Viquiprojecte:Categorització/Estranyes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

agrupar-les[modifica]

no cal crear subpàgines de discussió com Moianès, agrupem aquí els casos que s'hagin de discutir i en parlem--barcelona (disc.) 10:00, 21 maig 2011 (CEST)

Faig aquí una llista de categories que a mi m'han semblat no habituals:

Moianès[modifica]

No hi ha comarques naturals, tanmateix hi ha un sentiment de pertanyença a aquesta comarca catalana tan intens potser com la del Categoria:Lluçanès, tot i així aquestes categories depassen i contravenen la divisió administrativa i crec que s'haurien de fer servir amb prudència i moderació per poder conviure sense competència amb la categorització administrativa. En cas de conflicte crec que haurien de prevaldre les divisions administratives vigents. Una cosa similar passa amb molt articles de la zona del Categoria:Pallars Jussà i tot just ara es comença a estendre al Categoria:Pallars Sobirà, on els articles sobre topònims locals estan sent categoritzats segons les divisions municipals extingides als anys 1970's, creant una constel·lació de microcategories. --Bestiasonica (disc.) 23:43, 4 jul 2012 (CEST)

Qualsevol àmbit que tingui referències és útil per categoritzar. El cas del moianès em sembla claríssim perquè hi ha un fotimer d'obres que parlen del Moianès. El principal dubte amb aquests àmbits no administratius és trobar una referència que en delimiti clarament els límits i això porta feina. Amb les comarques de la Catalunya Nord ho tenim clar, tot i que hem hagut de triar entre versions alternatives, però amb les regions tradicionals occitanes la manca de referències ens ha frenat fins ara.
El cas dels antics municipis no em sembla malament, sobretot quan els municipis actuals tenen molts articles. Potser el que cal és trobar categories alternatives. Una cosa que aquí no fem i en altres viquis fan molt són les categories "per nom", que són categories no dividides que coexisteixen amb les diferents subcategoritzacions. Potser ens ho hauríem de plantejar per certs casos. Posar enllaços clars al Catscan pot ser útil, també.--Pere prlpz (disc.) 12:56, 25 ago 2012 (CEST)