Vés al contingut

Usuari Discussió:Juan Carlos Solís Farràs

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Juan Carlos Solís Farràs! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Hola, doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Salut!--Docosong (disc.) 09:49, 3 abr 2019 (CEST)[respon]

Què hi ha algú?--Docosong (disc.) 13:10, 4 abr 2019 (CEST)[respon]
Adjunto l'avís de conflicte d'interessos:

No feu servir la Viquipèdia per promoure els vostres interessos o els de persones o organitzacions properes.

Un conflicte d'interessos sorgeix quan el compromís personal o la dependència d'un usuari respecte al subjecte de l'article fa que pugui prevaldre l'interès personal sobre l'interès enciclopèdic.

Per modificar un article que us pugui ocasionar un conflicte d'interessos, proposeu canvis a la seva pàgina de discussió o, si decidiu fer-ho vosaltres mateixos, declareu els vostres interessos a la pàgina de discussió i cenyiu-vos a les normes pertinents, especialment sobre neutralitat i verificabilitat.

Tot allò que feu a la Viquipèdia pot tenir conseqüències en el món real. Qualsevol intent d'utilitzar-la en interès propi pot sortir als mitjans, posar-vos en una situació comprometedora o fer-vos perdre temps, diners i fins i tot la feina. Els usuaris que facin edicions indegudes poden ser bloquejats.

--Docosong (disc.) 10:03, 7 abr 2019 (CEST)[respon]

Drets d'autor

[modifica]

He fet una revisió de les imatges que heu a carregat a Commons i he trobat que la següent imatge commons:Manuel Farràs Baró, vist pel Grapa (1937).png no compleix els drets d'autor ja que el dibuixant va morir l'any 1955 i no han transcorregut 80 anys de la seva mort per entrar en domini públic. Recordeu que aquesta imatge pot esser esborrada per infringir-se els drets d'autor. Us recomano que reviseu amb cura allò que carregueu a Commons. Salutacions! --Docosong (disc.) 23:45, 10 abr 2019 (CEST)[respon]

Respostes a Docosong

[modifica]

AVIS Amb la intenció de deixar-ho ben aclarit sense cap lloc per a dubtes que féssim pensar en possibles “conflictes de interessos” sota la informació presentada per mi (la qui es va fer acompanyar de referencies bibliogràfiques, cites de treballs acadèmics i els pertinents enllaços a pagines web relacionades amb les dades o afirmacions fetes en el relat del text), o a la mena de desenvolupar i presentar els fets de la informació que personalment he estat editant a la Viquipèdia respecte a un article sobre Manuel Farràs i Baró, el qual pretén ser únicament descriptiu i de caràcter enciclopèdic i que, al meu entendre, no conté “biaixos” (voluntaris) ni expressions de judicis de valor i tampoc promou, ni interessos personals ni els de cap tipus d'organització, per la qual cosa vull manifestar aquí, en aquest espai de Discussió que, tal com ho vaig fer públicament abans, en registrar-me com a editor de l'article en Viquipèdia usant el meu nom complet (amb els seus dos cognoms) i no un “nickname” (ja que, actuo de bona fe i amb honorabilitat, i gens ocult o pretenc fer des de l'anonimat o des d'un discurs que no m'identifiqui), per la que ara vull declarar que, efectivament, jo soc un membre directe de la seua família: soc el seu net, fill de la seva filla Pepita, qui va morí (també al exili) en el any 2000.

Aquest es el motiu per el que vaig presentar aquí algunes fotografies i documentació personal del biografiat, les quals els originals son de la meva propietat, però dels que hi he posat una còpia a disposició dels recursos electrònics comuns de Wiki Commons per a que siguin de Domini Públic.

La raó per la que em vaig decidir a participar-hi en la publicació de l’article (que no persegueix esser una apologia, ni cap promoció acrítica de la seva persona) sobre Manuel Farràs i Baró a la Viquipèdia, es que JA EXISTIA abans un accés ,“enllaç” o “Link” con el seu nom (en color vermell) en aquesta enciclopèdia, però no hi havia cap informació ni article consultable al respecte.

Al que cal agregar, que tampoc en el text que s'està editant actualment, existeix informació que pogués ser qüestionable (numèricament o d'una altra forma especialitzada) ni sobre hipotètics “falsos assoliments” amb els quals es pogués voler beneficiar indegudament a la seva persona (o perjudicar altres), ni sobre una hipotètica tergiversació de fets o “evasió” de responsabilitats o d'assenyalaments que poguessin existir, associats a la funció que va exercir.

Amb plena consciencia de que la Viquipèdia es un espai electrònic públic d’informació enciclopèdica i de que la edició dels seus articles permet la lliure correcció i modificació per altres dels continguts (prèvia discussió y consens de que las fonts d’informació utilitzades siguin verificables i de seriosa i provada fiabilitat), poso el present Article a disposició dels editors, lectors i altres xats y espais de Discussió de Viquipèdia, per a que seguí avaluada a la brevetat l'aprovació consensuada de la publicació normal del article, per a la seva lectura sense etiquetes aclaridores.

Juan Carlos Solís Farràs

P.D. : Vull aprofitar l’oportunitat d’estar utilitzant el espai de Discussió del article, per a fer: 1. Una crida a altres editors de la Viquipèdia per a que m’ajudin a col•locar adequadament les fotografies al text. Ja que de moment, les vaig “carregà“ amb unes dimensions i contorns que no es corresponen proporcionadament amb el text del article. 2. Així mateix, vull aclarir que la foto presa del carnet del Ajuntament de Sabadell (la qui es vol proposà per acompanya els dades de la Info-Taula amb la seva informació general), té agregats un par de banners (a color) que fan referencia a las senyeres de la República Espanyola i de Catalunya. Aquets banners, lògicament, no formen part ni de la fotografia ni del carnet de identitat originals esmentats. 3. No considero que existeixi cap conflicte (d'interessos, econòmic, de copy-right) o d'un altre tipus, amb la utilització com a vinyeta per a la biografia de Manuel Farràs que aquí es fa, del dibuix que de la seva persona va realitzar (un dels seus companys) el dibuixant Gustau Vila i Berguedà conegut com “l’Grapa”, perquè aquesta obra en específic es refereix a la persona en qüestió, a més de que, gairebé la totalitat del treball de “l’Grapa”se sap que està a la disposició de tot el públic (o pertanyen a aquest “Domini”) a través de l'Arxiu Històric de Sabadell.

________________________________________

AVISO Con la finalidad de despejar cualquier suspicacia o duda, sobre un posible “conflicto de intereses” acerca de la información presentada por mí (de la que se indican referencias bibliográficas, citas a trabajos académicos y enlaces a sitios web relacionados) o, a la forma de desarrollar el contenido del artículo que he venido editando en la Viquipèdia sobre Manuel Farràs i Baró, mismo que pretende ser únicamente descriptivo y de carácter enciclopédico y que, a mi entender, no contiene “sesgos” (voluntarios) ni expresiones de juicios de valor y tampoco promueve, ni intereses personales ni los de algún tipo de organización, por lo que quiero manifestar aquí, en este espacio de Discusión que, tal como lo hice públicamente al registrarme como editor del artículo en Viquipèdia usando mi nombre completo (con sus dos apellidos) y no un “nickname” (ya que, actúo de buena fe y con honorabilidad, y nada oculto o pretendo hacer desde el anonimato o desde un discurso que no me identifique), efectivamente, declaro que soy un familiar suyo: soy su nieto, hijo de su hija Pepita, difunta desde el año 2000 Ese es el motivo por el que cuento con algunas fotografías y documentación personal del biografiado, mismas que son de mi propiedad y de las que he puesto una copia, a disposición de los archivos electrónicos de recursos comunes de Wiki Commons, para que sean de Dominio Público. La razón por la que decidí publicar este artículo en la Viquipèdia, que NO busca ser apologético o de promoción acrítica de la persona de Manuel Farràs, se debe a que YA EXISTÍA en este espacio una “entrada” (en rojo) con su nombre, pero no contenía ninguna información. A lo que hay que agregar, que tampoco en el texto que se está editando actualmente, existe información que pudiera ser cuestionable (numéricamente o de otra forma especializada) ni sobre hipotéticos “falsos logros” con los que se pudiera querer beneficiar indebidamente a su persona (o perjudicar a otras), ni sobre una hipotética tergiversación de hechos o “evasión” de responsabilidades o de señalamientos que pudieran existir, asociados a la función que desempeñó. En el entendido de que este espacio electrónico de divulgación de información enciclopédica es público y de que, a la edición de sus contenidos se le pueden hacer libremente y en todo momento, correcciones o modificaciones (discutibles y consensuables) que estén sustentadas por fuentes de información fiables y verificables, pongo a la consideración de los lectores, editores y demás foros y espacios de Discusión de Viquipèdia el presente artículo, para que se evalué a la brevedad la aprobación consensuada de la publicación normal del mismo, para su lectura sin etiquetas aclaratorias.

Juan Carlos Solís Farràs

P.D. : Aprovecho la oportunidad de utilizar esta página de Discusión, con la finalidad de: 1. Solicitar el apoyo de otros editores de la Viquipèdia para conseguir posicionar las fotografías adecuadamente en el artículo (pues al no haber realizado antes este tipo de trabajos de edición, estoy teniendo dificultades para hacerles los ajustes pertinentes) ya que, de momento se cargaron con unos marcos y medidas que no se relacionan proporcionadamente con el texto que las circunda y requieren modificarse y armonizarse visualmente dentro del contexto de información en que se hayan en la página.

2. Hago también aquí la ACLARACIÓN que, la foto (tomada de su Carnet del Ajuntament de Sabadell) que se propone para que acompañe la InfoTabla con sus datos generales, tiene agregados unos banners (a color) que hacen referencia a las banderas de la República Española y de Catalunya mismas que, por supuesto, no forman parte de la fotografía original, ni del citado Carnet de Identidad.

3. No considero que exista ningún conflicto (de intereses, económico, de copy-right) o de otro tipo, con la utilización como viñeta para la biografía de Manuel Farràs que aquí se hace, del dibujo que de su persona realizó (uno de sus compañeros) el dibujante Gustau Vila i Berguedà llamado “el Grapa”, pues esa obra en específico se refiere a la persona en cuestión, además de que, casi la totalidad del trabajo de “el Grapa” se sabe que está a disposición de todo el público (o pertenecen a este “Dominio”) a través del Archivo Histórico de Sabadell. ________________________________________

Bona tarda Juan Carlos Solís Farràs, la política de conflicte d'interessos fa referència entre d'altres casos a la relació estreta amb el biografiat. No posem em dubte les vostres aportacions ni l'admissibilitat de la biografia, però la vinculació amb el subjecte us pot inclinar cap a alguns biaixos. Per aquest motiu, se us recomana abstenir-vos de modificar l'article.
Per altra banda, en relació al tema fotogràfic, recordeu que totes les imatges estan subjectes als drets d'autor, i en el cas d'Espanya, el material no és de domini públic després de 80 anys de la mort de l'autor. En el cas del dibuixant Gustau Vila i Berguedà, mort el 1955, les seves obres no entren en domini públic fins al 2035. Com ja sabeu a Commons no es poden carregar imatges que encara tenen vigents drets d'autor. Salutacions!--Docosong (disc.) 16:46, 12 abr 2019 (CEST)[respon]