Vés al contingut

Viquiprojecte:Wiki Takes Quart de Poblet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Wiki Takes Quart de Poblet o La Viqui pren Quart de Poblet és una Gimcana Fotogràfica que se celebrarà a Quart de Poblet el dissabte 19 de setembre de 2015. La iniciativa s'impulsa des de l'Espai de Creació Jove de Quart de Poblet dins de Menja't l'Art amb el suport d'Amical Viquipèdia per donar a conèixer el projecte Wiki Loves Monuments i animar a la participació.

Viquipèdia prem Quart de Poblet
Viquipèdia prem Quart de Poblet

Descripció[modifica]

Viquipèdia Pren la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és un sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó "First We Take Manhattan" de Leonard Cohen.

Aquesta edició de Quart de Poblet està organitzada per l'Espai de Creació Jove amb el support d'Amical Viquipèdia dins dels actes a nivell europeu per animar a la participació de Viquipèdia:Wiki Loves Monuments 2015. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia.

Cartell de la Wiki Takes Quart de Poblet 2015, dins del Menja't l'Art.


Programa de la jornada[modifica]

  • Dia i hora: Dissabte 19 de setembre de 2015, entre 10:00 i 14:00
  • Punt de trobada: Espai de Creació Jove de Quart de Poblet

L'activitat principal de la jornada és fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat serà al carrer i feta per cadascú dels participants. Comptaren amb un espai on trobar-nos al començament i al final de la jornada per apuntar-nos a l'esdeveniment, aclarir dubtes sobre el funcionament del concurs Wiki Loves Monuments, fer equips per a qui no vulga anar pel seu compte, ajudar a determinar les millors rutes a seguir, etc. Al final de la jornada podrem fer balanç i resoldrem dubtes sobre l'ús de l'eina de càrrega d'imatges per als que encara no la coneguen.

Què s'ha de fotografiar?[modifica]

  1. Ajuntament
  2. Cisterna
  3. Casino
  4. Biblioteca (i la seua activitat)
  5. Pont Romà
  6. Esglèsia Puríssima Concepció
  7. Ermita Sant Onofre
  8. Dipòsit d'Aigües Potables...
  9. Molino del Real
  10. Partidor de las Lenguas de San Onofre
  11. Carrer Rossinyol
  12. Casa de Cultura
  13. Miliarum de Quart
  14. Azud del Repartiment o La Cassola
  15. Espai de Creació Jove (i la seua activitat)
  16. Ponts del Riu Turia
  17. El Riu Turia al seu pas per Quart de Poblet

Recomanacions[modifica]

  1. Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context).
  2. No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors)
  3. Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants.
  4. Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!

Participa![modifica]

Aquest és un esdeveniment obert a tothom, sigui o no viquipedista. En el cas que sigueu usuaris de la viquipèdia, us preguem que us inscriviu en aquesta mateixa secció per poder coordinar millor l'activitat. Us esperem a la porta de l'Espai de Creació Jove el dissabte 19 de setembre a les 10 del matí! ( a les 13:00 hores anirem a Quart Jove a pujar les fotos a Wikimedia Commons)

  1. Lliberpau
  2. Pacopac Us seguiré en la distància i amb les fotos que pengeu il·lustraré articles

Encara no teniu compte d'usuari a la Viquipèdia? Registreu-vos aquí

Objectiu de l'activitat[modifica]

L'objectiu de l'activitat és passar un matí divertit amb la fotografia, i dotar la viquipèdia amb fotos dels monuments i llocs més emblemàtics de Quart de Poblet.

Cartell de Menja't l'Art 2015 dins de les Festes de Quart de Poblet 2015