Viquiprojecte:Estudiants/Experiències

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta pàgina intenta ser un recull d'experiències del Viquiprojecte Estudiants.

Jocs Olímpics[modifica]

Plantes Medicinals[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Sant Just Desvern[modifica]

  • Viquiprojecte:Sant Just Desvern
  • Professor responsable: Gelsmm
  • Centre: IES Sant Just Desvern (obert a altres entitats)
  • Alumnat: alumnes d'ESO d'una optativa
  • Temporalització: crèdit al curs 2007 - 2008
  • Articles creats:

Barris de Palma[modifica]

El seguiment dels alumnes es feia amb aquesta eina.

Enllaços externs[modifica]

Articles relacionats amb les matemàtiques[modifica]

Jo vaig dividir la classe -de Batxillerat- en tres grups de dos i un de tres, i els vaig proposar temes que em semblaven interessants per a gent de Batx i que no tenien article a la Viquipèdia, però deixant-los la possibilitat de suggerir-ne de nous (no en van proposar).

En mitja hora els hi vaig explicar per sobre com editar (com fer una secció, posar negretes, i posar i consultar interwikis) i com funciona en general la Viqui, i els vaig donar dues setmanes per fer l'article. Durant aquest temps, a les sessions d'informàtica anava d'un grup a l'altre i els hi resolia els dubtes que els hi anaven sortint ("com es posa una fracció?", "com enllaçar una imatge?", etc.) Crec que és millor dir-los quatre coses i que vagin descobrint-ho a mesura que ho necessitin que no inflar-los d'informació.

Ho vaig plantejar com a prova, i sembla que va anar força bé. Un alumne va perdre part del contingut que havia editat, segurament no va clicar on tocava, però es va poder arreglar; si ho tornés a fer, els animaria a perdre encara més la por, i a anar retocant i polint l'article, fent diverses edicions més petites. També els hi exigiria més ^^. Al principi, pel grup, em va fer por que els alumnes ho veiessin estrany -i això que estaven acostumats a tocar ordinador un cop a la setmana-, però la veritat és que va anar força bé. Sembla que van quedar entre ells per acabar els articles a casa, i segons el grup, els hi vaig donar més fonts -a un els hi vaig passar tres pàgines d'un llibre de primer d'universitat!-.

IES Castell del Quer 2[modifica]

Un dels alumnes de 2n una mica distorsionador però bon nano es va endur un càstig a casa pel seu mal comportament. El càstig consistia en fer un PowerPoint sobre els 3 problemes de la geometria clàssica amb com a mínim 6 diapositives (2 diapositives per problema com a mínim). Dilluns el va portar fet i li vaig fer exposar-lo davant de tota la classe. Evidentment hi havia errors en les explicacions dels problemes ja que no els havia acabat d'entendre. Llavors li vaig demanar que ens ensenyés d'on havia tret la informació. Vam mirar a internet i vam veure que l'article de la Quadratura del cercle no existia en la Viquipèdia però sí en la Wikipedia en castellà. Els vaig proposar que entre totes les classes (tinc 3 grups de 2n d'ESO) traduïssim un trosset. Així ho vam anar fent durant un parell de classes en cada grup. La resta de l'article el vaig traduir jo mateixa. Els va interessar molt descobrir que hi va haver d'altres usuaris que van col·laborar en la millora de l'article i també el fet que en 5 minuts es neutralitzés un atac de vandalisme (que crec que va realitzar un d'ells!!!). Considero que va ser una experiència molt enriquidora per ells però que no podré fer gaire sovint ja que el temari és el que és i el nº d'hores de classe també. No puc dedicar temps a ensenyar-los a editar la wiki ni a col·laborar. Penjar l'article ho vaig fer jo amb l'usuari que vam crear entre tots (alumnes_quer) en un dels tres grups. És a dir, un grup va crear l'usuari, un altre grup va penjar l'article i l'altre grup va veure l'atac del vàndal. Desprès la informació ja passa ràpidament d'un grup a un altre!!!


IES Castell del Quer 1[modifica]

Creat dins d'un crèdit variable anomenat Estudi cartogràfic de l'entorn. Usuari que va penjar l'article David.verdaguerfaja, encara que el treball va ser una traducció del castellà feta entre 3 alumnes.

Vegeu també[modifica]

Enllaços d'interès[modifica]


Pàgines del projecte Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya
Projecte · Benvinguda · Documentació · Articles nous · Millora d'articles · Guia pel professorat · Experiències · Plantilles · Viquipedistes
Porta d'entrada