Vés al contingut

Usuari Discussió:Xunqueirax

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Xunqueirax! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Carles (enraonem) 14:41, 2 set 2014 (CEST)[respon]

Mentoria[modifica]

Hola Gabriel, primer de tot, gràcies per les teves contribucions a la Viquipèdia! Et responc els dubtes que em planteges: Les diferents versions versions de Wikipedia segons cada idioma, tenen la particularitat que "localitzen" el tema de l'article: més que meres traduccions, el que s'intenta és donar la visió que cada cultura té del tema, basant-se en la bibliografia en l'idioma de cada Viquipèdia. En molts casos, però, com que no existeix bibliografia en un idioma concret, es fa servir l'anglesa (o la que sigui), però sempre es recomana utilitzar bibliografia en l'idioma que s'està fent l'article: si fas un article en català, és recomanable fer servir bibliografia en català, vaja. Sobre l'exemple del fado que comentes: si no existís en català, tindria sentit basar-se en la versió portuguesa, però aportat informació trata de bibliografia en català, sempre que sigui possible. S'enllaçarien els recursos (referències) que facis servir per a l'article. Sobre la qüestió de les referències: La idea de la Viquipèdia és que sigui verificable: que puguis resseguir la font d'on s'ha tret la informació que hi ha a l'article. Com més exhaustiu siguis en aquesta tasca, més fàcil serà la verificabilitat... jo normalment referencio cada paràgraf que redacto posant la referència (o referències al final). La bibliografia es fa servir per indicar altres fonts bibliogràfiques recomanades, però que no has fet servir per a la redacció de l'article. Seria un apartat per ampliar la lectura. En teoria un article SEMPRE ha de tenir referències citades dins del text per ser admès. Un llistat bibliogràfic al final sense estar referenciat dins el text (com l'exemple de Anandamida), no estaria ben redactat pel que fa al format, si som estrictes amb els criteris de la Viquipèdia. Per ampliar el tema et recomano "Els cinc pilars de la Viquipèdia", i sobre les referències i les fonts et recomano llegir l'article de Verificabilitat i el de "Citau les fonts". Ah!! I per fer un aprenentatge general sobre la Viquipèdia, et recomano molt el viatge amb el Bus Turístic, l'has fet? ;) Salut!! --Marionaaragay (escriu-me) 11:37, 4 feb 2018 (CET)[respon]

Gràcies Mariona; tot clar; no volia respondre sense abans mirar alguns dels recursos. Salut! --Xunqueirax (disc.) 02:12, 1 març 2018 (CET)[respon]

Benvinguts al Bus turístic de la Viquipèdia![modifica]

Hola Xunqueirax! Estem molt contents que hagis volgut participar en el nostre circuit de descoberta sobre la nostra comunitat i missió de forma entretinguda i divertida. Aquests són alguns enllaços que poden ser útils per quan vulguis començar:

Necessito ajuda
Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

-- Missatge automàtic enviat durant el circuit del Bus turístic per Xunqueirax (disc.) 00:17, 1 març 2018 (CET)[respon]