Veneciafrenia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaVeneciafrenia
Fitxa
DireccióÁlex de la Iglesia Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióÁlex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRoque Baños Modifica el valor a Wikidata
FotografiaPablo Rosso Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEspanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena9 octubre 2021 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà
anglès
italià Modifica el valor a Wikidata
Subtitulat en catalàSí 
RodatgeMadrid, Venècia i Chioggia Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAR Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt12412166 Filmaffinity: 291745 Allocine: 283473 Letterboxd: veneciafrenia TMDB.org: 756681 Modifica el valor a Wikidata

Veneciafrenia és una pel·lícula espanyola de terror slasher dirigida per Álex de la Iglesia de 2021. És la primera d'una sèrie de pel·lícules de terror produïdes pel mateix De la Iglesia i Carolina Bang amb el segell de The Fear Collection i amb la col·laboració d'Amazon Studios i Sony Pictures.[1] La pel·lícula és protagonitzada per Ingrid García-Jonsson, Silvia Alonso, Goize Blanco, Alberto Bang, Cosimo Fusco i Armando de Razza.[2] Es va estrenar al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya el 9 d'octubre de 2021[3][4] i va arribar a les sales de cinema el 22 d'abril de 2022.[5] El 27 de maig del mateix any es va incorporar a la plataforma Amazon Prime Video, amb subtítols en català.[6]

Sinopsi[modifica]

Un grup de nois espanyols de vora 30 anys arriba en viatge de turisme a Venècia, on comencen a desaparèixer un a un. Davant del misteri del parador d'un d'ells, els altres emprenen la recerca, i el que era un grup d'amics molt units es va esquerdant.

Repartiment[modifica]

  • Ingrid García-Jonsson com a Isa
  • Silvia Alonso com a Susana
  • Goize Blanco com a Arantza
  • Nicolás Iloro com a Javi
  • Alberto Bang com a José
  • Cosimo Fusco com a Dottore
  • Enrico Lo Verso com a Giacomo
  • Armant de Razza com a Brunelli
  • Caterina Murino
  • Nico Romero com a Alfonso
  • Alessandro Bressanello com a Colonna
  • Giulia Pagnacco com a Gina

Producció[modifica]

A mitjan 2020, la productora d'Álex de la Iglesia i Carolina Bang, Pokeepsie Films, va anunciar que es trobaven treballant en la preparació d'una sèrie de pel·lícules de terror, produïdes per ells mateixos, amb la col·laboració d'Amazon Studios i Sony Pictures i dirigides per diversos cineastes espanyols interessats en els films de terror. Aquesta sèrie de pel·lícules van ser nomenades amb el segell The Fear Collection.[7] L'octubre de 2020 va començar el rodatge de la primera d'aquesta sèrie de pel·lícules, dirigida pel mateix Álex de la Iglesia, amb el nom de Veneciafrenia.[8]

Referències[modifica]

  1. «Álex de la Iglesia rueda ‘Veneciafrenia’, primer título del sello The Fear Collection» (en castellà). Audiovisual 451. [Consulta: 8 febrer 2021].
  2. «Álex de la Iglesia rueda 'Veneciafrenia': terror en los canales» (en castellà). El Correo. [Consulta: 8 febrer 2021].
  3. Mayor Ortega, Leonor. «Álex de la Iglesia: "Durante el rodaje en Venecia le robábamos la iluminación a Tom Cruise"», 09-10-2021.
  4. Romero, Miguel Ángel. «[Sitges 2021 'Veneciafrenia': turismo masivo y sangre a borbotones en lo nuevo de Álex de la Iglesia]» (en castellà). 20minutos.es, 10-10-2021. [Consulta: 13 octubre 2021].
  5. «‘Veneciafrenia’: la película de terror de Álex de la Iglesia se estrenará el 26 de noviembre» (en castellà). Cine con Ñ, 15-04-2021. [Consulta: 9 juny 2021].
  6. «Veneciafrenia». Desdelsofà.cat. [Consulta: 4 juny 2022].
  7. «Álex de la Iglesia, Sony y Amazon Prime se alían en 'The Fear Collection', una antología de películas de horror cósmico» (en castellà). Espinof. [Consulta: 8 febrer 2021].
  8. «Álex de la Iglesia arranca el rodaje de Veneciafrenia» (en castellà). Fotogramas. [Consulta: 8 febrer 2021].