar el missatge. Per això, mai li he donat importància al fet que els altres viquipedistes s'assabenten de si has aplegat a llegir el butlletí.
No fem demagogia, si us plau, no té cap interés donar a conéixer la versió del butlletí llegida, això no és revelar cap dada personal i m'és útil per saber dues dades primordials:
  1. si teniu els VE ben configurats
  2. el nombre real d'usuaris que carreguen este joc d'eines
Penses que és necessari que avise en el butlletí de benvinguda que la versió que es llegira serà registrada i quedarà a la vista de tothom?
Se m'ocorre algunes solucions, aprofitant que el número de la versió queda registrat en el teu PC podem evitar editar una pàgina de la VP, això sí, en eliminar les galetes, o en caducar estes, se't tornaria a donar la benvinguda, eixe seria l'únic inconvenient.
Una altra possibilitat, en lloc de publicar la versió en un espai del mateix usuari, es podria assignar a cada usuari algun identificador, i publicar totes les lectures del butlletí en sola pàgina, a mode de taula fent aparéixer l'identificador de l'usuari i la versió llegida. Evidentment això incrementaria de forma considerable el codi, dificultant una execució ràpida. Tampoc es podria evitar que algú relacione l'identificador amb el seu propietari.
Si se t'ocorre una altra manera de publicar el butlletí, de manera tan simple i eficaç com la que he desenvolupat, endavant, si no saps implementar-la, m'ho pots proposar, jo estic obert a tot.
En tot cas que quede clar que no pretenc controlar ningú, i personalment no m'ho he pres gens bé. Em sembla totalment fora de lloc la manera en que has protestat.
Finalment no sé que volies dir amb «Em sento com a 1984». Perdona la meua ignorància i la meua curta vida. –Pasqual · discussió · xat 22:05, 1 jul 2008 (CEST)
PD, no deixeu de queixar-vos, si us plau fa l'ullet . NEcessite conéixer les vostres preocupacions i posar-hi remei... quan es puga. –Pasqual · discussió · xat 22:16, 1 jul 2008 (CEST)
1984 (llibre) és el llibre on es controlen totes i cadascuna de les accions dels ciutadans d'un país. Jo crec que la possibilitat més fàcil és que els usuaris que no volen, no rebin el butlletí i llestos. O una altra possibilitat és que els usuaris que no vulguin que quedi registrada la lectura, se li pot enviar un missatge a la pàgina de discussió: "ei, ja ha sortit la nova versió del butlletí!" i llestos. Segurament no serà tan efectiu perquè potser el lector es saltarà alguna versió del butlletí, però això només seria pels casos puntuals que no volen que es vegi quan llegeixen el butlletí...--Xtv (que dius que què? - Potser em trobes al xat...) 10:42, 2 jul 2008 (CEST)
Bé, estic estudiant algun ingeny que ens permeta evitar saltar-nos este pas, però tant de bo vos puguera controlar amb tant poca cosa :P. –Pasqual · discussió · xat 11:02, 2 jul 2008 (CEST)
La segona possibilitat és molt feixuga, al final crec que el que faré és no publicar més butlletins. –Pasqual · discussió · xat 12:18, 2 jul 2008 (CEST)
Hi ha moments on més valguera que no escriguera! En fi, ja he dit que no m'havia senta gens bé l'acusació. Ara sé que l'autor desconeixia totalment el funcionament i els recursos que utilitzen estes eines.
Com li he comentat a la seua discussió, el millor serà que informe ben bé de com funcionen estes coses i que cadascú puga decidir sobre el que vol fer.
Finalment considere que es podrà optar entre ser informat o no d'un nou butlletí. –Pasqual · discussió · xat 01:07, 3 jul 2008 (CEST)
Pasqual! no t'ho prengues tant a la valenta! Crec que tens 2 opcions:
  • Avisar als usuaris que incorporen els VE: per qüestions tècniques la incorporació dels VE provoca que quedin registrats segons quines actuacions. I com les llenties: o s'agafa el pack o es deixa.
  • Avisar que l'estat d'usuari i la lectura dels VE per qüestions tècniques registren aquestes actuacions, i aleshores adaptar els VE de tal forma que cadascú pugui tenir una edició personalitzada dels VE: la versió base, la versió amb estat, la versió amb butlletí o la versió completa.
Salut!--Xtv (que dius que què? - Potser em trobes al xat...) 15:31, 3 jul 2008 (CEST)
Per cert, he estat pensant i és totalment absurd pensar que quan el bot modifica el nostre fitxer d'estat, estem donant una informació extra: el bot només fa que palesar el que es pot veure trivialment amb les contribucions de l'usuari. Si modifiques tu directament l'estat, aleshores és diferent, però en aquest cas ja ets tu directament el que manualment fas el canvi, i per tant si no es vol que es vegi que t'has connectat, senzillament no cal que voluntàriament es marqui que estàs connectat. Per tant, només veig problema amb el butlletí, que tal com t'he dit, es podria fer com una eina opcional. És més, també es podria fer que cada vegada que algú s'instal·la els VE, tal com li surt el butlletí, li surti una opció d'inscriure's al butlletí. I després el teu bot que escrigui a les pàgines de discussió l'avís de la nova versió del butlletí de tota la gent que voluntàriament s'hi hagi afegit. No sé...--Xtv (que dius que què? - Potser em trobes al xat...) 15:37, 3 jul 2008 (CEST)