Viquiprojecte:Física i química/23-24

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte Física i química
Mata de Jonc — Curs 2023 / 2024
Coordinació: Paucabot
Drecera:
VP:FQ
Dubtes?
Fòrum del viquiprojecte
Contacta amb
el professor
Alumnes
participants
Propostes
de feina

Què farem?[modifica]

L'escola

Us deman una activitat una mica diferent: aprendre com funciona la Viquipèdia en català, tot ampliant-ne i millorant-ne els continguts sobre física i química.

Com ho farem?[modifica]

Haureu d'aconseguir millorar la Viquipèdia (ja sigui en català o en d'altres idiomes o qualcun dels projectes germans). Haureu de fer al Moodle un diari que inclogui cada dia aquestes preguntes:

  • Quines dificultats he tengut? Les he resoltes? Com?
  • Què he après avui?
  • Què he aportat avui?

Criteris d'avaluació[modifica]

S'avaluaran aquests cinc ítems:

  • Constància: Es valorarà el número (que hauria de ser de l'ordre dels centenars) i la periodicitat de les edicions. Per tal de conèixer la plataforma, necessitareu fer moltes edicions però no totes el mateix dia. Es recomana fer-hi una estona de feina cada dia per tal d'arribar a entendre com funciona l'eina.
  • Aprenentatge: S'haurà de notar un bon canvi en l'ús de l'eina entre el primer dia i el darrer. En aquest apartat, valoraré la vostra capacitat d'autoaprenentatge.
  • Aportació: Heu aportat coses positives a la Viquipèdia? Creis que ara la Viquipèdia és molt millor? Heu aportat informació en diversos formats (imatges, vídeos, bases de dades, text...) i a diversos projectes de l'ecosistema Wikimedia? Heu anat amb molta cura per tal d'evitar els plagis?
  • Interacció: Heu interactuat amb altres usuaris perquè us ajudassin? Heu demanat ajuda al vostre professors només en darrera instància?
  • Planificació: Us heu documentat prou abans de començar la tasca? Heu fet unes quantes proves a la vostra pàgina de proves? Heu planificat la vostra tasca global? A cada article, heu pensat i detallat ABANS d'editar-lo, quins canvis hi voleu fer?

S'avalua la feina amb la plantilla {{Rúbrica}}

Ajuda[modifica]

Pàgines d'ajuda
Benvinguda
Consells de benvinguda
La vostra pàgina de proves
Carregar imatges
Articles de qualitat
Videotutorials

Participants[modifica]

(posau el vostre nom d'usuari aquí)

Fonts[modifica]

  • Podeu usar i traduir informació d'altres Viquipèdies. Si no tenen referències, no és recomanable. Si tenen referències, també les heu de posar.
  • Les fonts que sí que podeu usar són aquelles considerades fonts fiables: llibres, enciclopèdies, mitjans de comunicació, etc.
  • Podeu usar aquestes fonts SENSE COPIAR I AFERRAR (encara que sigui traduït) i sempre heu de citar les fonts. La majoria del que hi ha a Internet té copyright i això seria PLAGI.

Crear nous articles[modifica]

Podeu crear-los també a través d'un enllaç vermell. Si ja existeix l'article, aquesta caixa us portarà a l'editor de codi d'aquella entrada.

Traduir[modifica]

Si l'utilitzeu, recordeu revisar el contingut final (enllaços, referències...), sovint queden detalls diferents respecte les altres Viquipèdies que cal acabar de polir. No traduïu articles amb etiquetes de mancances o sense prou referències.


Crea una nova traducció