Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Àfrica/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts

Hola, molt bones. Benvinguts al viquiprojecte i moltes gràcies per a participar-hi. Aquest viquiprojecte s'ha engegat per intentar anar implementant la viquipèdia d'articles sobre Àfrica i Àfrica de la Diàspora. L'hem creat perquè aquest continent és un continent bastant oblidat i té relativament molts pocs articles a la viquipèdia en català.

De moment sóm pocs al viquiprojecte, però esperem que s'animi. De moment, hem començat plantejant articles que els membres inicials estaven treballant (conflictes a l'Àfrica i l'abolició de l'esclavitud als Estats Units), però crec que l'haurem d'anar ordenant. Us faré un proposta: què us sembla d'anar fent articles que a la viquipèdia en anglès s'han considerat d'alta importància? Category:Top-importance Africa articles i "Category:Top-importance African diaspora articles "(a la viquipèdia anglesa). Una altre manera de primar els articles seria el de primar els articles sobre Àfrica i Àfrica de la diàspora que tenen més interwikis (però jo no se com trobar-ho), cosa que podria enllaçar aquest viquiprojecte amb el d'articles absents i amb el d'un article per dia.

Bé, espero que ens animem entre tots i que anem avançant. Bon any nou a tots. --Pitxiquin (disc.) 14:26, 1 gen 2013 (CET)

Em sembla bé. Si no teniu prou articles, també proposo convertir en AdQ els articles relacionats amb l'Àfrica del VP:1000 i fer els AdQ d'en.wiki sobre Àfrica. Aquí hi ha algunes propostes sobre la Primavera Àrab. --Davidpar (disc.) 18:14, 1 gen 2013 (CET)

Plantilles

Hola, molt bones. He millorat l'article d'Addis Abeba i crec que hi mancaria una plantilla com a la majoria de les ciutats africanes. Jo ho he intentat fent copiant la de la viqui anglesa i no sortia. També he mirat de copiar alguna d'algun municipi africà com Rabat o Marraqueix, però tampoc me n'he sortit quan intentava canviar les dades. Si algú pogués fer una plantilla de municipis africans estaria molt bé. --Pitxiquin (disc.) 21:35, 1 gen 2013 (CET)

Sempre es pot emprar Plantilla:Infotaula de municipi, que és la genérica. El que no se es com fer per a que tinguem tots el mapes i que es puguen posar les coordenades de forma autoàtica al mapa. --Millars (disc.) 15:22, 2 gen 2013 (CET)
Amb el tema dels mapes no me n'ensurto mai. Si puc fer un copy/enganxar des de la viqui en anglès, cap problema, però quan no reconeix la plantilla, mai se posar els mapes amb les cooerdenades. --Pitxiquin (disc.) 22:55, 2 gen 2013 (CET)
Ja veig que està a la Taverna. A veure si ens en sortim. --Millars (disc.) 20:51, 3 gen 2013 (CET)

Articles rellevants

Proposo que uns articles que són especialment rellevants són els de les subdivisions administratives de primera classe (Estats o Regions) dels Estats africans. També ho podrien ser les seves capitals. Respecte a la lingüística i etnologia, ho serien tots els grups humans i totes les llengües. Amb això tenim molta molta feina a fer. --Pitxiquin (disc.) 05:00, 3 gen 2013 (CET)

Crec que al principi seria bo marcar uns objetius realistes. Caldria definit bé què és prioritari i posar-s'hi. Per ejemple, dir que tots els articles de les capitals de país tinguerem més de X kb. O crear els articles de les divisios de primer nivell, o els principals rius, etc. No ha de ser res massa gran perquè sino pot ser la gent es cansarà, però prou il·lusionant per a enganxar a la gent. Salut! Una llista de prioritats seria una bona idea. --Millars (disc.) 20:57, 3 gen 2013 (CET)

wikiAfrica report

Crec que això és més que un viquiprojecte a la wiki en anglès. Mireu l'enllaç wikiAfrica a en.wikipedia. Crec que podríem fer quelcom semblant a la viqui catalana. De moment la setmana vinent tinc una reunió concertada amb el Centre d'Estudis Africans per tal de que ens hi ajudin. També parlaré amb el departament d'Història d'Àfrica de la UB.--Pitxiquin (disc.) 02:23, 11 gen 2013 (CET)

WikiAfrica no és exactament un viquiprojecte dins la Viquipèdia, sino una inicitiva promoguda a Itàlia per Lettera 27 i que mitjançant altres institucions vol donar a coneixer la cultura africana i augmentar el nombre d'articles a les viquipèdies sobre Àfrica. Per exemeple, Wikimedia Espanya participa d'aquesta iniciativa i s'ha fet ja dos tallers/xerrades, un a Las Palmas i un altres a Còrdova, amb motiu del Festival de Cinema Africà. Un altre cas diferent és el d'Afripèdia, de Wikimedia França, que vol portar Viquipèdia a escoles i centres educatius d'Àfrica Occidental. El cas del Centre d'Estudis Africans sí que seria una molt bona idea i seria genial una bona col·laboració amb ells per tal d'augmentar el volum de temes africans als projectes wikimedia. Salut! --Millars (disc.) 12:30, 11 gen 2013 (CET)
Si WikiAfrica ha servit per a ampliar el número d'articles i la qualitat dels mateixos sobre Àfrica és una bona cosa i ens hi podem fixar. Jo crec que la viquimèdia catalana podria fer alguna cosa semblant, sobretot si el Centre d'Estudis Africans i els departaments i professors d'història i literatura d'Àfrica de les universitats dels països catalans hi participen. Hem vaig reunir amb el director del CEA i li va semblar molt bona idea participar en el projecte viquipedista. També he parlat ja amb el professor principal d'afroamèrica a la UB i pot ajudar o implicar al Grupo de Estudios Afroamericanos de la UB. Respecte a la viqui en castellà, puc posar-me en contacte amb el Grupo de Estudios Africanos de la UAM i amb la Casa África, que està a Canàries. --Pitxiquin (disc.) 22:53, 16 gen 2013 (CET)

Articles sense coordenades

Per si posar coordenades als articles entrés dins de l'interès d'aquest viquiprojecte, m'ofereixo per intentar posar amb bot la plantilla {{cal coor}} (o {{cal coor Àfrica}}) als articles d'Àfrica que no tinguin coordenades i ni es puguin importar d'altres viquipèdies. Més informació a Viquipèdia:La_taverna/Propostes#Articles_sense_coordenades_i_plantilla.--Pere prlpz (disc.) 23:16, 13 gen 2013 (CET)

Si algú crea la plantilla de cal coordenades d'Àfrica, podem anar-hi aportant. Jo mateix tinc problemes amb les coordenades en els articles que estic fent, ja que posant les coordenades a la plantilla general de municipis no apareix directament les coordenades a l'articles, tal i com crec que passa amb els municipis francesos... . No se si això es podria arreglar si algú fes una plantilla de municipis o d'entitats de població africans.--Pitxiquin (disc.) 22:56, 16 gen 2013 (CET)
De moment, amb CatScat es poden trobar els articles africans que ja estan marcats com a mancats de coordenades: https://toolserver.org/~daniel/WikiSense/CategoryIntersect.php?wikilang=ca&wikifam=.wikipedia.org&basecat=Articles_mancats_de_coordenades&basedeep=3&mode=cs&tagcat=Geografia+d%27%C3%80frica&tagdeep=6&go=Cerca&format=html&userlang=ca . Ara mateix n'hi ha 134, un centenar dels quals són egipcis. Sobre com posar coordenades, hi ha ajut a Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques. Com a eina fàcil, jo us recomano http://tools.freeside.sk/geolocator/geolocator.html --Pere prlpz (disc.) 23:07, 16 gen 2013 (CET)
Bé, el problema de les coordenades està amb la plantilla de les divisions administratives genèrica, que és la que utilitzo per a elaborar els articles dels estats de Nigèria i la que de moment s'hauria d'utilitzar per les divisions administratives dels estats africans, ja que no n'hi ha cap de pròpia. Posant les coordenades a la plantilla, no te les posa directament a l'article. No se si algú ho podria solucionar... --Pitxiquin (disc.) 12:08, 17 gen 2013 (CET)
No estic segur de quin problema vols dir. Posant, per exemple, | coordenades = {{coord|6|10|N|6|47|E|type:city|display=inline,title}} a la infotaula, funciona bé. És més, crec que a Owerri ja ho vas fer bé directament.
I les plantilles específiques no són més que una plantilla que crida a la genèrica amb alguns camps prefixats. Pot valdre la pena fer-la si has de fer moltes desenes d'articles del mateix tipus de divisió administrativa. Si no, segurament surt més a compte la genèrica encara que hi hagi uns quants camps que posis el mateix a cada article. I per cert, crec que els camps que no facis servir els pots treure en comptes de deixar-los en blanc, si vols deixar més net el codi.--Pere prlpz (disc.) 12:23, 17 gen 2013 (CET)

Fet Fet! A Categoria:Articles mancats de coordenades d'Àfrica hi ha més de 350 articles, comptant-hi els egipcis.--Pere prlpz (disc.) 21:17, 16 feb 2013 (CET)