Vés al contingut

Viquiprojecte:Wikidata Bridge

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El projecte Wikidata Bridge té per objectiu proporcionar una interfície d'entrada i manteniment dels continguts de Wikidata més amigable i directament invocable des de la plataforma de la Viquipèdia tal com els editors la veuen quan fan una consulta.

La forma d'accés a la interfase serà des d'enllaços situats a les infotaules.

Un pont a Wikidata[modifica]

La Viquipèdia i Wikidata estructuren la informació de forma molt diferent, tot i que s'alimenten mútuament. El propòsit és que tal com es veu a la Viquipèdia es pugui editar la dada directament mitjançant una caixa de diàleg.

Les funcionalitats previstes en la primera versió són:

  • Habilitar un editor local a la Viquipèdia que permeti modificar valors de Wikidata via el petit llapis que apareix a les infotaules.
  • Modificació de valors simples de Wikidata, en principi de tipus text (string) com un codi postal, una categoria de Commons...
  • Proporcionar diferents diàlegs segons si un vol modificar el valor (perquè és incorrecte a Wikidata) o actualitzar-lo (perquè ha canviat, per exemple el nombre d'habitants).

Hi ha més funcionalitats previstes, no disponibles per ara. En cas que no es pugui fer l'acció que es pretén llavors es dirigirà a Wikidata.

  • Modificació de valors amb qualsevol tipus de dades, per exemple enllaços a altres elements com l'alcalde d'un municipi.
  • Afegir nous valors.
  • Modificar o substituir valors locals per valors de Wikidata.
  • Modificació de valors en elements que no estiguin connectats a la pàgina actual.

Participació de la Viquipèdia en català[modifica]

Des de la creació del projecte hem manifestat el nostre interès, si bé no hem estat molt actius en les proves "in vitro" que van fer a les primeres fases del projecte. Al darrer WikidatCon'19 varem tenir una sessió de treball intensa per tal de fer-los arribar molts dels requeriments que es derivaven de la gestió d'informació que realitzen les infotaules de cawiki.

En el primer trimestre de 2020 s'ha modificat el Mòdul:Wikidades a fi de preparar-lo per facilitar la connexió amb el Bridge. Aquests canvis han comportat fer adaptacions a les infotaules (en aquest moment (maig'20) resten algunes infotaules de menor utilització).

Prova pilot. Cronologia[modifica]

Propers passos[modifica]

  • Traduir interfície. Podeu fer-ho a Translatewiki. Voluntaris, @ESM, Docosong, Paucabot: ?. Aparentment, tot Fet Fet!. Si hi trobeu algún text sense traduir, aviseu, si us plau.

Participants[modifica]

Un cop s'activi la interface del Bridge, qualsevol editor estarà, de facto, fent de participant.

Ara bé, ens caldrà tenir "beta testers" que s'hi dediquin més intensament a detectar, reportar i tornar a provar quan ens reportin canvis o ens demanin més informació. Si us plau, si hi voleu participar, apunteu-vos-hi:

Vegeu també[modifica]

Discussions:

Seguiment del projecte: