Vera (empresa)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióVera
Dades
Tipusempresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriasector de les telecomunicacions Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2023
Activitat
ÀmbitCatalunya Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc websomvera.cat Modifica el valor a Wikidata
Facebook: somveracat Twitter (X): somvera_cat Instagram: somvera_cat LinkedIn: somvera_cat Youtube: somveracat Modifica el valor a Wikidata

Vera és un operador de telecomunicacions que va néixer de la fusió de Goufone, Iguana i Soomfibra. Té la seu a Gurb (Osona), i ofereix serveis de connexió a internet via fibra òptica o radioenllaç, telefonia fixa, mòbil, televisió i energia verda. La companyia és de capital 100% català, i comptava en els seus inicis amb una plantilla de 180 persones, set botigues pròpies, una cartera de 50.000 llars i presència en 15 comarques. En la seva constitució, el conseller delegat era Marc Mundó.[1]

Va tancar el 2023, el seu primer exercici, amb un volum de negoci de 36 milions d'euros i un EBITDA de més de 10 milions, procedents de 55.000 clients i 160.000 serveis actius.[2]

Història[cal citació][modifica]

Vera neix de la fusió de tres operadors de telecomunicacions: Goufone, Iguana i Soomfibra.

Goufone es funda el 2015 fruit de la fusió de GurbTec Telecom (Gurb, 2010) i Gaufix-Osofon (Taradell, 2010), dues empreses que oferien serveis de connexió a Internet a través de radioenllaç a la comarca d'Osona. El mateix any de la fusió, comencen a desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica a Osona i d’altres comarques, servei que acabarà esdevenint el producte insígnia de l’operador amb més de 4.000 km de fibra pròpia desplegats fins al 2021. Aquest mateix any comença a oferir serveis de comercialitzadora d'energia 100% verda i autoconsum.

Iguana comunicacions es constitueix l’any 2012 com a evolució d’una entitat sense ànim de lucre que dissenyava i construïa xarxes de radioenllaç per la comarca de l’Anoia. És el primer operador a fer arribar la fibra òptica a Igualada (2014), i posteriorment desplega la seva pròpia xarxa a altres municipis com Masquefa, Jorba, Capellades, Castellolí, Copons, entre d’altres.

Soomfibra neix l’any 2018 a la comarca del Bages en el context d’un creixement i una alta demanda del servei per part de clients residencials. L’empresa forma part del grup CITTEC, S.L (Centre Integral de Telecomunicacions i Tecnologies de Catalunya) i té com a objectiu donar serveis de telecomunicacions i tecnologies a empreses i particulars del Bages amb un servei personalitzat i proper.

El setembre del 2021, Goufone adquireix Soomfibra i integra els 2.500 clients de l’operador del Bages, que continuen sent atesos sota la mateixa marca.

El 2022, Goufone i Iguana es fusionen per crear un nou operador català, i l’1 de febrer del 2023 llancen al mercat Vera, la nova marca que agrupa als tres operadors sota un mateix nom. El propòsit de Vera és impulsar la digitalització de Catalunya i la seva gent.

Vera surt al mercat amb una cartera de 50.000 clients i una facturació l’any 2022 de més de 30 milions d’euros. Ofereix serveis de fibra òptica pròpia, telefonia mòbil i fixa, i serveis d’energia i té 6 botigues repartides pel territori (Vic, Igualada, Manresa, Mataró, Berga, Girona).

Referències[modifica]

  1. «Neix un nou operador de telecomunicacions a la Catalunya Central». Via Empresa, 07-02-2023. [Consulta: 7 abril 2024].
  2. «Vera tanca el seu primer any amb 36 milions de facturació». Via Empresa, 13-03-2024. [Consulta: 7 abril 2024].

Enllaços externs[modifica]