Viquipèdia:Wiki Takes Palafrugell

De Viquipèdia

Wikipedia Takes Palafrugell és una gimcana fotogràfica que se celebrarà a Palafrugell el 8 de setembre de 2012. L'associació Amical Viquipèdia ha posat en marxa l'edició a Palafrugell de Viquipèdia prem el teu municipi per animar la participació en l'edició Wiki Loves Monuments 2012. També s'engloba dins el Viquiprojecte GLAM Palafrugell.

Viquipèdia prem Palafrugell

Descripció[modifica]

Viquipèdia prem la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és una sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó «First We Take Manhattan» de Leonard Cohen.

Aquesta edició de Barcelona està organitzada per Amical Viquipèdia dins dels actes a nivell internacional per animar a la participació de Wiki Loves Monuments 2012. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia. Palafrugell disposa de d'una setantena de monuments llistats que formen part de Wiki Loves Monuments 2012.

Programa de la jornada[modifica]

L'activitat principal de la jornada és fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat serà al carrer i feta per cadascú dels participants. Comptaren amb un espai on trobar-nos al començament (10:00h) i al final de la jornada (13:30h – 14h) per apuntar-nos a l'esdeveniment, aclarir dubtes sobre el funcionament del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2012, fer equips per a qui no vulgui anar pel seu compte, ajudar a determinar les millors rutes a seguir, etc. Al final de la jornada podrem fer balanç i resoldrem dubtes sobre l'ús de l'eina de càrrega d'imatges per als que encara no la coneguin.

Condicions[modifica]

Hi ha quatre condicions bàsiques per poder participar al concurs:

  • Només es pot participar amb les pròpies fotos fetes (segons metadades) el mateix dia entre les 10:00 i les 14:00.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d'una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  • Tots els fitxers carregats han d'incloure el codi d'identificació de monument (vegeu com trobar-lo).
  • El participant serà informat dels premis obtinguts mitjançant l'adreça de correu electrònic definida al seu compte d'usuari (és confidencial i l'única dada d'identificació demanada).

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons el dissabte o el diumenge, mitjançant un formulari creat especialment pel concurs.

Llistes[modifica]

Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Aquest jornada de Viquipèdia prem Palafrugell se centrarà en els monuments que apareixen a la llista de monuments de Palafrugell. Per prioritzar aquells que ara no tenen cap foto, la llista de treball és:

També es pot aprofitar per fer fotografies per il·lustrar altres articles de Palafrugell dels quals no en tenim article. Vegeu: Viquipèdia:Viquipèdia prem Palafrugell/Altres

Recomanacions[modifica]

  1. Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context).
  2. No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors)
  3. Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants.
  4. Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!

Premis[modifica]

Sistema de punts[modifica]

Per accedir als premis d'aquest acte en concret, les fotografies hauran de ser fetes (segons metadades) el mateix dia entre les 10:00 i les 14:00 i carregades a Wikimedia Commons entre dissabte i diumenge. El sistema de puntuació per establir una classificació de guanyadors serà el següent:

  • La fotografia d'un monument de dins la vila, 5 punts. Les fotografies addicionals comptaran 1 punt, fins a un màxim de 4 fotografies addicionals d'un mateix monument.
  • La fotografia d'un monument de fora la vila de Palafrugell (Sant Sebastià, Calella de Palafrugell, Llofriu, Ermedàs, etc.), 10 punts. Les fotografies addicionals comptaran 1 punt, fins a un màxim de 4 fotografies addicionals d'un mateix monument.

Els premis existents es repartiran en funció del nombre de participants i del nombre de punts que hi obtinguin.

Premis[modifica]

La jornada Viquipèdia prem Palafrugell compta amb els següents premis per als participants:

Òbviament, totes les imatges carregades durant la jornada entraran dins del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2012, i en conseqüència, aspiraran a guanyar els premis associats següents:

A més a més, aspiren a ser seleccionades per competir pels diferents premis a nivell estatal i internacional.
(Aquest llistat pot patir modificacions fins a la finalització del mateix)

Participa-hi![modifica]

La gimcana és oberta a tothom i no requereix inscripció prèvia. No obstant per tal de facilitar la organització de l'esdeveniment us demanem que ompliu el següent formulari.

Resultats[modifica]

N. Usuari Punts Monum. Fotos
1 Àlex 449 49 262
2 Marc79 269 38 105
3 Awatef A. 248 29 135
4 Joanglada 220 28 112
5 Davidpar 192 28 93
6 Marti rj 180 26 87
7 JonatanRomero 168 21 55
8 KRLS 132 21 50
9 Guillem ponsi vila 123 16 41
10 Nurianglada 123 15 63
11 Dllamas 116 17 18
12 Rosa M. Masana 105 14 41
13 Trazzto 96 11 36
14 MaiteWAM 80 11 48
15 CarmeFenoll 32 5 7