Usuari Discussió:David Ebro

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, David Ebro! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions cordials, --Judesba (digues...) 00:43, 2 oct 2013 (CEST)[respon]

Fotos Commons[modifica]

Bon dia David! Sí, ja vaig veure les teves edicions. :-) A Commons es puja una sola imatge, i després la informació que afegeixis pots escriure-la en el(s) idioma(es) que vulguis; si pots fer-ho en els 4 que parles doncs tant millor, però sinó com a mínim en un. De tota manera, sempre cal categoritzar les imatges que pugis, de la mateixa manera que a la Viquipèdia categoritzem els articles que escrivim; sinó, resultaria molt difícil trobar la imatge/l'article entre la pila d'imatges/articles que tenim. Pots aprendre com fer-ho aquí: Viquipèdia:Categorització. Ja ho he fet per les teves imatges: Commons:Category:Shovels and spades, allà les categories són sempre en anglès. No dubtis a preguntar el que et calgui sempre que sigui necessari. He deixat una sola fotografia, i amb un peu de foto més curt; ja apareixen més detalls a la imatge original a Commons; no cal posar tantes imatges en un article tan curt... Salut, i benvingut de nou! --Judesba (digues...) 12:24, 2 oct 2013 (CEST)[respon]

Hola Judesba i tothom:

Gràcies pels teus consells. n'he d'aprendre moltíssim sobre l'ús de la Vikipèdia.

Considero que per veure bé què és una fanga són indispensables les dues fotos de detall que has suprimit. Jo no vull editar mai un article esborrant el que han escrit o aportat els altres, ans al contrari afegint més texte o imatges. Es pot afegir un texte explicant les diferències entre diverses classes de fangues i afegir imatges de cada classe de fanga? Recordeu que les imatges de fangues que surten a l'article primitiu són fangues possiblement angleses ("spades") d'una classe mai utilitzada aquí si no és per la compra d'eines industrials en grans superfícies comercials.

El proper pas era afegir imatges de fangues de La Selva (Girona), d'un tipus similar però diferent a la de Ribes de Freser i un martell especial per a forjar fangues, procedent d'Hostalric. També imatges d'un meu llibre francès del segle XIX que en tracta del tema (fanga és "bèche") en francès).

Salutacions: --David Ebro (disc.) 00:25, 3 oct 2013 (CEST)[respon]

Només es pot pujar una foto a Commons per tema?[modifica]

Bona tarda Judesma i tothom:

Si no ho entès malament, només es pot pujar una foto a Commons per tema o pàgina:

Jo opino que això es molt limitant al món actual de la informació, doncs per exemple, a la pàgina de Fugurull, encara que sigui només una masía barroca i no la catedral de Girona, una sola foto no dóna idea del conjunt de l'edifici i del seu entorn, i eliminar la resta de les fotos a Commons, és perdre documents que algú pot utilitzar.

Espero saber si això es la política oficial de Wikipèdia.

Salutacions cordials: David Ebro.--David Ebro (disc.) 14:25, 4 abr 2018 (CEST)[respon]

Acabo de trobar aquesta discussió. Evidentment, a Commons es poden pujar moltíssimes fotos de cada tema. Cada una tindrà un títol diferent i, naturalment, no té sentit pujar més d'un cop la mateixa foto, però fins i tot dels quadres sovint hi ha unes quantes fotos diferents.--Pere prlpz (disc.) 18:40, 21 feb 2020 (CET)[respon]
Hola, David. Veig ara els teus comentaris. Primerament, si vols que algú s'assabenti que li estàs dient alguna cosa en un lloc que no sigui la seva pròpia pàgina de discussió, caldrà que utilitzis la plantilla {{u|Judesba}} o {{ping|Judesba}}, i així la persona en qüestió rep l'avís. No sabia que intentaves respondre'm, em sap greu.
Com a resposta: en articles curts, se sol deixar una imatge que il·lustri l'article, només, per no allargar-lo innecessàriament. Com et comentava, les imatges ja són a Commons, i anirem allà si en volem veure més. Això respon, entre altres coses, a la política de Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és. D'altra banda, de vegades posem al final una petita galeria d'imatges si es considera que ajuden a il·lustrar l'article. Seria el cas de posar galeria d'imatges, per exemple, en un article d'una església amb detalls d'aquesta (atri, portalada, etc.) Pots mirar un exemple de codi aquí: Canyó submarí secció "Exemples de canyons" (obre l'article i mira el codi). Salut! --Judesba (digues...) 00:27, 6 març 2020 (CET)[respon]