Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Terratrèmol de Llorca de 2011

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sento no haver pogut opinar fins a la votació (he vist ara que l'havíeu proposat. Jo buscaria:

  • Posaria quants mesos es repetiran les rèpliques. (són X mesos)
Los expertos prevén hasta dos meses de réplicas. Levante-emv.com
Fet Fet!
  • Seria interessant afegir la dada de gent que va dormir en campaments durant els dies posteriors. Ja que a la introducció comenteu que hi ha 30.000 persones que van dormir al ras el dia del terratrèmol, seria interessant desenvolupar-ho després.
    Fet Fet! He trobat una nota d'AFP que deia que hi havia 3.500 llits als campaments. --Davidpar (disc.) 14:50, 23 jul 2011 (CEST)
  • Seria interessant fer una taula del terratrèmols i les seves principals rèpliques de més a menor magnitud a partir de: d'aquí.
    Cal anar omplint de mica en mica la taula de la nova secció "Sismes previs i rèpliques". He posat un límit de 2,5 de magnitud. --Davidpar (disc.) 19:37, 10 jul 2011 (CEST)
    Fet Fet!
  • He trobat l'informe geològic preliminar del terratrèmol de Lorca que podria ser interessant de fer-hi una ullada i acabar de completar cosetes.
    Afegit Afegit
  • Dedueixo que encara no hi ha dades sobre les tasques de reconstrucció, oi?
    Fet Fet! "Tot i això, dos mesos després del terratrèmol, Llorca seguia esperant les ajudes extraordinàries promeses per les administracions públiques per a la reconstrucció de la ciutat, on les demolicions eren diàries.[39]" --Davidpar (disc.) 16:37, 23 jul 2011 (CEST)
  • Potser seria interessant desenvolupar una mica l'apartat dels BICs i monuments malmesos que crec que tenen més importància que estar dins d'unes declaracions de l'alcalde. Jo les declaracions de l'alcalde.
  • Cal afegir que l'últim terratrèmol a Lorca havia estat el 29/01/2005, d'una magnitud similar, però 5-6 vegades més profund (mirar pdf primer.
    Fet Fet! Ho he afegit a la nova secció "Antecedents". --Davidpar (disc.) 19:37, 10 jul 2011 (CEST)
Crec que aquests són els detallets que em venen al cap aramateix. Crec que es pot acabar d'ampliar més alguns apartats, que ara per ara són insuficients. Crec que manca una mica més de profunditat en l'article per arribar a ser article de qualitat, però crec que mereix la distinció d'article bo. Si compares amb article distingit a l'anglesa, crec que corroboren aquesta visió. Tanmateix, us felicito per la feinada, perquè és un àmbit on hi ha molta feina a fer.--KRLS , (disc.) 16:19, 9 jul 2011 (CEST)

Proposo canviar la secció "Danys a la propietat" (com fan a en.wiki: Damage_and_casualties) per "Danys i víctimes" on hi podem posar:

  • Els BICs que comenta en KRLS
  • Els afectats (consulat d'Equador, 2n punt d'en KRLS)
  • Les particularitats dels morts (embarassades, un menor, ...)
  • Reconstrucció (penúltim punt)

--Davidpar (disc.) 23:06, 11 jul 2011 (CEST)

He començat a plantejar aquesta secció. A veure què us sembla. --Davidpar (disc.) 23:48, 11 jul 2011 (CEST)

Disculpa que jo tampoc ho havia vist en avaluació. Dins de les conseqüències es podria esmentar que les eleccions es van realitzar amb mitjans especials i que es va haver d'habilitar una oficina de DNI especial per la gent que no tenia documentació. A l'entradeta s'esmenta la suspensió d'actes electorals, però després no es desenvolupa. Es podria fer un bloc del tema. Quan creguis que podem votar, ja ens ho diràs. Salut !--amador (disc.) 20:26, 14 jul 2011 (CEST)

Està desenvolupat al segon paràgraf de la secció "Resposta". Tens raó, ara hi afegim això. --Davidpar (disc.) 22:49, 15 jul 2011 (CEST)
Veig que en l'informe preliminar també hi ha informació abundant sobre l'estat tècnic dels monuments històrics.--KRLS , (disc.) 02:29, 17 jul 2011 (CEST)
Sí sí, me'l he llegit. La majoria són coses que ja sabem, interpretacions de mapes geològics i treball de camp. L'apartat més interessant és "5. Estudio de daños en edificaciones históricas mediante técnicas de análisis estructural geológico. Aplicaciones a la arqueosismologia." que el podem fer servir per l'apartat "Danys a la propietat" ja que dóna molta informació, com dius tu. --Davidpar (disc.) 12:56, 17 jul 2011 (CEST)