Viquiprojecte:Viquitrobada 2021/Transport

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La pàgina de la Viquitrobada 2021 està en construcció i estem treballant en els aspectes logístics.
Com arribar a Elna?

En funció del nombre de persones que no puguen venir en cotxe, en autobús o per una altra manera, estudiarem l'opció de llogar un autobús des de Barcelona. Quan es concreten més detalls de participació i de logística, vos assabentarem de les diverses solucions, probablement contactant-vos.

Elna, que se situa a uns 15km al sud de Perpinyà, disposa de bones comunicacions per terra. Des de la capital nord-catalana s'agafa la D914 i heu de sàller/eixir/sortir a la sortida Elna-Nord, i també disposa d'estació de tren. Si veniu del sud per l'A9, haureu d'agafar la sortida 43 del Voló i després seguir la D900.

No obstant això, si algú arriba en vaixell és recomanable que atraqui a Barcelona o Salou; si es viatja en avió l'aeroport més proper és el de Perpinyà, però el més probable és que l'aerolínia amb la que viatgi aterri a l'aeroport del Prat. Un cop a terra ferma caldrà continuar el viatge cap a Elna per via terrestre.


Cotxe compartit

Afavorirem el transport compartit ja que se sap que alguns viquipedistes vindran en cotxe (sobretot el divendres). Els participants a la viquitrobada podran emprar la pàgina de discussió per coordinar-se i omplir cotxes que realitzin el trajecte cap a Elna des de diversos punts del nostre territori i per a tornar-ne...

Viquicotxes

Car with Driver-Silhouette.svg
Animeu-vos a compartir el vostre vehicle amb viquipedistes que visquin a prop vostre. Fareu amics i la partida de transport serà molt més sostenible!

Cotxes disponibles (origen, data, nombre de places disponibles)

  • Montesita (Maresme, divendres, ?):
  • Robertgarrigos i Gemma Aïsa (Vallès Oriental, divendres i diumenge, 2 places)
  • Jordi_G. La idea és sortir del Baix Camp divendres cap a les quatre. Si algú del Camp de Tarragona o algun lloc que vingui de pas (Penedès, Vallès, etc.) necessita transport, que ho digui. Tornaria diumenge a l'hora de la pausa de mig matí.
  • -

Cerca de cotxes (origen, data, nombre de places disponibles)

ANADA[modifica]

De Barcelona a Perpinyà[modifica]

Transport públic

Dissortadament les opcions per a passar la frontera d'estat són relativament escasses sobretot amb tren. Amb autobús teniu més opcions tanmateix.

Tren

Aiga railtransportation inv.svg
El viatge en tren de Barcelona a Perpinyà dura 1 hora i 21 minuts. Els únics trens disponibles són 2 (de matinada): el primer a les 8:15 (arribada a les 9:36) i el segon a les 10:15 (arribada a les 11:26)

Lloc web (en anglés...) dels trens (podeu canviar la llengua si convé... :) )

Per als que no viuen a Barcelona, adjuntem de cercador de rodalies a continuació: Cercador d'horaris de tren

Nota: Si arribeu a Perpinyà a les 9:36, teniu combinació a les 9:55 per a Elna.

Autobús

Aiga bus inv.svg
Pel que fa als autobusos, teniu més combinacions i opcions gràcies a la companyia Flixbus. El viatge sol durar entre 2 hores i 25 minuts i 2 hores 35 minuts. Pel que fa al dissabte 20, el primer autobús és a les 3 del matí, el següent a les 8h arriba a les 10:35 a Perpinyà. El següent és a les 8:50 i més tard en teniu un altre a les 12:10.

Pàgina web de Flixbus

També podeu optar per BlaBlacar bus (pàgina en francés). El temps de trajecte és el mateix que anteriorment (unes 2:30) i ofereix altres opcions: partença a les 6:00 (arribada a les 8:25 a Perpinyà), a les 7:30 (arribada a les 10h).

De Perpinyà a Elna[modifica]

Transport públic

Les opcions per arribar a Elna en transport públic es redueixen al tren i l'autobús, si bé els horaris són força limitats. L'estació de tren i la d'autobús estan juntes, i tot just cal caminar cinc minuts per arribar a l'Ajuntament.

Tren

Aiga railtransportation inv.svg
El viatge en tren de Perpinyà a Elna dura uns 9 minuts i hi ha trens cada dues hores (a les 7:55, 9:55 etc. el dissabte).

Horaris de la línia
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic
Cercador d'horaris de tren

Nota: Es recomana que s'opti per viatjar en tren només si es viu a una distància prudencial d'Elna.

Autobús

Aiga bus inv.svg
L'oferta d'autobusos amb parada a Elna és més limitada que amb el tren. La línia és la 574 de la xarxa regional lio. El primer autobús sall/eix/surt de Perpinyà a les 8 del matí i el següent a les 12. Els altres són a les 16:10 i a les 18:10.

Cercador d'itineraris i combinacions de transport públicTransport compartit altri

Una alternativa molt interessant al transport públic és l'ús del transport compartit. Hi ha diverses pàgines web que posen en contacte conductors disposats a compartir el seu vehicle durant un trajecte determinat amb passatgers que cerquen un mitjà de transport per arribar a algun lloc, normalment a canvi d'un import raonable per sufragar les despeses del viatge.

BlaBlaCar

Aiga carrental cropped.svg
BlaBlaCar és la plataforma per compartir vehicle més coneguda. Els seus preus són força ajustats.
Amovens

Aiga carrental cropped.svg
Amovens segueix l'estela i els plantejaments de Blablacar, i pot ser una opció a valorar


Nota: A Elna és relativament senzill aparcar. A la voreta de l'Ajuntament hi ha aparcament gratuït.

TORNADA[modifica]

Tren

Aiga railtransportation inv.svg
El viatge en tren de Perpinyà a Barcelona, com a l'anada, dura si fa no fa 1 hora i 22 minuts. Els únics trens disponibles són 2 (vesprada/tarda i vespre): el primer a les 15:31 (arribada a les 16:53) i el segon a les 18:11 (arribada a les 19:23)

Lloc web (en anglés...) dels trens (podeu canviar la llengua si convé... :) )

Per als que no viuen a Barcelona, adjuntem de cercador de rodalies a continuació: Cercador d'horaris de tren

Autobús

Aiga bus inv.svg
Pel que fa als autobusos, teniu més combinacions i opcions gràcies a la companyia Flixbus. El viatge sol durar entre 2 hores i 25 minuts i 2 hores 35 minuts. Pel que fa al diumenge 21, el primer autobús és a mitjanit, després a les 5:25 del matí, el següent a les 6:25. Els altres són a les 11:40, 13:50, 14:20, 19:35 i el darrer del dia a les 20:10.

Pàgina web de Flixbus

També podeu optar per BlaBlacar bus (pàgina en francés). El temps de trajecte pot se una miqueta més llarg que amb Flixbus (entre 2:30 i 3 hores) i ofereix altres opcions: partença a les 3:40 (arribada a les 6:00 a Barcelna), a les 8:35 (arribada a les 11:35), a les 10:20, a les 12:05, a les 14:15, a les 14:40, a les 15:20, a les 16:45, a les 20:50 i a les 21:20.I les despeses?

Amical Wikimedia cobrirà les despeses de transport. Per més informació visiteu l'apartat corresponent de la pàgina sobre beques i despeses.Dubtes?

Necessiteu ajuda? Teniu dubtes? Escriviu-nos a coordinacio@wikimedia.cat o bé deixeu un missatge a la pàgina de discussió.


Necessiti/necessit/necessite/necessito ajuda
Vull fer una pregunta
Tinc un comentari