Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil/Majúscules/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pot afegir-se també l'enllaç al Servei Lingüístic de la UOC?--Peer (disc.) 20:00, 2 abr 2014 (CEST)

Moltes universitats tenen els seus criteris:
Abans de fer una llista exhaustiva amb la de cadascú, caldrà veure si val la pena, si alguna diu alguna cosa més específica o diferent. De moment, deixem-les aquí per anar consultant i omplint la pàgina de casos amb la que tingui millor explicació. --V.Riullop (parlem-ne) 22:00, 2 abr 2014 (CEST)

Càrrecs oficials i títols nobiliaris

Mirant els enllaços de més amunt, el criteri pels càrrecs no és el que diem a la pàgina. Bàsicament, van en majúscula els càrrecs amb tractament protocolari (Molt Honorable Senyor President) i els càrrecs substituint el nom en contextos molt formals, com ara invitacions i encapçalaments de cartes. Aleshores, en un article d'una enciclopèdia, els càrrecs van en minúscula: el rei Balduí, el president Bush, etc. A la UOC hi ha un exemple molt gràfic: Molt Honorable Senyor Jordi Pujol, president de la Generalitat.--Pere prlpz (disc.) 23:20, 2 abr 2014 (CEST)

El redactat està copiat de la pàgina principal del llibre d'estil. Sorprenentment ja hi era en la primera versió del 2004, copiat de en:Special:Permalink/2867770#Job titles. Encara que l'hàgim tingut durant 10 anys, cal considerar-ho com una norma en anglès no revisada. --V.Riullop (parlem-ne) 00:02, 3 abr 2014 (CEST)
Doncs jo he llegit diverses vegades que els càrrecs substituint el nom van en majúscules fins i tot en registres estàndards... En qualsevol cas, el tema de les majúscules és un en el qual hi ha més desacord del normal entre unes fonts i les altres, hauríem d'escollir un criteri i ja està.– Leptictidium (digui, digui) 16:14, 3 abr 2014 (CEST)
Vols dir per exemple "l'acord va ser signat pel President divendres passat"? --V.Riullop (parlem-ne) 18:11, 3 abr 2014 (CEST)
Sí, tot i que personalment em sembla molt lleig. Un cas a part són les construccions estil "En Pepet Rovira va ser nomenat President de la Galàxia gràcies al suport de tal i tal partit".– Leptictidium (digui, digui) 08:14, 5 abr 2014 (CEST)
Tots els enllaços de més amunt diuen el mateix: només amb majúscula quan és tractament protocol·lari o un encapçalament de correspondència. L'exemple repetit és "Molt Honorable Senyor Jordi Pujol, president de la Generalitat", "Molt Honorable President de la Generalitat", "el president de la Generalitat". L'exemple del Pepet Rovira a mi em sona bé referit al nom formal del càrrec, més clar si es digués "... nomenat Gran President de la Galàxia". --V.Riullop (parlem-ne) 10:26, 5 abr 2014 (CEST)