Viquiprojecte:Viquitrobada 2021/Transport

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La pàgina de la Viquitrobada 2021 està en construcció i estem treballant en els aspectes logístics.
Com arribar a Elna?

En funció del nombre de persones que no puguen venir en cotxe, en autobús o per una altra manera, estudiarem l'opció de llogar un autobús des de Barcelona. Quan es concreten més detalls de participació i de logística, vos assabentarem de les diverses solucions, probablement contactant-vos.

Elna, que se situa a uns 15km al sud de Perpinyà, disposa de bones comunicacions per terra. Des de la capital nord-catalana s'agafa la D914 i heu de sàller/eixir/sortir a la sortida Elna-Nord, i també disposa d'estació de tren. Si veniu del sud per l'A9, haureu d'agafar la sortida 43 del Voló i després seguir la D900.

No obstant això, si algú arriba en vaixell és recomanable que atraqui a Barcelona o Salou; si es viatja en avió l'aeroport més proper és el de Perpinyà, però el més probable és que l'aerolínia amb la que viatgi aterri a l'aeroport del Prat. Un cop a terra ferma caldrà continuar el viatge cap a Elna per via terrestre.


Cotxe compartit

Afavorirem el transport compartit ja que se sap que alguns viquipedistes vindran en cotxe (sobretot el divendres). Els participants a la viquitrobada podran emprar la pàgina de discussió per coordinar-se i omplir cotxes que realitzin el trajecte cap a Elna des de diversos punts del nostre territori i per a tornar-ne...

Viquicotxes


Animeu-vos a compartir el vostre vehicle amb viquipedistes que visquin a prop vostre. Fareu amics i la partida de transport serà molt més sostenible!

Cotxes disponibles (origen, data, nombre de places disponibles)

  • Montesita (Maresme, divendres, ?):
  • Robertgarrigos i Gemma Aïsa (Vallès Oriental, divendres i diumenge, 2 places)
  • Jordi_G. La idea és sortir del Baix Camp divendres cap a les quatre. Si algú del Camp de Tarragona o algun lloc que vingui de pas (Penedès, Vallès, etc.) necessita transport, que ho digui. Tornaria diumenge a l'hora de la pausa de mig matí.
  • -

Cerca de cotxes (origen, data, nombre de places disponibles)

ANADA[modifica]

De Barcelona a Perpinyà[modifica]

Transport públic

Dissortadament les opcions per a passar la frontera d'estat són relativament escasses sobretot amb tren. Amb autobús teniu més opcions tanmateix.

Tren


El viatge en tren de Barcelona a Perpinyà dura 1 hora i 21 minuts. Els únics trens disponibles són 2 (de matinada): el primer a les 8:15 (arribada a les 9:36) i el segon a les 10:15 (arribada a les 11:26)

Lloc web (en anglés...) dels trens (podeu canviar la llengua si convé... :) )

Per als que no viuen a Barcelona, adjuntem de cercador de rodalies a continuació: Cercador d'horaris de tren

Nota: Si arribeu a Perpinyà a les 9:36, teniu combinació a les 9:55 per a Elna.

Autobús


Pel que fa als autobusos, teniu més combinacions i opcions gràcies a la companyia Flixbus. El viatge sol durar entre 2 hores i 25 minuts i 2 hores 35 minuts. Pel que fa al dissabte 20, el primer autobús és a les 3 del matí, el següent a les 8h arriba a les 10:35 a Perpinyà. El següent és a les 8:50 i més tard en teniu un altre a les 12:10.

Pàgina web de Flixbus

També podeu optar per BlaBlacar bus (pàgina en francés). El temps de trajecte és el mateix que anteriorment (unes 2:30) i ofereix altres opcions: partença a les 6:00 (arribada a les 8:25 a Perpinyà), a les 7:30 (arribada a les 10h).

De Perpinyà a Elna[modifica]

Transport públic

Les opcions per arribar a Elna en transport públic es redueixen al tren i l'autobús, si bé els horaris són força limitats. L'estació de tren i la d'autobús estan juntes, i tot just cal caminar cinc minuts per arribar a l'Ajuntament.

Tren


El viatge en tren de Perpinyà a Elna dura uns 9 minuts i hi ha trens cada dues hores (a les 7:55, 9:55 etc. el dissabte).

Horaris de la línia
Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic
Cercador d'horaris de tren

Nota: Es recomana que s'opti per viatjar en tren només si es viu a una distància prudencial d'Elna.

Autobús


L'oferta d'autobusos amb parada a Elna és més limitada que amb el tren. La línia és la 574 de la xarxa regional lio. El primer autobús sall/eix/surt de Perpinyà a les 8 del matí i el següent a les 12. Els altres són a les 16:10 i a les 18:10.

Cercador d'itineraris i combinacions de transport públic



Transport compartit altri

Una alternativa molt interessant al transport públic és l'ús del transport compartit. Hi ha diverses pàgines web que posen en contacte conductors disposats a compartir el seu vehicle durant un trajecte determinat amb passatgers que cerquen un mitjà de transport per arribar a algun lloc, normalment a canvi d'un import raonable per sufragar les despeses del viatge.

BlaBlaCar


BlaBlaCar és la plataforma per compartir vehicle més coneguda. Els seus preus són força ajustats.
Amovens


Amovens segueix l'estela i els plantejaments de Blablacar, i pot ser una opció a valorar


Nota: A Elna és relativament senzill aparcar. A la voreta de l'Ajuntament hi ha aparcament gratuït.

TORNADA[modifica]

Tren


El viatge en tren de Perpinyà a Barcelona, com a l'anada, dura si fa no fa 1 hora i 22 minuts. Els únics trens disponibles són 2 (vesprada/tarda i vespre): el primer a les 15:31 (arribada a les 16:53) i el segon a les 18:11 (arribada a les 19:23)

Lloc web (en anglés...) dels trens (podeu canviar la llengua si convé... :) )

Per als que no viuen a Barcelona, adjuntem de cercador de rodalies a continuació: Cercador d'horaris de tren

Autobús


Pel que fa als autobusos, teniu més combinacions i opcions gràcies a la companyia Flixbus. El viatge sol durar entre 2 hores i 25 minuts i 2 hores 35 minuts. Pel que fa al diumenge 21, el primer autobús és a mitjanit, després a les 5:25 del matí, el següent a les 6:25. Els altres són a les 11:40, 13:50, 14:20, 19:35 i el darrer del dia a les 20:10.

Pàgina web de Flixbus

També podeu optar per BlaBlacar bus (pàgina en francés). El temps de trajecte pot se una miqueta més llarg que amb Flixbus (entre 2:30 i 3 hores) i ofereix altres opcions: partença a les 3:40 (arribada a les 6:00 a Barcelna), a les 8:35 (arribada a les 11:35), a les 10:20, a les 12:05, a les 14:15, a les 14:40, a les 15:20, a les 16:45, a les 20:50 i a les 21:20.



I les despeses?

Amical Wikimedia cobrirà les despeses de transport. Per més informació visiteu l'apartat corresponent de la pàgina sobre beques i despeses.



Dubtes?

Necessiteu ajuda? Teniu dubtes? Escriviu-nos a coordinacio@wikimedia.cat o bé deixeu un missatge a la pàgina de discussió.


Necessiti/necessit/necessite/necessito ajuda
Vull fer una pregunta
Tinc un comentari