Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil per a pel·lícules

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil per a pel·lícules/Arxiu 1 en data 30-06-2015.

AlbertRS (discussiócontribucions)

Seria útil indicar aquí el criteri per a consignar l'any de les pel·lícules, el de rodatge o el d'estrena. Encara que sembla més usual indicar el d'estrena, en alguns casos es pot observar vacil·lació segons les fonts (i fins i tot les bases de dades de les produccions audiovisuals). No he sabut trobar si aquest punt està exposat en alguna pàgina d'Ajuda de la Viquipèdia. AlbertRS (disc.) 20:00, 26 ago 2023 (CEST)

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, AlbertRS. L'any d'una pel·lícula és sempre el de l'estrena i no el de rodatge. Quan excepcionalment una pel·lícula s'ha rodat però no s'ha estrenat, es fa servir l'any en què va ser finalitzada. Quan les fonts vacil·len és perquè consideren com a estrena "l'estrena principal" (i no si s'ha presentat en algun festival, etc) o bé són fonts estatunidenques que consideren com a "bona" l'any en què va ser estrenada als EUA i la resta del món no compta. Si hi ha alguna font o bé algun cas que et fa dubtar, pots exposar-ho en aquest fil. Salut!

Resposta a «Any pel·lícula»
Baggio (discussiócontribucions)

Potser afegiria un punt per utilitzar la plantilla {{Inici spoiler}}, sovint em trobo amb articles on la secció argument inclou informació que t'estripa la pel·lícula. I al meu parer spoiler inclou no només el final del film, també coses que succeeixen a partir del minut 30.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Em sembla innecessari. Si algú va a l'article sobre una pel·lícula i es troba una secció titulada "Argument" o "Trama", de forma implícita ja s'entén que hi haurà spoilers.

Noemiroig (discussiócontribucions)

Arribo tard a la discussió, però estic d'acord amb Baggio; Potser una opción intermèdia seria que a l'apartat argument no explicar fil per randa la pel·lícula ni tot el que passa. Penso que ha de ser un resum o sinopsi on no passa res si s'ometen detalls importants, en favor de no espatllar el final.

Resposta a «Spoiler»
Cap més tema anterior